вторник, 18 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  873 прочитания

  “Бианор” привлече 8 млн. лева през БФБ

  Увеличението на капитала е свързано с плановете за растеж на групата чрез придобивания
  29 юни 2023, 09:52 a+ a- a

  “Бианор Холдинг” обяви, че успешно приключи процедурата по увеличение на капитала, с което дружеството привлече инвестиции от 8 001 849 лева. В процедурата по увеличение на капитала участваха общо 37 инвеститора, включително три институционални фонда.

  “Проведеното увеличение на капитала е във връзка с реализиране на стратегията ни за допълване на органичния растеж на групата с растеж и чрез придобивания. То е и стъпка от програмата ни за диверсифициране на акционерната база на дружеството и увеличаване на неговата разпознаваемост сред инвестиционната общност,” каза Коста Йорданов, съосновател и изпълнителен директор на Бианор.

  По-рано тази седмица Бианор обяви сключването на окончателни договори за придобиване на 100% от капитала на дружествата „Дейтабрийд“ ЕООД и „Айтидо Технолоджис“ ООД и предприе необходимите действия за вписване в Търговския регистър на прехвърлянето на дружествените дялове.

  През първото тримесечие на 2023 година “Бианор Холдинг” реализира 27% ръст на приходите на продажби на годишна база до близо 1,5 млн. лева. 

  “Бианор Холдинг” води началото си от създадената през 1998 г. ИТ фирма Арексус. През 2006 година Бианор става първата българска софтуерна компания провела успешно първично публично предлагане на Българска Фондова Борса.

  “Бианор Холдинг” обединява и ръководи група от високотехнологични компании, предлагащи специфични ИТ услуги. Дружествата в групата разработват специализирани софтуерни решения за водещи корпорации и стартиращи бизнеси в Европа и Северна Америка. Клиентското портфолио е разнообразно, като обхваща компании от отбранителната, телекомуникационната, технологичната и медийната индустрия.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 56 минути
  МИР и ЕК сключиха Меморандум за сътрудничество в областта на зеления водород
  Чрез него ще се повиши участието на български предприятия и научни организации в конкурсите за финансиране на изследователски и демонстрационни проекти към Съвместното предприятие „Чист водород“
  преди 3 часа
  Възнагражденията на висшия мениджмънт в САЩ се увеличават рекордно
  Ръстът е 3 пъти по-голям от този при заплатите на служителите
  преди 5 часа
  Meta отложи плановете си да обучава своя AI с данни на европейски потребители
  Компанията имаше намерение да използва за целта постове в Instagram и Facebook
  преди 21 часа
  Стокообменът между България и Китай през 2023 г. е над $4 млрд.
  Българският износ отбелязва ръст от близо 33% спрямо 2022 г.
  преди 21 часа
  Стартира изграждане на център за високи технологии в ПГ „Хенри Форд“, София
  С 3,4 млн. лв. ще бъдат изградени 5 нови лаборатории и закупено оборудване за обучение с модерни технологии