петък, 30 септември 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1630 прочитания

  ИТ проектите в България: Една стъпка по-близо до ранната диагностика на рака

  Екипите на Scalefocus разработиха решение, което автоматизира процесите за ранна диагностика на рак
  22 февруари 2022, 10:16 a+ a- a

  Димо Капнилов, портфолио мениджър в Scalefocus

  В рубриката „ИТ проектите в България“ разказваме за конкретните продукти и проекти, зад които стоят екипите тук, за да покажем, че в България може да имаш успешна кариера, да работиш по интересни и иновативни проекти. По какви проекти работи Scalefocus в България, научете от Красимир Костадинов - Chief Technology Officer, и Катерина Георгиева – Head of Technology ТУК.

  Димо Капнилов, портфолио мениджър в Scalefocus, разказва повече за един от проектите, по които работят екипите на компанията - решение, което автоматизира процесите за ранна диагностика на рак. Проектът е за една от най-големите биотехнологични компании в света. 

  „Клиентът ни разполагаше с хардуерно решение, което включва пет стъпки за подготовка и изследване на клетъчните проби, но една от тях все още изискваше ръчна намеса. Задачата на екипа ни беше да разработи решение, чрез което да автоматизираме този процес“, обяснява Димо Капнилов.

  Наред с предизвикателството да разработваш софтуер паралелно с разработката на хардуера, който се прави от друга компания, консултантите на Scalefocus трябва да решат и друг проблем пред клиента. Как да редуцират физическия размер на машината, която от голям хладилник, трябва да достигне размера на персонален компютър.  

  „В хода на работата консултирахме клиента на всяка стъпка за предимствата и недостатъците на различните технологични решения, като продуктивността и представянето им бяха верифицирани и тествани. Това е и първият инструмент с embedded Linux за клиента, независимо че всички останали техни машини оперират с Windows“, уточнява Димо. 

  В проекта специалистите тестват голямо разнообразие от решения, което налага преминаването от една технология към друга. Първоначално разработката стартира на QT, но впоследствие се прехвърля на .Net. В процеса на работа се използват C++, QT, .Net, а в проекта се включват quality инженери, lab мениджъри и архитект. Предишният опит на някои от инженерите на Scalefocus в областта на Интернет на нещата (IoT) и електрониката се оказва безценен за разработката на цялостното решение и избора на подходящите контролери и хардуерни елементи. 

  „Иновацията прави целия изследователски процес по-последователен и позволява на потребителите да се съсредоточат върху по-съществена работа, докато машините и софтуерът поемат властта”, допълва Димо Капнилов. 

  Вижте по какви проекти работи Scalefocus в България ТУК

  Видео за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Scalefocus в JOBS.bg тук


  ВИЖТЕ ОЩЕ

  ИТ проектите в България: WorkBox на Нетера с над 400 000 реда код


  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 5 часа
  Google обещава да създаде 20 хил. работни места в Гърция
  Технологичният гигант ще създаде два центъра за върхови постижения в Солун и Патра
  преди 6 часа
  ЕП ще обсъди отново влизането на България в Шенген
  Понастоящем всички държави членки на ЕС с изключение на България, Хърватия, Кипър, Ирландия и Румъния са част от Шенгенското пространство
  преди 6 часа
  От октомври спира достъпът до старата е-платформа на НАП
  Над 2 млн. пъти са ползвани е-услугите в обновения портал на НАП само за месец
  преди 6 часа
  27 дестски градини се строят в София в момента
  Новата сграда на детска градина в район „Витоша“ беше открита
  преди 7 часа
  БНБ: Има рискове за нарастване на задлъжнялостта
  Централната банка повишава нивото на капиталовия буфер за рискови заеми от октомври 2023