четвъртък, 09 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    943 прочитания

    Amazon Web Services ще си сътрудничи с Hugging Face

    Целта е улесняване на разработчиците на софтуер във възприемането на AI технологиите
    22 февруари 2023, 10:30 a+ a- a

    Изображение: Amazon

    Amazon Web Services (AWS), подразделението за облачни изчисления на Amazon.com Inc, съобщи, че си сътрудничи със стартъпа Hugging Face, център за разработка на софтуер, за да улесни извършването на работа с изкуствен интелект (AI ) в облака на Amazon.

    Докато нови генеративни AI услуги като базирани на чат търсачки от Microsoft Corp и Google на Alphabet Inc завладяха въображението на обществеността, технологични компании като AWS също се надпреварват зад кулисите да доставят инструментите и услуги, от които разработчиците на софтуер ще се нуждаят, за да вплетат подобна технология в собствените си продукти, отбелязва „Ройтерс“.

    AWS, най-големият доставчик на облачни изчисления, вече предлага инструменти, които да помогнат на разработчиците да създават базиран на AI софтуер, включително собствени изчислителни чипове за качване на AI алгоритми върху огромни количества данни на по-ниска цена от конкурентите на услуги, които намаляват времето, необходимо за създаване на chatbot или други AI продукти.

    Сега AWS съобщи, че ще работи с Hugging Face, базирана в Ню Йорк компания, която се превърна в централно място онлайн, където разработчиците на AI споделят код и модели с отворен код. Клем Деланж, главен изпълнителен директор на Hugging Face, каза, че въпреки че сделката не е ексклузивна, стартъпът работи в тясно сътрудничество с AWS, за да улесни разработчиците да вземат код от сайта и да го изпълняват в облака на AWS.

    „За това продуктово сътрудничество отделяме значителни инженерни ресурси за изграждането на нашите споделени продукти“, каза Деланж за „Ройтерс“.

    Деланж също така каза, че следващото поколение на Bloom, AI модел с отворен код, който се конкурира по размер и обхват с модела, който OpenAI, подкрепен от Microsoft, използва за създаването на ChatGPT, ще се изпълнява на Trainium, патентован чип за изкуствен интелект, създаден от AWS.

    Свами Сивасубраманиан, вицепрезидент на базата данни, анализите и машинното обучение в AWS, каза, че вярва, че технологии като Trainium могат да помогнат на разработчиците да пестят пари, тъй като AI изисква повече изчислителна мощност, а AWS иска да направи така, че на разработчиците да им отнема по-малко време да започнат да ги използват.

    „Искаме да сме сигурни, че имат достъп до нашия чип и мрежови иновации“, каза Сивасубраманиан пред „Ройтерс“.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 3 часа
    преди 4 часа
    Промишленото производство в Германия отбелязва спад
    Търсенето в производството също отслабва
    преди 5 часа
    Зa 13 гoдини Бългapия e ycвoилa 33 млрд. лeвa eвpoпeйcĸи cpeдcтвa
    Средствата са инвестирани в над 50 хиляди проекта в цялата страна
    преди 7 часа
    Пловдив изпревари София по строистелство на нови жилища
    1026 жилищни сгради са въведени в експлоатация през първото тримесечие на 2024, сочат данни на НСИ
    преди 9 часа
    ЕК иска информация от X за модерирането на съдържание
    Брюксел пита платформата за ефекта на генеративния изкуствен интелект върху изборите