сряда, 08 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    10773 прочитания

    IT JOBS in BG: Python Developer

    Какви са отговорностите, технологиите и възнагражденията за тази позиция, научете от Инес Иванова - трейнър в Software University
    25 октомври 2018, 17:01 a+ a- a

    Технологичният сектор е един от най-активните, търсенето на хора е огромно, а предлаганите възнаграждения - сред най-високите у нас.

    За да сме полезни за всички, които се интересуват от ИТ сферата, но все още не са избрали направлението и технологиите, към които да се насочат, ще разкажем за някои от най-популярните позиции в бранша.  Какви умения и отговорности се изискват, какви технологии се използват най-често и какви са типичните стартови възнаграждения, които предлагат компаниите в България.

    За позицията Python Developer ще ни разкаже  Инес - Front-End Developer към стартъп компания в областта на Data Science. Най-богат опит има в езиците Python, C#, ТypeScript (Angular 5), a отскоро развива уменията си и в C++. Тя също така е и трейнър в Software University.

    Кои са основните изисквания, за да стартираш на позицията Python Developer?
    Когато говорим за човек, който сега излиза от академия или университет и има желание да стартира своята кариера като Junior Developer, той трябва да има основни познания като: работа с бази данни, разбиране на основните принципи на ООП – енкапсулация, наследяване, абстракция и полиморфизъм, различни дизайн pattern-и и добри практики за писане на качествен програмен код. Хубаво е да е запознат с Git, както и с agile методологията.
    Когато говорим за Python по-конкретно, е добре да има познания в основните разлики между 2.7, 3.6 и 3.7 версиите на езика, също така да разбира множествено наследяване. Плюс е да има някакъв опит с framework и да знае какво означава да изгради RESTful APIs. 

    Какви са отговорностите на един Python Developer?
    Според мен най-важната отговорност на един Junior Developer е да има желание да се учи, да има изграден навик да чете много в интернет и да пробва различни стратегии, за да се справи сам с възложените задачи, а когато наистина не може да намери решение, да се обърне към по-опитните си колеги за помощ. Освен основните работни задължения – имплементиране на таскове и тестване, за да се чувства добре един девелопър на работа, е добре да е запознат с работната среда и основните ценности на фирмата и да е съгласен с тях – някои фирми залагат повече на бързината на изпълнение на продукта, а други повече на качеството. Това често се подценява при започването на работа и след няколко месеца довежда до смяна на работното място. Разбира се, бизнесът е определящ за времето, с което разполага екипът, за да завърши проекта или дадена функционалност.
    В обобщение - освен основните задължения, пределно ясни за позиция програмист, девелопърът има отговорността да проучи ценностите на фирмата, да прецени дали е съгласен с тях и ако да - да ги следва.

    С какви технологии  борави един Python Developer?
    Има значение какво изисква конкретният проект, но най-известните технологии и библиотеки са: Django Framework, MongoDB/MySQL/PostgreSQL/SQLite/Redis, os, sys, argparse, ORM , Linux, Flask, AWS, Jupiter Notebook, Tornado и много други.

    Какво e възнаграждението на един Python Developer в България?
    Много зависи дали започва в малка фирма/стартъп, или в голяма утвърдена компания. Нормално е за Junior позиция да не се предлага по-малко от 1000 лв. и повече от 1500 лв. чисто. Като от приноса, нивото на учене и справяне с поставените задачи  заплащането трябва да се вдига през определен период от време.

    Вижте още:
    IT JOBS in BG: Графичен дизайнер/Уеб дизайнер
    IT JOBS in BG: Експерт по дигитален маркетинг
    IT JOBS in BG: Java Developer
    IT JOBS in BG: Blockchain developer
    IT JOBS in BG: C# Developer
    IT JOBS in BG: PHP Developer 
    IT JOBS in BG: JavaScript Developer



    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 15 часа
    Първата за България и региона водородна зарядна станция вече e в експлоатация
    Тя може да зарежда при двете стандартни налягания за компресиран водород
    преди 15 часа
    Ето каква част от българите са доволни от работата и заплатата си
    Близо 40% от сънародниците ни виждат в изкуствения интелект повече проблеми, отколкто възможности, сочи ново проучване
    преди 18 часа
    преди 22 часа
    Бюджетът на плюс от 600 млн. лв. през април
    Принос за това има вноската на БНБ
    преди 23 часа
    Google съкрати 200 души
    Компанията измества основните си длъжности зад граница
    преди 24 часа
    Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на 2025 г.
    Общо 31 доклада на комитетите на ОИСР по отношение на България са приети, остават още 26