четвъртък, 22 февруари 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  596 прочитания

  Няколко китайски алтернативи на ChatGPT бяха одобрени за широка употреба

  Baidu пуска нови AI приложения в рамките на Ernie Bot
  04 септември 2023, 07:55 a+ a- a

  Снимка: Baidu

  Baidu, една от водещите китайски компании за изкуствен интелект, обяви, че отваря достъпа до своя голям езиков модел, подобен на ChatGPT, Ernie Bot, за широката общественост.

  Стартиран в средата на март, Ernie Bot е първият китайски конкурент на ChatGPT, припомня MIT Technology Review. Оттогава много китайски технологични компании, включително Alibaba и ByteDance, последваха примера и пуснаха свои собствени модели. Всички те обаче принуждават потребителите да стоят в списъци с чакащи или да преминават през системи за одобрение, което прави продуктите предимно недостъпни за обикновените потребители.

  На 30 август Baidu публикува в социалните медии, че ще пусне и партида от нови AI приложения в рамките на Ernie Bot, тъй като компанията пуска отворена регистрация от 1 септември. Но дори и с новия достъп, не е ясно колко хора ще използват продуктите.

  Цитирайки анонимен източник, Bloomberg съобщи, че регулаторното одобрение ще бъде дадено на „шепа фирми, включително нововъзникващи играчи и големи технологични имена“. Sina News, китайско издание, съобщи, че 8 китайски генеративни AI чатбота са включени в първата партида услуги, одобрени за публично пускане. ByteDance, който пусна чатбота Doubao на 18 август, и Институтът по автоматизация към Китайската академия на науките, който пусна Zidong Taichu 2.0 през юни, също са включени в първата партида. Други модели от Alibaba, iFLYTEK, JD и 360 не са.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 час
  ЕК разследва TikTok за алгоритми, водещи до пристрастяване
  Китайската социална мрежа има над 1 млрд. потребители
  преди 4 часа
  Sameday България планира да инвестира над 17 млн. лева през 2024 г.
  През 2023 г., Sameday отчита 2,6 млн. доставени пратки, с 38% от тях получени чрез автоматизирани шкафчета за доставка извън дома
  преди 5 часа
  Capital One придобива Discover
  Сделката на стойност $35,3 млрд. ще обедини двете най-големи компании за кредитни карти в САЩ
  преди 6 часа
  БНБ: Чуждите инвестиции у нас с ръст от 28% за година
  Най-големите вложения в страната за януари - декември 2023 са от Швейцария, Австрия и Белгия
  преди 7 часа