събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5779 прочитания

    Какви придобивки предлага Sofia Stars?

    Повече за пакета от придобивки и различните инициативи, научете от Яел Анселовичи - HR Country Manager в Sofia Stars
    30 януари 2024, 11:21 a+ a- a

    Яел Анселовичи - HR Country Manager в Sofia Stars. Снимка: Sofia Stars

    В новата рубрика на Economy.bg „Придобивките в България“ компаниите разказват за пакета от придобивки, който предлагат, както и за различните инициативи, насочени към подобряване на благосъстоянието и качеството на живот на служителите. 

    Какви придобивки предлага Sofia Stars, научете от Яел Анселовичи - HR Country Manager в технологичната компания.

    Какви социални придобивки включва пакетът, който предлага компанията?
    Движещата сила зад успехите на Sofia Stars е неспирното ни желание колегите ни да се чувстват щастливи и оценени на работното си място. Всеобхватният ни пакет от социални придобивки е съобразен изцяло с нуждите на нашите екипи, като непрекъснато се стараем да го надграждаме. Горди сме да предлагаме конкурентно заплащане за пазара, както и отличен пакет за международна медицинска застраховка с годишно покритие до 300 000 евро. Гъвкавите ни условия на труд, специалната ни политика за допълнителни дни болничен, покрити от работодателя, разнообразните бонуси и възможности за професионално развитие са само малка част от нещата, с които ежедневно показваме грижа и признателност към нашите колеги.

    Снимка: Sofia Stars

    Колко дни отпуск имат служителите във Вашата компания?
    Всеки новопостъпил служител получава 20 дни платен годишен отпуск. Впоследствие за всяка пълна година трудов стаж се натрупва по един допълнителен ден до достигане на максималния брой от 25 дни. Този поетапен подход отразява желанието ни да поощряваме хората за тяхната лоялност. Вярваме, че тази практика е много ценна, тъй като това им позволява да прекарват повече време със семействата си, да се съсредоточат върху хобитата си или просто да си починат. Отговорността към физическото и психическото здраве е от изключително значение, затова въведохме и политика за 6 дни напълно платен болничен, без нужда от представяне на лекарска бележка. 

    Имате ли политика за гъвкаво работно време?
    В нашия случай гъвкавостта на работното време зависи от конкретната позиция. Предлагаме редица политики, които са съобразени с различните длъжности. Някои позиции се отличават с изключително гъвкаво разпределение на работния ден, докато други могат да включват различни смени или да се придържат към по-структурирани времеви рамки, поради естеството на професията. Този гъвкав модел се е доказал като привлекателен и удобен за съчетаване на работа и личен живот, особено сред по-младите, които често комбинират работата и с допълнителна форма на обучение.

    Как се подпомага балансът работа – личен живот?
    Още от самото начало вярваме, че изграждането на ефективни практики за постигне на баланс между работа и личен живот е от ключово значение. Затова с гордост мога да кажа, че Sofia Stars активно насърчава своите служители да използват дните си за платен отпуск, като редовно подчертаваме значението на почивката и поддържането на здравословен баланс. В тази връзка често организираме и различни събития с фокус върху по-доброто физическо и психическо здраве. Организационната ни култура изгражда среда, която подкрепя цялостното благосъстояние на колегите ни и създава усещане за принадлежност.

    Снимка: Sofia Stars

    Имате ли практика да давате бонуси?
    Бонусите са доказано работеща практика за нашия бизнес и са неизменна част от постигането на целите ни. Въвели сме разностранна структура, която обхваща месечни бонуси, годишни бонуси и допълнителни бонуси за изключителен принос към специални проекти. Този подход ни позволява да признаваме и възнаграждаваме различни аспекти от представянето на колегите ни.

    Какви са възможностите за обучение и професионално развитие, които предоставяте на Вашите служители?
    Силно вярваме в непрекъснатото надграждане на знания, на личностното и професионалното развитие. В Sofia Stars полагаме основите още с постъпването на работа, когато всеки нов служител получава програма за персонални и онлайн обучения, специално съобразена с новата роля. Ангажиментът на нашата компания към професионалното развитие се демонстрира и чрез допълнителни вътрешни курсове в рамките на различните отдели. Също така успешно въведохме 6-месечна лидерска академия, състояща се от различни семинари за меки умения, етика и техника на доброто лидерство, през която преминават ръководителите на нашите екипи. На тримесечна база разпределяме и бюджет за външни професионални курсове, съобразени с индивидуалните нужди, като по този начин осигуряваме постоянни и разнообразни възможности за развитие на хората. 

    Организирате ли тиймбилдинги за Вашите служители?
    Поставяме човешкия контакт на първо място и това е видимо в множеството тиймбилдинг активности, които организираме за нашите колеги. Тъй като работната ни среда е цветен микс от народности и култури, подобни дейности помагат на хората да създадат ценни връзки, а на новопостъпилите служители да се чувстват добре дошли и да се интегрират бързо и лесно. Подготвяме и споделяме с колегите календар с предстоящите събития в началото на всяко тримесечие. Средно на всеки две седмици провеждаме различни екипни събирания, като например кино вечери или боулинг. Участваме екипно в големи спортни събития, редовно организираме и фирмени такива, като ежегодния ни тенис турнир например. През годината отбелязваме празници като Баба Марта, 8 март, Великден и други с почерпка, подаръци и забавления в офиса. Ежегодното ни коледно парти, фирмените ни тиймбилдинги в България и в чужбина, както и доброволческите ни инициативи са високо ценена и приятна част от усилията ни да сближаваме хората.

    Снимки: Sofia Stars

    Участвате ли в различни обществени и корпоративни социални инициативи?
    Да, това е нашият начин да допринасяме положително за обществото и едновременно да даваме добър пример, който все повече хора и компании да последват. Два пъти годишно организираме кампании за кръводаряване, подкрепяме приюти за кучета, изградили сме партньорства с няколко фондации за деца в нужда, които подкрепяме както финансово, така и с необходимите им консумативи, ремонтна дейност и други. Колегите ни също са силно ангажирани с каузите, които компанията подкрепя, и редовно участват в доброволческите инициативи, които организираме заедно.

    Снимки: Sofia Stars

    Какви други допълнителни придобивки и социални инициативи предлага Вашата компания, за да подобри качеството на живот на служителите?
    Освен всичко споделено ангажиментът на Sofia Stars към благосъстоянието на колегите ни се изразява и в отбелязване на важни житейски събития, като сватба, раждане на дете и рождени дни, чрез финансова подкрепа, подаръци и допълнителен отпуск. При нещастен случай или трагедия в семейството, колегите ни знаят, че също могат да разчитат на нашата подкрепа. Допълнителните ни придобивки обхващат също месечни ваучери за храна и субсидирана карта Multisport, разнообразна закуска и плодове в офиса, както и тематичен петъчен обяд. Вярваме в силата на добрата препоръка, затова успешно сме интегрирали и бонус програма за препоръка на нови служители.

    Накратко, в Sofia Stars сме се посветили на изграждането и развитието на благоприятна работна среда, защото вярваме в стойността на нашите колеги и държим на тяхното благосъстояние.

    Вижте профила и актуалните позиции за работа на Sofia Superstar EOOD в JOBS.bg 

     

    Вижте още от рубриката ПРИДОБИВКИТЕ В БЪЛГАРИЯ:

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 23 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 23 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 24 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 1 ден
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 1 ден
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години