събота, 11 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    7398 прочитания

    Как „преподава“ бизнесът?

    Вижте коментарите на студенти, които слушаха професионалисти от различни области в рамките на форума „Бизнесът в действие”
    04 април 2014, 15:23 a+ a- a

    И тази година стотици млади хора се включиха в най-популярния студентски бизнес форум в България – „Бизнесът в действие”, организиран от AIESEC България. По данни на организаторите над 250 участници са решавали казуси във втория и третия ден на събитието (29 и 30 март). 

    Като организатор на предходните 3 издания на Бизнесът в действие” мога да кажа, че изданието през 2014-та надмина личните ми очаквания”, коментира за Economy.bg Илиян Лазаров от AIESEC България.  „По мое наблюдение за пръв път виждам толкова добре подготвени компании, предоставяйки качествени и интересни казуси, както и толкова добре подбрани участници. Всички студенти с които разговарях, споделиха добро отношение от страна на компаниите. Част от хората бяха поканени за стажанти или на работни срещи в компаниите”.

    В първия ден на събитието (28 март) студентите имаха възможността да се запознаят отблизо и да слушат лекции на професионалисти от различни бизнес сфери. След края на лекционната част попитахме част от тях какви са впечатленията им от срещата с представителите на бизнеса и какво е различното между техния подход на преподаване и този на университетските преподаватели.

    Кое е различното в подхода на лекторите, които слушахте на „Бизнесът в действие”, и този на преподавателите в университета?

    Релевантни ли са знанията и уменията от университета на бизнес реалността? Достатъчно ли е да имаш диплома, за да си успешен днес? Вижте какво сподели пред Economy.bg Борис Колев, изпълнителен директор на CSR Bulgaria, който бе един от лекторите на форума
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 13 часа
    Вече работи първата за България и региона водородна зарядна станция
    В рамките на минути могат да бъдат заредени леки, лекотоварни и товарни автомобили
    преди 15 часа
    Официалният правописен речник на българския език вече е наличен онлайн
    Той е първият продукт на Български езикови ресурси онлайн или БЕРОН
    преди 15 часа
    Интегрирана концепция на ТИЗ има шансовете да реализира милиардна инвестиция в България
    В концепцията за интегрирани териториални инвестиции участват общините Пловдив, Куклен, Марица и Раковски
    преди 19 часа
    Търговски вериги поискаха от президента вето върху тавана за надценката на хляба
    Ограничаването на свободното ценообразуване ще доведе до изкривяване на конкуренцията, от което ще пострада крайният потребител, отбелязват от СМТ
    преди 20 часа
    Българската "Пластхим-Т" придоби 100% от италианската Manucor
    Сделката се финансира със заем от „Уникредит Булбанк“ и ОББ