четвъртък, 20 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  17126 прочитания

  Пет компании, които плащат на служителите си да отидат на почивка

  Вижте кои компании предлагат на служителите си тази необичайна придобивка
  04 октомври 2016, 14:37 a+ a- a

  Все повече компании осъзнават плюсовете да имат отпочинали и вдъхновени служители. Затова вместо просто да им дават платен отпуск, някои фирми отиват по-далеч, като насърчават работещите за тях хора да отидат на почивка, предлагайки им определена сума пари. Онлайн изданието Inc.com представя част от тях.

  Basecamp
  Уеб разработчикът Basecamp плаща почивките на служителите си през последните седем години. Всяка година компанията предлага 16 ваканционни пакета, от които служителите с опит над 1 година във фирмата, могат да избират. Пътуванията са на стойност между 4000 и 5000 долара на човек.

  SteelHouse
  От 2011 маркетинг компанията SteelHouse предлага на служители си по 2 000 долара годишно, за да отидат на почивка. Изпълнителният директор на компанията Марк Дъглас разказва, че се вдъхновил за идеята от опита му в компании, които окуражавали служителите си да отидат на почивка. „Едно е да кажеш: „”Имате три седмици отпуск”, както повечето компании правят. И съвсем друго: „Имаш пари и ако не отидеш на почивка, за да ги похарчиш, парите ти изгарят”, коментира Дъглас.

  BambooHR
  Ако си работил половин година в BambooHR, ти вече имаш право да получиш 2 000 долара на година, за да отидеш, където искаш по света. Компанията дава началото на тази политика миналата година. „Не можеш да работиш по 60, 80 или 90 часа на седмица и да очакваш, че си ефективен и продуктивен”, отбелязва изпълнителният директор на компанията Бен Петерсън.

  G Adventures
  Туристическата компания G Adventures предлага на служителите, които са работили там повече от година, шансът да пътуват безплатно веднъж годишно на някой от 700-те им тура по света.

  FullContact
  От 2012 компанията за управление на съдържание предлага на служителите си по 7500 долара годишно за ваканции. Изпълнителният директор Барт Лоранг казва, че служителите трябва да отговарят на три условия, за да получат парите: трябва да отидат на почивка, да не работят по време на почивката и да се „изключат” от социалните мрежи. „В съвременния свят на имейли, iPhone- и Android-устройства, Twitter и Facebook хората са постоянно свързани. Това не е здравословно”, отбелязва Лоранг.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 7 часа
  Близо 120 младежи ще започнат стаж тази година в А1
  От създаването на инициативата през 2004 година досега на стаж в А1 са преминали близо 1500 стажанти
  преди 9 часа
  преди 14 часа
  Публичните финанси на България губят 3 млрд. лв. годишно заради недекларираната заетост
  Най-високите нива на използване на подобни практики са открити в секторите селско стопанство, туризъм и строителство
  преди 15 часа
  Nvidia стана най-ценната компания в света
  С пазарна капитализация над $3,3 трилиона, тя надмина Microsoft и Apple
  преди 16 часа
  За първи път: Соларната енергия е повече от петролната
  7 китайски компании за соларна инфраструктура изпреварват енергийните резерви на 7-те най-големи петролни компании