четвъртък, 09 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1798 прочитания

    Разработваме общи туристически пакети с държавите от Западния път на коприната

    Предстои да бъдат направени анализи, които ще покажат кои са най-посещаваните обекти в отделните страни
    27 юни 2017, 11:46 a+ a- a

    Западният път на коприната е важен за промотирането на културно-историческото ни наследство. Тази инициатива предоставя на България възможността да презентира съвместни продукти с държавите участници в тази инициатива.

    Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова пред представители на медиите при откриването на Втория международен семинар „По Западния път на коприната“ тази сутрин.

    „Много са страните, с които можем да реализираме общи туристически пакети и точно това е идеята на сътрудничеството в рамките на Световната организация по туризъм (СОТ), като акцентът е промотиране на културно-историческите обекти по пътя“, каза още министър Ангелкова.

    Тя посочи, че създаденият от Министерството на туризъм Регистър на туристическите атракции и онлайн платформата „Аз обичам България“, която стартира със 100-те национални туристически обекта са една част от инициативите, които следва да се реализират по Западния път на коприната.

    Стана ясно още, че проектът за промотирането на културно-историческия туризъм се реализира от СОТ, като това допълнително ще спомогне за утвърждаването на България като културно-историческа дестинация. В рамките на семинара ще бъдат направени анализи, които ще покажат кои са най-посещаваните обекти в отделните страни и ще се оформят онези културно-исторически забележителности, които ще бъдат приоритетни.

    В отговор на журналистически въпроси относно дюните на морски плаж „Несебър-юг“, министър Николина Ангелкова посочи, че всяка човешка намеса нарушава целостта на дюните. Ангелкова коментира още, че концесионерът на морския плаж е поставил указателните табели с местоположението на дюните, именно с цел тяхната защита. Тя уточни, че Министерството на туризма е поддало искане до Агенцията по геодезия, картография и кадастър и заедно с министър Нанков ще актуализират специализираната карта, за да се обособят местата, на които са разположени дюни и те да се защитават, съгласно законоустановения ред.

     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 4 часа
    преди 5 часа
    Промишленото производство в Германия отбелязва спад
    Търсенето в производството също отслабва
    преди 6 часа
    Зa 13 гoдини Бългapия e ycвoилa 33 млрд. лeвa eвpoпeйcĸи cpeдcтвa
    Средствата са инвестирани в над 50 хиляди проекта в цялата страна
    преди 7 часа
    Пловдив изпревари София по строистелство на нови жилища
    1026 жилищни сгради са въведени в експлоатация през първото тримесечие на 2024, сочат данни на НСИ
    преди 10 часа
    ЕК иска информация от X за модерирането на съдържание
    Брюксел пита платформата за ефекта на генеративния изкуствен интелект върху изборите