събота, 02 март 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  717 прочитания

  “Бианор” привлече 8 млн. лева през БФБ

  Увеличението на капитала е свързано с плановете за растеж на групата чрез придобивания
  29 юни 2023, 09:52 a+ a- a

  “Бианор Холдинг” обяви, че успешно приключи процедурата по увеличение на капитала, с което дружеството привлече инвестиции от 8 001 849 лева. В процедурата по увеличение на капитала участваха общо 37 инвеститора, включително три институционални фонда.

  “Проведеното увеличение на капитала е във връзка с реализиране на стратегията ни за допълване на органичния растеж на групата с растеж и чрез придобивания. То е и стъпка от програмата ни за диверсифициране на акционерната база на дружеството и увеличаване на неговата разпознаваемост сред инвестиционната общност,” каза Коста Йорданов, съосновател и изпълнителен директор на Бианор.

  По-рано тази седмица Бианор обяви сключването на окончателни договори за придобиване на 100% от капитала на дружествата „Дейтабрийд“ ЕООД и „Айтидо Технолоджис“ ООД и предприе необходимите действия за вписване в Търговския регистър на прехвърлянето на дружествените дялове.

  През първото тримесечие на 2023 година “Бианор Холдинг” реализира 27% ръст на приходите на продажби на годишна база до близо 1,5 млн. лева. 

  “Бианор Холдинг” води началото си от създадената през 1998 г. ИТ фирма Арексус. През 2006 година Бианор става първата българска софтуерна компания провела успешно първично публично предлагане на Българска Фондова Борса.

  “Бианор Холдинг” обединява и ръководи група от високотехнологични компании, предлагащи специфични ИТ услуги. Дружествата в групата разработват специализирани софтуерни решения за водещи корпорации и стартиращи бизнеси в Европа и Северна Америка. Клиентското портфолио е разнообразно, като обхваща компании от отбранителната, телекомуникационната, технологичната и медийната индустрия.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 20 часа
  5 български компании сред най-бързоразвиващите се в Европа
  В годишната класация на Financial Times FT1000 влязоха Ampeco, euShipments.com, Pontica Solutions, Storepool и Dreamix
  преди 22 часа
  преди 22 часа
  преди 1 ден
  Кофас: Предстоят трудни времена за строителния и жилищен сектор
  Завършеното строителство в България все още е под нивото, регистрирано през 2015
  преди 1 ден
  Соня Миклай е новият главен управител на „Германо-Българската индустриално-търговска камара
  Тя поема поста от д-р Митко Василев, който бе начело на организацията в последните над 30 години
  преди 1 ден