вторник, 30 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    6730 прочитания

    Компанията, която плаща на служителите си, за да преследват мечтите си

    Вижте каква необичайната облага предлага американска рекламна агенция
    28 август 2013, 17:29 a+ a- a

    Представете си, че един ден отидете на работа и ви предложат да ползвате 4-месечен платен отпуск, за да сбъднете някоя своя мечта – да ремонтирате къщата си, да прекарате повече време с децата, да пътувате или просто да си почивате, без да правите нищо.  

    Звучи нереално, но е факт - американска рекламна агенция предлага тази необичайна придобивка на своя екип. Това лято базираната в Минеаполис Barrie, D'Rozario, Murphy дава възможност на всеки един от служителите си да използва 500 работни часа за реализиране на някоя своя мечта, като съответно това време ще му бъдат заплатено, както обичайно, разказва Huffington Post. От ръководството на компанията обясняват, че взели това решение, тъй като лятото така или иначе е слаб сезон за рекламния бизнес, а една такава придобивка може да има изключително положителен ефект върху щастието и удовлетвореността на служителите. Вижте видео:

    Макар и да е рядко срещана, платеното „лично време“ е облага, която обикновено се предлага от компании, чиито бизнес е свързан с творечство. На всеки 7 години например дизайнерското студио Sagmeister & Walsh спира работа за 1 година, за да даде възможност на служителите си да „освежат творческите си възгледи“. Вижте как обосновава това нестандартно решение ръководителят на компанията Щефан Загмайстер:

    Но най-популярната до неотдавна подобна придобивка беше т.нар. „20-процентно правило“ на Google, което позволяваше на служителите да използват една пета от работното си време за лични проекти. Наскоро обаче гигантът премахна тази облага с мотива, че вече е твърде голям, за да си я позволи, както и с оглед постигане на по-висока продуктивност.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 15 часа
    Проучване: Спад на фалитите у нас с близо 11% през 2023
    Действителният брой компании, които не могат да плащат сметките си, се е увеличил през 2023, предстоят трудности за строителния сектор през 2024, отбелязват от Кофас
    преди 15 часа
    ЕК призова България да подобри националния план в областта на енергетиката и климата
    Окончателният актуализиран план трябва да бъде представен до 30 юни 2024
    преди 16 часа
    Ново Кино Арена отваря врати в София
    Кинокомплексът с 10 модерни зали е в Мега Мол
    преди 17 часа
    преди 20 часа
    От 1 май: Нова самолетна линия ще свързва Истанбул със София
    Нискотарифната Pegasus Airlines ще има полети 3 пъти в седмицата