вторник, 19 ноември 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  4858 прочитания

  IT JOBS in BG: Python Developer

  Какви са отговорностите, технологиите и възнагражденията за тази позиция, научете от Инес Иванова - трейнър в Software University
  25 октомври 2018, 17:01 a+ a- a

  Технологичният сектор е един от най-активните, търсенето на хора е огромно, а предлаганите възнаграждения - сред най-високите у нас.

  За да сме полезни за всички, които се интересуват от ИТ сферата, но все още не са избрали направлението и технологиите, към които да се насочат, ще разкажем за някои от най-популярните позиции в бранша.  Какви умения и отговорности се изискват, какви технологии се използват най-често и какви са типичните стартови възнаграждения, които предлагат компаниите в България.

  За позицията Python Developer ще ни разкаже  Инес - Front-End Developer към стартъп компания в областта на Data Science. Най-богат опит има в езиците Python, C#, ТypeScript (Angular 5), a отскоро развива уменията си и в C++. Тя също така е и трейнър в Software University.

  Кои са основните изисквания, за да стартираш на позицията Python Developer?
  Когато говорим за човек, който сега излиза от академия или университет и има желание да стартира своята кариера като Junior Developer, той трябва да има основни познания като: работа с бази данни, разбиране на основните принципи на ООП – енкапсулация, наследяване, абстракция и полиморфизъм, различни дизайн pattern-и и добри практики за писане на качествен програмен код. Хубаво е да е запознат с Git, както и с agile методологията.
  Когато говорим за Python по-конкретно, е добре да има познания в основните разлики между 2.7, 3.6 и 3.7 версиите на езика, също така да разбира множествено наследяване. Плюс е да има някакъв опит с framework и да знае какво означава да изгради RESTful APIs. 

  Какви са отговорностите на един Python Developer?
  Според мен най-важната отговорност на един Junior Developer е да има желание да се учи, да има изграден навик да чете много в интернет и да пробва различни стратегии, за да се справи сам с възложените задачи, а когато наистина не може да намери решение, да се обърне към по-опитните си колеги за помощ. Освен основните работни задължения – имплементиране на таскове и тестване, за да се чувства добре един девелопър на работа, е добре да е запознат с работната среда и основните ценности на фирмата и да е съгласен с тях – някои фирми залагат повече на бързината на изпълнение на продукта, а други повече на качеството. Това често се подценява при започването на работа и след няколко месеца довежда до смяна на работното място. Разбира се, бизнесът е определящ за времето, с което разполага екипът, за да завърши проекта или дадена функционалност.
  В обобщение - освен основните задължения, пределно ясни за позиция програмист, девелопърът има отговорността да проучи ценностите на фирмата, да прецени дали е съгласен с тях и ако да - да ги следва.

  С какви технологии  борави един Python Developer?
  Има значение какво изисква конкретният проект, но най-известните технологии и библиотеки са: Django Framework, MongoDB/MySQL/PostgreSQL/SQLite/Redis, os, sys, argparse, ORM , Linux, Flask, AWS, Jupiter Notebook, Tornado и много други.

  Какво e възнаграждението на един Python Developer в България?
  Много зависи дали започва в малка фирма/стартъп, или в голяма утвърдена компания. Нормално е за Junior позиция да не се предлага по-малко от 1000 лв. и повече от 1500 лв. чисто. Като от приноса, нивото на учене и справяне с поставените задачи  заплащането трябва да се вдига през определен период от време.

  Вижте още:
  IT JOBS in BG: Графичен дизайнер/Уеб дизайнер
  IT JOBS in BG: Експерт по дигитален маркетинг
  IT JOBS in BG: Java Developer
  IT JOBS in BG: Blockchain developer
  IT JOBS in BG: C# Developer
  IT JOBS in BG: PHP Developer 
  IT JOBS in BG: JavaScript Developer  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 8 часа
  Консерваторите във Великобритания: Няма да има повече преференции за европейските емигранти
  В предизборно изявление членове на партията се заканиха да уеднаквят правилата за емиграция за всички
  преди 10 часа
  Издръжката на 4-членно семейство възлиза на 2472 лв.
  За София тя е с над 30% по-висока, показва редовният анализ на КНСБ
  преди 11 часа
  Пощенска банка финализира оперативното обединение с Банка Пиреос България
  В резултат от обединението, Пощенска банка придобива пазарен дял от над 10% по размер на активи, кредити и депозити и затвърждава позицията си на системна за пазара банка
  преди 13 часа
  Fourth се обединява с HotSchedules
  Комбинираният пакет технологични решения за управление на хотели и ресторанти вече обслужва клиенти от 120 000 обекта по целия свят
  преди 15 часа
  Xerox няма да купи HP, но HP може да купи Xerox
  Производителят на компютри определи офертата като „подценяваща“, но заяви, че ще разгледа възможността да придобие компанията за принтери