петък, 10 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1353 прочитания

    Капитан инж. Костадин Недев е обявен за един от „Архитектите на бъдещето“

    Наградата се връчва от Emerging Europe на представители на развиваща се Европа и Централна Азия
    06 декември 2023, 14:54 a+ a- a

    По професия Костадин Недев е военен летец-пилот. Завършил е ППМГ „Васил Левски“ в град Смолян както и Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ в град Долна Митрополия. Следват обучения в Полската Военновъздушна академия в град Деблин и Курс по лидерство в авиацията във ВВС на САЩ. В момента работи в авиобаза „Граф Игнатиево“ като пилот-изтребител, а образованието си продължава като студент в магистърската програма „Хардуерни и софтуерни системи“ на Физико-технологичния факултет към ПУ „Паисий Хилендарски“. През 2022 г. получава награда „Джон Атанасов“ за проект с висок обществен принос и бива номиниран в класацията на Forbes 30 под 30 за млади предприемачи и лидери.
    От създаването си през 2018 г., наградите Emerging Europe имат за цел да признаят и отпразнуват изключителни личности, проекти, инициативи, организации и компании, които имат значителен принос за социалното, икономическо и демократично развитие на региона. През последните четири 4 редакционният екип избира забележителни публични фигури като Лаура Кьовеши, Светлана Тихановская, Мая Санду и Михайло Фьодоров. Тази година бяха обявени първите Архитекти на утрешния ден, група, състояща се от 28 изключителни личности – по един за всяка страна от развиваща се Европа и Централна Азия. Тези хора идват от различни среди и професии, включително иноватори, предприемачи, учени, изследователи, инженери, технолози, социални активисти, преподаватели, художници, журналисти, политици, еколози и строители на общности. Всеки от тях допринася за оформянето на по-добро утре за региона в съответните им области.

    Създателят на платформата за технологично обучение „Млад изобретател“ капитан инженер Костадин Недев е отличен с наградата ARCHITECTS OF TOMORROW на организацията Emerging Europe, които имат за цел да признаят изключителни личности, проекти, инициативи, организации и компании, които имат значителен принос за социалното, икономическо и демократично развитие на региона.

    Това се случи в Европейския парламент в Брюксел, Белгия, в началото на ноември 2023. Наградата беше връчена от Андрю Вробел.

    „Децата-инженери са естествения интелект на всяка нация. Все по-често виждаме деца, които не си играят с топка. Пред спорта хлапетата избират телефона или таблета. Задачата на „Млад изобретател“, чийто генерален технологичен партньор е софтуерна компания Amdaris, е да формира поколение млади хора, които по креативен начин разбират как работят технологиите и могат да създават нови решения вместо да бъдат консуматори на умни устройства.“ каза капитан инж. Недев пред публиката, и гостите на събитието сред които бяха Мишел Шефър, директор на Европейския съвет по иновации, Мишел Симонс, генерален мениджър на Microsoft Централна Европа, и др.

    Другите отличени са група, състояща се от 28 изключителни личности – по един за всяка страна от развиваща се Европа и Централна Азия.

    Генерален технологичен партньор на „Млад Изобретател“ е международната софтуерна компания Amdaris, която създава образователната им платформа, на която децата експериментират и изобретяват проектите си.

    „Млад Изобретател“ e платформа за обучение на деца между 9-16 г., която цели да представи инженерните науки по достъпен и интересен начин. През 2023 г. софтуерната компания Amdaris става генерален технологичен партньор на „Млад Изобретател“, като създава обучителната им платформа – своеобразна виртуална лаборатория, в която децата затвърждават знанията, придобити в час, работят и експериментират свободно над проектите си, а учителите и родителите проследяват прогреса им.

    До края на 2023 година „Млад изобретател” планира нови групи в Пловдив и Смолян. За предстоящите обучения през 2024 година можете да се информирате от сайта или фейсбук страницата на организацията.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    Официалният правописен речник на българския език вече е наличен онлайн
    Той е първият продукт на Български езикови ресурси онлайн или БЕРОН
    преди 2 часа
    Интегрирана концепция на ТИЗ има шансовете да реализира милиардна инвестиция в България
    В концепцията за интегрирани териториални инвестиции участват общините Пловдив, Куклен, Марица и Раковски
    преди 6 часа
    Търговски вериги поискаха от президента вето върху тавана за надценката на хляба
    Ограничаването на свободното ценообразуване ще доведе до изкривяване на конкуренцията, от което ще пострада крайният потребител, отбелязват от СМТ
    преди 7 часа
    Българската "Пластхим-Т" придоби 100% от италианската Manucor
    Сделката се финансира със заем от „Уникредит Булбанк“ и ОББ
    преди 8 часа
    dm България отчита ръст от 170% на онлайн поръчките
    Близо 400 000 българи са изтеглили приложението за пазаруване Моят dm