понеделник, 29 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5685 прочитания

    ScaleFocus отваря развоен център в Бургас

    През 2019 компанията ще инвестира в още един регионален развоен център в България
    09 май 2018, 10:17 a+ a- a

    Българската технологична компания ScaleFocus („Скейл Фокус“) отваря нов развоен център  в Бургас. До края на 2018 се планира да бъдат открити 20 нови работни места там, а до края на 2019 още 40. „Клиентите на фирмата от САЩ и Европа са готови да поверят своите проекти на ИТ специалисти в Бургас”, заяви Пламен Цеков, Изпълнителен директор на ScaleFocus, след среща с кмета на града Димитър Николов.  

    Търсят се софтуерни инженери с разнороден опит и умения, както и лидер, който дългосрочно да оглави бургаското представителство. „Търсехме такова място за регионалния си център, на което да има истински ИТ таланти. И се спряхме на Бургас“, пояснява Пламен Цеков. 

    От ScaleFocus са поканили своите служители, родени в Бургас, да се завърнат на родното си място и да работят от там. Близо дузина са проявили интерес, включително такива, които не са родом от града, но предпочитат по-спокоен начин на живот.     

    Изборът на морския град е резултат и от доброто партньорство с община Бургас и институциите. Компанията има за цел чрез присъствието си в града да подпомогне местната ИТ общност със знания и опит. Това ще се случи посредством периодични събития - технологични разговори и „Java beer“ вечери, на които софтуерните инженери се запознаят с новостите в програмните езици и технологии. От началото на годината компанията е част от комитета за откриване на новата Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, в която специалисти от ScaleFocus ще преподават.    

    ИТ индустрията може да задържи талантите в България, категоричен е Пламен Цеков. „Целта ни е да „внесем“ в България високотехнологични проекти от цял свят, а не обратното – да „изнесем“ извън България ИТ професионалисти“, обобщава той.  

    Бургас е третият развоен център на ScaleFocus след София и Пловдив. Градът привлича все повече инвестиции на технологични компании с благоприятната си бизнес среда. През 2019 ScaleFocus ще инвестира в още един регионален развоен център в България. 

    Българската компания за ИТ услуги и иновации ScaleFocus е създадена преди 6 години. Над 400 специалисти работят за около 200 проекта от цял свят. Компанията беше отличена като „Най-добър технологичен работодател на 2017 г.“ в годишните аутсорсинг награди, организирани от Българската аусорсинг асоциация и БАСКОМ. 

     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 22 минути
    Ново Кино Арена отваря врати в София
    Кинокомплексът с 10 модерни зали е в Мега Мол
    преди 2 часа
    преди 5 часа
    От 1 май: Нова самолетна линия ще свързва Истанбул със София
    Нискотарифната Pegasus Airlines ще има полети 3 пъти в седмицата
    преди 5 часа
    Изкуственият интелект има потенциал да революционизира научните открития
    Нуждаем се от нов Европейски институт за изкуствен интелект в науката, съветват академиите Европейската комисия
    преди 6 часа
    Fitch потвърди рейтинга на България
    Липсата на стабилно правителство и потенциално дългите преговори за съставяне на коалиция биха могли да забавят влизането в еврозоната след 2025, предупреди агенцията
    преди 7 часа
    Летище София с нов безмитен магазин
    Той е най-големият за безмитна търговия в България