сряда, 21 февруари 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2147 прочитания

  "Практикер" започна изграждането на търговски парк в Хасково

  Наематели в ритейл проекта ще бъдат още 12 големи магазина
  15 септември 2022, 09:00 a+ a- a

  сн: Практикер

  Започна изграждането на търговски парк в град Хасково, който включва хипермаркет за дома и градината „Практикер“, част от компанията „Видеолукс Холдинг“, и още 12 големи магазина. Теренът се намира срещу бирената фабрика.

  Първа копка направиха кметът на общината Станислав Дечев и председателят на съвета на директорите на „Видеолукс холдинг” Тодор Белчев.

  „След 6 - 7 месеца магазините на това място ще трябва да са готови и да радват хората и от Хасково, и от Димитровград. Ще се опитаме да направим нещо по-силно, нещо по-голямо, за да можем да докараме и хората от по-далечните градове“, каза Белчев.

  Инвеститор в проекта и собственик на терена е веригата за дома и градината „Практикер“. Изграждането на целия търговски парк е възложено на строителна фирма „Автострой“.

  Новият проект – с озеленяване, паркинг и магазини, ще се простира на над 35 000 кв.м, като застроената площ ще бъде 16 200 кв.м, от които 8 200 кв.м са отредени само за „Практикер“.

  Целият проект се очаква да бъде завършен преди лятото на следващата година.

  Основните предимства на новия търговски парк ще бъдат стратегическото разположение на входа на Хасково, на пътя от Димитровград, близостта до магистрала „Марица“ и до редица големи предприятия. Целият район ще бъде облагороден и ще се превърне в приятно място за отдих и пазаруване.

  Бъдещите наематели в търговския парк в Хасково ще бъдат хранителен магазин, магазини за дамскa, мъжка и детска мода, както и магазини за спортни облекла и екипировка, детски стоки, дрогерия, артикули за дома и семейството и други.

  Посетителите на търговския парк ще могат да се възползват от удобен и безплатен паркинг с над 300 паркоместа.

  Компанията „Видеолукс Холдинг“, част от която е и хипермаркета за техника за дома, офиса и свободното време „Технополис“, развива успоредно 8 ритейл проекта в големи градове на България.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 14 часа
  САЩ отпусна $1,5 млрд. на GlobalFoundries
  Третият по големина договорен производител на чипове в света, ще построи ново съоръжение в Ню Йорк
  преди 15 часа
  Accenture придобива българската фирма за анализ на данни GemSeek
  Експертите от GemSeek ще станат първите служители на Accenture Song в България, заедно със служителите от Технологичния и Оперативния център, които в момента са над 1100
  преди 15 часа
  Бундесбанк: Германия вероятно е в рецесия
  Германската централна банка очаква тя да е слаба, но широкообхватна и продължителна
  преди 16 часа
  Проучване: 70% от френските компании у нас планират увеличаване на персонала
  Липсата на квалифицирани кадри, бюрокрацията, несигурната регулаторна рамка и неефективната администрация са сред основните трудности пред френския бизнес в България
  преди 17 часа
  Nokia и Dell ще си сътрудничат
  Двете компании ще изграждат „частно 5G“ и облачни мрежи