сряда, 08 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4824 прочитания

    "Сирма Груп" открива офиси в ОАЕ и Индия

    Софтуерната компания отбеляза 25 години от създаването си
    26 април 2017, 14:33 a+ a- a

    Преход на компаниите към интелигентни предприятия от ново поколение, чрез когнитивни технологии и решения – това е ключовият елемент от визията на "Сирма Груп" за развитие през следващите години, представена на организираното от нея събитие „Следващите 25 – Интелигентното предприятие“. То се проведе на 24 април, по случай навършването на 25 години от създаването на най-голямата българска софтуерна група и събра представители на ИТ бранша и инвестиционните среди, за да им разкрие визията на компанията за бъдещето.

    „Нашата визия е свързана с това, че светът се променя все по-бързо, воден от технологичното развитие. Навлизането на когнитивните технологии и изкуствения интелект отправя голямо предизвикателство към организации, компании и цели нации. И за да могат компаниите да отговорят на това предизвикателство и да се адаптират към все по-бързо променящата се среда, те трябва да извървят прехода към интелигентното предприятие. Именно това е и нашата мисия – да подпомагаме този преход, чрез когнитивни софтуерни технологии и решения. Това е и фокуса ни през следващите няколко години“, заяви Цветан Алексиев, изпълнителен директор на "Сирма Груп Холдинг".

    Невронни мрежи, машинно обучение, технологии за разпознаване на лица, когнитивни технологии - това са някои от най-иновативните ИТ сегменти, към които се е насочила "Сирма", показвайки по този начин, че средствата, привлечени от наскорошното успешно листване на борсата, се инвестират в технологии, които предефинират бизнеса и създават бъдещето.

    Всичко в разработвания от нейните подразделения софтуер включва усещането за човешка мисъл – възприемане, интерпретация, предвиждане и взимане на решения.

    Компанията дефинира три основни елемента в прехода към интелигентно предприятие - данни, процеси и ангажираност, както и два основни фактора - човешкия и изкуствения интелекти. Двата интелекта си взаимодействат във всички елементи от процеса на трансформация към интелигентно предприятие.

    Днес в групата работят близо 400 специалисти, а продуктите й се продавят в цял свят. Холдингът разполага с офиси в България, САЩ, Канада, Бразилия, Великобритания, Албания и скоро предстои откриване на такива в ОАЕ и Индия.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 42 минути
    преди 3 часа
    Ryanair стартира полети до 5 нови дестинации от София
    Авиокомпанията базира нов самолет в столицата
    преди 3 часа
    Apple разработва собствени AI чипове
    Съвместно с TSMC, по данни на The Wall Street Journal
    преди 6 часа
    преди 7 часа
    Откриват Център по дигитално предприемачество във ВУТП
    „Дигитално предприемачество и изкуствен интелект“ е най-новата специалност във висшето училище
    преди 8 часа
    Около 15-16% са празните офиси в София
    ИТ секторът остава основен наемател на офис площи в началото на 2024, сочи проучване