неделя, 25 февруари 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1130 прочитания

  Капитан инж. Костадин Недев е обявен за един от „Архитектите на бъдещето“

  Наградата се връчва от Emerging Europe на представители на развиваща се Европа и Централна Азия
  06 декември 2023, 14:54 a+ a- a

  По професия Костадин Недев е военен летец-пилот. Завършил е ППМГ „Васил Левски“ в град Смолян както и Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ в град Долна Митрополия. Следват обучения в Полската Военновъздушна академия в град Деблин и Курс по лидерство в авиацията във ВВС на САЩ. В момента работи в авиобаза „Граф Игнатиево“ като пилот-изтребител, а образованието си продължава като студент в магистърската програма „Хардуерни и софтуерни системи“ на Физико-технологичния факултет към ПУ „Паисий Хилендарски“. През 2022 г. получава награда „Джон Атанасов“ за проект с висок обществен принос и бива номиниран в класацията на Forbes 30 под 30 за млади предприемачи и лидери.
  От създаването си през 2018 г., наградите Emerging Europe имат за цел да признаят и отпразнуват изключителни личности, проекти, инициативи, организации и компании, които имат значителен принос за социалното, икономическо и демократично развитие на региона. През последните четири 4 редакционният екип избира забележителни публични фигури като Лаура Кьовеши, Светлана Тихановская, Мая Санду и Михайло Фьодоров. Тази година бяха обявени първите Архитекти на утрешния ден, група, състояща се от 28 изключителни личности – по един за всяка страна от развиваща се Европа и Централна Азия. Тези хора идват от различни среди и професии, включително иноватори, предприемачи, учени, изследователи, инженери, технолози, социални активисти, преподаватели, художници, журналисти, политици, еколози и строители на общности. Всеки от тях допринася за оформянето на по-добро утре за региона в съответните им области.

  Създателят на платформата за технологично обучение „Млад изобретател“ капитан инженер Костадин Недев е отличен с наградата ARCHITECTS OF TOMORROW на организацията Emerging Europe, които имат за цел да признаят изключителни личности, проекти, инициативи, организации и компании, които имат значителен принос за социалното, икономическо и демократично развитие на региона.

  Това се случи в Европейския парламент в Брюксел, Белгия, в началото на ноември 2023. Наградата беше връчена от Андрю Вробел.

  „Децата-инженери са естествения интелект на всяка нация. Все по-често виждаме деца, които не си играят с топка. Пред спорта хлапетата избират телефона или таблета. Задачата на „Млад изобретател“, чийто генерален технологичен партньор е софтуерна компания Amdaris, е да формира поколение млади хора, които по креативен начин разбират как работят технологиите и могат да създават нови решения вместо да бъдат консуматори на умни устройства.“ каза капитан инж. Недев пред публиката, и гостите на събитието сред които бяха Мишел Шефър, директор на Европейския съвет по иновации, Мишел Симонс, генерален мениджър на Microsoft Централна Европа, и др.

  Другите отличени са група, състояща се от 28 изключителни личности – по един за всяка страна от развиваща се Европа и Централна Азия.

  Генерален технологичен партньор на „Млад Изобретател“ е международната софтуерна компания Amdaris, която създава образователната им платформа, на която децата експериментират и изобретяват проектите си.

  „Млад Изобретател“ e платформа за обучение на деца между 9-16 г., която цели да представи инженерните науки по достъпен и интересен начин. През 2023 г. софтуерната компания Amdaris става генерален технологичен партньор на „Млад Изобретател“, като създава обучителната им платформа – своеобразна виртуална лаборатория, в която децата затвърждават знанията, придобити в час, работят и експериментират свободно над проектите си, а учителите и родителите проследяват прогреса им.

  До края на 2023 година „Млад изобретател” планира нови групи в Пловдив и Смолян. За предстоящите обучения през 2024 година можете да се информирате от сайта или фейсбук страницата на организацията.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  23 февруари 2024, 16:13
  Nvidia стана 4-тата най-голяма компания в света
  Пазарната капитализация на производителя на чипове достигна $1,96 трилиона
  23 февруари 2024, 15:45
  ЕС прие 13-и пакет от санкции срещу Русия
  За първи път се налагат санкции на китайски фирми, които помагат на Кремъл
  23 февруари 2024, 15:36
  23 февруари 2024, 15:24
  Над 120 BILLA магазина ще имат каси на самообслужване до края на 2024
  Веригата започва да въвежда в обектите си хибридния модел на плащане още през 2020
  23 февруари 2024, 14:46
  МОН: Над 156 хиляди ученици се обучават в професионални паралелки
  Националната търговско-банкова гимназия е училището с най-много учебни предприятия в света
  23 февруари 2024, 13:18
  23 февруари 2024, 10:44
  Colliers: Хибридният модел на работа ще се запази и тази година
  Развитието на споделени работни места вероятно ще се ускори през 2024, сочи доклад на компанията