четвъртък, 09 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4747 прочитания

    Инвестират 41 млн. долара в софтуерната компания eCommera с развоен център в София

    Средствата ще се използват за глобалното разрастване на компанията, включително в България, и за развитието на софтуерни решения за ритейл пазара
    24 февруари 2014, 11:30 a+ a- a

    Софтуерната компания eCommera получава финасиране от 41 милиона долара, които ще се инвестират в глобалния й растеж, включително и в България. Средствата са част от т.нар. трети рунд на инвестиции. Инвеститори са Dawn Capital , West Coast Capital, Frog Capital, ePlanet Capital, WPP и новия партньор Wti.

    eCommera е доставчик на софтуер за електронна търговия, улесняващ вземането на решения и управлението на поръчки при мултиканални дистрибутори и търговски представителства. През 2013 софтуерът на компанията е обработил и анализирал онлайн поръчки за повече от 3 милиарда долара в 32 страни. Важна част от този софтуер се създава и тества от българските софтуерни инженери в развойния център в София, който е най-големия за компанията.

    „Инвестицията ще стимулира разрастването на компанията във всички локации, включително и в България”, отбеляза Слави Славов, мениджър на eCommera за България. Към момента в българския офис на компанията работят повече от 150 софтуерни специалисти.

    На въпрос на Economy.bg каква част от сумата ще бъде инвестирана в България, Славов отбеляза, че компанията е в процес на разпределяне на средствата от финансирането. "Основна част от инвестицията ще бъде използвана за разширяване на пазарния дял на eCommera и утвърждаване на лидерската й позиция в сегмента и по-конкретно дейности, свързани с привличане на нови клиенти, добавяне на услуги и решения, разработване на нови технологии и др. Всичко това, логично, ще доведе до разрастване на екипите и развойните центрове на eCommera, включително в България, тъй като локалният офис е от стратегическо значение за компанията: освен, че е най-големия център, тук се разработват и тестват важна част от софтуерните решения на eCommerа и се обслужват клиенти от цял свят", допълни Славов.

    Освен за глобалното разрастване на компанията средствата ще се използват и за развитието на следващо поколение софтуер за световния ритейл пазар, оценяван на 15 трилиона долара.

    Инвеститорите виждат бъдещето на пазара именно в тези решения, които комбинират аналитичните услуги в големите масиви от данни със софтуер, работещ едновременно онлайн, на мобилни устройства и като инсталация на ниво операции. По този начин търговците получават уникална възможност да оптимизират разходите си и увеличат печалбата като продават и осигуряват безпроблемно изпълнение на поръчките във всяка една точка по света.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    преди 2 часа
    Промишленото производство в Германия отбелязва спад
    Търсенето в производството също отслабва
    преди 3 часа
    Зa 13 гoдини Бългapия e ycвoилa 33 млрд. лeвa eвpoпeйcĸи cpeдcтвa
    Средствата са инвестирани в над 50 хиляди проекта в цялата страна
    преди 5 часа
    Пловдив изпревари София по строистелство на нови жилища
    1026 жилищни сгради са въведени в експлоатация през първото тримесечие на 2024, сочат данни на НСИ
    преди 7 часа
    ЕК иска информация от X за модерирането на съдържание
    Брюксел пита платформата за ефекта на генеративния изкуствен интелект върху изборите