четвъртък, 09 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    844 прочитания

    Hitachi Solutions Bulgaria официално откри новия си офис в София

    Компанията вече има 125 експерта в различни области
    18 октомври 2023, 08:52 a+ a- a

    Снимки: Economy.bg

    На 5 октомври 2023 г. IT компанията Hitachi Solutions Bulgaria откри новия си офис на елегантно тържество в сградата на Business Balkan Centre (BBC).

    Вече 4 години компанията оперира на българския технологичен пейзаж и се радва на стабилен интерес от страна на таланти. Стартирайки само с един служител, днес тя има 125 експерта в различни области.

    В стратегическите планове на Hitachi Solutions Europe стои плавно разрастване на българската дивизия и за следващите няколко години. Към момента в София работят различни IT софтуерни инженери, функционални консултанти с технически бекграунд. Развива се стратегически и т.нар. Център за споделени услуги, в който работят отдели като Финанси, Администриране на проекти, Управление на проектни ресурси, ИТ поддръжка, Маркетинг и Човешки Ресурси. Всички те работят за и с всички клонове на Hitachi Solutions Europe – Великобритания, Франция, Германия, Португалия, България.

    „Екипът ни расте, ние се разширяваме, значимостта ни в европейската организация Hitachi Solutions става все по-голяма и важна за цялостния бизнес.“ – сподели Адриана Бейли, кънтри мениджър за България, пред Economy.bg.

    От компанията определят своя нов дом като по-голям, по-модерен, по-удобен, по-ориентиран към хората. Офисът заема целия последен 20-ти етаж на сграда BBC и се простира на над 1200 кв.м. Разполага с повече от 100 работни места, 6 конферентни зали, 2 кухни, 4 малки зали за конфиденциални разговори, зона за почивка, зона за игри, библиотека, огромна тераса, която обгръща целия офис. Екипът на компанията се радва на една от най-хубавите гледки в цяла София. Компанията е приела хибридния начин на работа и служителите могат да редуват уюта на дома с комфорта на новото работно място.

    За да отбележи случая, Hitachi Solutions Bulgaria организира елегантно събитие на 5 октомври 2023 г. Тъй като новият офис е предназначен за служителите, те бяха основните гости. Събитието бе уважено от извънредния и пълномощен посланик на Япония – негово превъзходителство Хироши Нарахира, Петър Иванов, представител на Британското посолство в България, представители на Министерството на Регионалното развитие и благоустройството и други партньори. Висшият мениджмънт на компанията на глобално ниво бе представен от Охара Сан, Global CEO, Франклин Ман-Джинг, Chief Human Resources Officer, Миура Сан, Director of Hitachi Solutions Europe, Стивън Френч, CEO of Hitachi Solutions Europe и др.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 4 часа
    преди 4 часа
    Промишленото производство в Германия отбелязва спад
    Търсенето в производството също отслабва
    преди 5 часа
    Зa 13 гoдини Бългapия e ycвoилa 33 млрд. лeвa eвpoпeйcĸи cpeдcтвa
    Средствата са инвестирани в над 50 хиляди проекта в цялата страна
    преди 7 часа
    Пловдив изпревари София по строистелство на нови жилища
    1026 жилищни сгради са въведени в експлоатация през първото тримесечие на 2024, сочат данни на НСИ
    преди 9 часа
    ЕК иска информация от X за модерирането на съдържание
    Брюксел пита платформата за ефекта на генеративния изкуствен интелект върху изборите