неделя, 19 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  5412 прочитания

  Над 3.2 млн. изгледани видеоурока отчита Ucha.se

  Освен от ученици порталът вече се ползва от много учители и родители
  09 октомври 2013, 14:18 a+ a- a

  Над 3.2 млн. видеоурока са гледани в сайта за образователни видеоматериали Ucha.se от неговото създаване преди година и половина до днес. Това отчита основателят му Дарин Маджаров.

  С около 100 хиляди посетители месечно и над 25 хиляди урока, гледани всеки ден, порталът все повече се утвърждава като един от най-популярните образователни сайтове в България.

  Ucha.se предоставя достъп до видео уроци по всички училищни предмети, изучавани от 1 до 12 клас. Ежедневно сайтът отчита над 2400 часа гледане на образователно съдържание и над 1000 нови регистрации. Много ученици са категорични, че именно лесните и забавни видеоуроци в Ucha.se са запалили интереса им към определени учебни предмети или към образованието като цяло.

  Екипът на сайта пък за около година се е увеличил от един човек (самият Дарин), достигайки 20 отдадени в проекта хора - дизайнери на видеоклипове, учители - консултанти, софтуерни инженери и др.

  „Желанието ни беше да създадем една иновативна платформа за обучение, която вместо да отегчава, да запалва сред учениците интереса към знание и обучение. Едновременно с това искахме да покажем нагледно, как иновациите могат да променят образованието и да го направят много по-достъпно и ефективно” споделя Маджаров.

  Проектът променя представата за образование, показвайки че възприемането на визуална информация чрез видеоуроци е много по-достъпен и разбираем метод, а използващите го ученици почти подобряват успеха си в училище.

  Сайтът вече се ползва и от много учители, които прожектират образователни клипове в класните стаи и препоръчват на учениците определени видеоуроци за гледане в къщи. Все повече родители също използват Ucha.se, за да помагат на своите деца при подготовката на домашните работи.

  Плановете на екипа са, да разшири значително базата с видеоуроци и скоро на сайта да са достъпни всички уроци за всички предмети от 1 до 12 клас.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  БНБ: Чуждите инвестиции у нас със спад от 81% за година
  Най-големите вложения в страната за януари-март 2024 са от Австрия, Италия и Гърция
  преди 2 дни
  „Струма“ стана първата магистрала у нас с хеликоптерна площадка
  Хеликоптерът ще стига за 30 минути от София до тунел „Железница“
  преди 2 дни
  ЕК започна ново разследване срещу Meta
  Процедурата е заради пристрастяващите ефекти на социалните медии върху децата
  преди 2 дни
  "Булгаргаз" ще съди "Газпром" за 400 млн. евро
  Искът е заради спрените руски газови доставки
  преди 2 дни
  Проекти за близо 3 млрд. лева са реализирани у нас с парите от ЕС за транспорт за 6 години
  Със средствата са изградени 12 нови метро станции, 70 км нови пътища, 28 км рехабилитирани жп линии и 5 реновирани жп гари