понеделник, 22 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3023 прочитания

  Какви придобивки предлага Фантастико Груп?

  Повече за пакета от придобивки и различните инициативи, научете от Маргарита Игнатова - Зам.-директор „Човешки ресурси“ в търговската верига
  15 януари 2024, 15:15 a+ a- a

  Маргарита Игнатова - Зам.-директор „Човешки ресурси“ във Фантастико Груп. Снимка: Фантастико

  В новата рубрика на Economy.bg „Придобивките в България“ компаниите разказват за пакета от придобивки, който предлагат, както и за различните инициативи, насочени към подобряване на благосъстоянието и качеството на живот на служителите. 

  Какви придобивки предлага Фантастико Груп, научете от Маргарита Игнатова - Зам.-директор „Човешки ресурси“ в търговската верига.

  Какви социални придобивки включва пакетът, който предлага компанията?
  Грижата за екипа е основен приоритет за нас и преди всичко колегите да се чувстват удовлетворени на работното си място и едновременно с това да имат пълноценно свободно време и личен живот. Затова непрекъснато надграждаме пакета от социални придобивки, подобряваме работната атмосфера и се стремим да предлагаме мотивиращи възнаграждения. Част от тези усилия са месечните ваучери за храна, ваучери за празници, както и картите за отстъпки за всички наши обекти – супермаркетите „Фантастико“, ресторантите MyChoice, клуб JoyStation и боулинг залите MegaXtreme. Осигуряваме и безплатен служебен транспорт за колегите, които пътуват от друго населено място. Всеки в екипа получава отстъпка при ползване на карта за спорт: MultiSport и за фитнес зали „Флайс“. На преференциални цени колегите ни могат да се възползват от карта „Знание+“ – първата социална придобивка в България с фокус върху знанието, културата и изкуствата. Даваме възможност колегите да закупят за своите деца абонамент за образователната платформа „Уча.се“ на преференциална цена. Отбелязваме с подаръци и ваучери за пазаруване специалните моменти, като раждане на дете или пенсиониране. Силен акцент в отговорността към екипа е грижата за здравето. Програмата ни „С грижа към теб“ осигурява безплатни профилактични прегледи и изследвания за някои от най-разпространените заболявания при жените и мъжете, надграждайки допълнителното здравно осигуряване.

  Колко дни отпуск имат служителите във Вашата компания?
  Освен стандартните 20 дни платен годишен отпуск всеки в екипа има възможност да ползва един допълнителен ден отпуск за избран личен празник. Специално за инициативата „С грижа към теб“ и допълнителните медицински прегледи и изследвания колегите ползват още 1 ден отпуск, за да обърнат внимание на здравето си, без да се съобразяват с работния си график и без това да отнема от личното им свободно време. Особено внимание отделяме и на колегите с дългогодишен опит в компанията. Затова след всеки 5 години стаж те получават по още 1 допълнителен ден отпуск. В края на миналата година отличихме 84 професионалисти от екипа, които получиха награди за изключителен принос към развитието на ФАНТАСТИКО ГРУП. Това са колегите с над 20-годишен опит, с които се гордеем много.

  Имате ли политика за гъвкаво работно време?
  Гъвкавото работно време се оказва все по-сериозно изискване на кандидатите за работа. При нас за голяма част от позициите, компанията предлага различни динамични варианти за работни графици. Това важи с пълна сила за супермаркетите ни, където управителите изключително много залагат на гъвкави подходи при изготвяне на графиците. За голяма част от тях това не е никак сложна задача, тъй като самите те са започнали работа при нас като студенти на 4-часов работен ден и с времето са се развили до тези позиции. Това е и една от причините да сме подходящо работно място за млади хора, които могат да съчетават работата си с обучението. 

  Как се подпомага балансът работа – личен живот?
  През последните години не спираме да инвестираме в активности, които да гарантират пълноценно свободно време за хората в екипа, време за себе си и за семейството. Освен гъвкавото работно време и допълнителните дни отпуск, организираме редица инициативи за постигане на баланс между работата и личния живот. Надградихме програмата „С грижа към теб“ и вече предлагаме възможност за семинари по актуални теми, походи в планината,  пейнтбол, картинг състезания, футбол, йога и танци. Отделно организираме тренировки по минифутбол за децата на нашите колеги. Чрез картата „Знание+“ колегите получават отстъпки при посещения на театрални представления, музеи, галерии, при пазаруване от книжарници, чуждоезикови школи, академии за професионално и личностно обучение, както и центрове за творчески занимания. 

  Имате ли практика да давате бонуси?
  Вярваме, че всеки добър пример трябва да бъде поощряван и затова се стремим да поощряваме постиженията на колегите. Имаме финансови бонуси за постигнати резултати, както и специален бонус „Служител на месеца“, който получават колегите с изключително представяне в търговските обекти и отделните звена. Професионалистите с над 20 години опит в компанията получават бонус „Лоялност“. А колегите, които препоръчват нови служители, получават бонус 1000 лв. по програмата ни „Доведи приятел“. 

  Какви са възможностите за обучение и професионално развитие, които предоставяте на Вашите служители?
  Една от най-важните инвестиции за нас е времето, което отделяме за различни обучения. Не спираме да развиваме възможностите за професионално усъвършенстване и кариерно развитие: от задължително въвеждащо обучение при започване на работа до всекидневна подкрепа за всеки в екипа. Компанията инвестира и в редица обучения, съобразени с професионалния профил на колегите, в които участват водещи лектори. Всяка година провеждаме „Лидерска академия“, в която обучители са най-добрите професионалисти в компанията:  управители на супермаркети, регионални мениджъри и специалисти по човешки ресурси. 

  За нас е важен приносът на всеки един и правим всичко възможно да мотивираме тези, които показват желание и качества за израстване. В компанията има десетки примери за кариерно развитие на колеги, започнали от най-ниски позиции и стигнали до мениджърски позиции. 

  Компанията продължава да развива и програмите си за младите хора – „Фантастично лято“, „Фантастичен семестър“ и „Екип Бъдеще“, които дават възможност за кариерен старт и развитие на студенти и ученици.

  Организирате ли тиймбилдинги за Вашите служители?
  Това са любимите за всички нас събития. Екипът е най-важен в нашата работа. А за да има силен екип, е необходимо не само да постигаме професионални успехи, но и да си помагаме и дори да се забавляваме заедно. Всяка година организираме тиймбилдинг за всички колеги, като залагаме на различни и интересни теми. През миналата година например имахме фантастичен кулинарен тиймбилдинг. В края на всяка година с бляскаво коледно парти празнуваме постигнатите успехи, а с цветен бал – посрещаме началото на пролетта. Активно наши колеги се включват в големи спортни състезания, а футболният ни отбор не спира да бележи успехи на терена в различни турнири.

  Участвате ли в различни обществени и корпоративни социални инициативи?
  Съпричастността е част от корпоративната култура в компанията. През миналата година беше създадена най-голямата ни социално отговорна инициатива ФАНТАСТИКО ДО ТЕБ, която обедини всички инициативи в подкрепа на различни каузи в сферата на образованието и културата, здравеопазването, спорта, социалното предприемачество. Още в първата година фондът на програмата финансира проекти за 200 000 лв., а плановете ни през 2024-та в тази посока са още по-амбициозни. Изградихме ключови партньорства, които подкрепят важни за обществото каузи, като тези с УНИЦЕФ, SOS Детски селища България, фондация „Една от осем“. В наша запазена марка се превърнаха проектите „Моите будители“ и „Подай ръка“. Наскоро създадохме вътрешен фонд за здравна взаимопомощ „Подкрепи колега“, в който се включиха над 1000 колеги, а компанията удвоява събраните от тях средства всеки месец. 

  Екипът участва и в редица доброволчески инициативи. 

  Вижте профила и актуалните позиции за работа на ФАНТАСТИКО ГРУП ООД в JOBS.bg

   
  Вижте още от рубриката Comp&Ben in BG:

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 3 часа
  Байдън се отказа от президентската напревара
  Той подкрепи Камала Харис за следващия кандидат на демократите в САЩ
  преди 4 часа
  За 7 г. Wizz Air е обслужила над 4 млн. пътници на летище Варна
  Авиокомпанията обслужва 12 дестинации в 7 държави от морската ни столица
  преди 5 часа
  OpenAI с по-евтина версия на най-мощния си ChatGPT
  GPT-4o mini, е по-интелигентен и с над 60% по-евтин от GPT-3.5 Turbo
  19 юли 2024, 16:11
  Wizz Air празнува 20 млн. превозени пътници от летище София
  Авиокомпанията и стартира нов маршрут – до Лион
  19 юли 2024, 15:56
  Онлайн продажбите в САЩ достигнаха $7,2 млрд. в първия ден на Amazon Prime Day
  Продажбите са с над 10% повече спрямо миналата година
  19 юли 2024, 11:42
  Глобално кибер прекъсване приземи полети по целия свят
  Проблемът засегна и работата на банки и медии в различни точки на света