сряда, 06 юли 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  902 прочитания

  Софтуер, разработван в България, ще дигитализира строителния сектор в Чехия

  Софтуерната компания Cobuilder продължава да увеличава екипа си от професионалисти в България
  23 юни 2022, 13:49 a+ a- a

  Софтуерната компания Cobuilder, чиито инженерен екип е в България, и Чешката агенция по стандартизация (CAS), подписаха договор за дигитализиране на строителния сектор в Чехия. Стратегическото партньорство цели внедряването на система за управление на информацията в строителството. Това ще спомогне за прилагането на стандартизирани данни и единен дигитален език за чешкия строителен сектор.

  Целта на проекта е да се улесни информационния поток както и дейността на всички участници в сектора при управлението на данните за строителните материали. Това сътрудничество включва интегрирането на различни системи и стандарти, разработени с най-новите софтуерни решения на Cobuilder. Проектът ще допринесе и за спазването на екологичните практики и изисквания.

  „Чехия е една от държавите, които първи поемат по пътя на дигитализацията в строителството на национално ниво. Методологията, която се използва в този мащабен проект, лесно може да се приложи и в други държави. Подходът е подобен за държавни организации, асоциации, национални и международни строителни участници, които се стремят към дигиталната трансформация на сектора чрез прилагането на стандарти.“, споделя Ларс Фреденлунд, главен изпълнителен директор на Cobuilder.

  Партньорството с Чешката агенция по стандартизация ще доведе до стратегическото развитие на Cobuilder и в други европейски държави. Мащабният проект ще отвори вратите за разговори на международно ниво и ще ускори възможностите за представители на строителната индустрия да използват единния дигитален език, който Cobuilder предлага чрез решенията си.

  Софтуерната компания е в растеж и продължава да увеличава екипа си от професионалисти в България. Във всеки отдел работата е динамична и гъвкава, а проектите в Cobuilder се променят заедно с клиентите и техните нужди, както и с технологичните промени в бранша. Всички продукти се поддържат и пишат на модерни технологии, което е предпоставка и за постоянното развитие на уменията на софтуерните инженери в компанията.

  Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на COBUILDER INTERNATIONAL EOOD в JOBS.bg тук

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 часа
  МЗ: Възрастните най-активни при поставянето на втори бустери
  Над 4200 са общо всички поставени втори бустерни ваксини у нас
  преди 7 часа
  ЕК ще представи през лятото правила за въвеждане на напълно автономни коли в ЕС
  С новите мерки за безопасност се очаква до 2038 да бъдат спасени над 25 000 живота и да се избегнат поне 140 000 тежки наранявания
  преди 7 часа
  59% от компаниите у нас продължават с плановете за териториално разширяване
  50% от ИТ лидерите в България споделят, че планират да изместят повече бизнес функции към облака, показва проучване на Equinix
  преди 8 часа
  преди 8 часа
  ЕП призна газа и ядрената енергия за зелени
  Решението може да влезе в сила от 1 януари 2023
  преди 8 часа
  Exacta Solutions отваря нов офис в София
  Начело на офиса в София е Росица Великова