сряда, 02 декември 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  490 прочитания

  Pfizer и BioNTech ще кандидатстват за разрешение за употреба

  Процесът в САЩ ще бъде задействан още днес
  20 ноември 2020, 15:57 a+ a- a

  Pfizer и BioNTech заявиха, че ще поискат разрешение за спешна употреба на тяхната коронавирусна ваксина от Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) още днес.

  Това е първата ваксина срещу коронавирус, която търси регулаторно одобрение в Съединените щати. В изявление компаниите съобщиха, че кандидатът им за ваксина, известен като BNT162b2, потенциално ще бъде достъпен за употреба при високорискови популации в САЩ от средата до края на декември.

  „Подаването на документи в САЩ представлява критичен етап в нашето пътуване за доставяне на ваксина срещу COVID-19 по света и сега имаме по-пълна картина както на профила на ефикасност, така и на безопасността на нашата ваксина, което ни дава увереност в нейния потенциал“, заяви главният изпълнителен директор на Pfizer Алберт Бурла.

  Представянето на FDA се основава на резултати от фаза 3 на клиничното изпитване на ваксината на Pfizer, започнало в САЩ на 27 юли и включващо над 43 000 доброволци. Окончателният анализ от проучването установи, че ваксината срещу коронавирус е 95% ефективна за предотвратяване на инфекции дори при възрастни хора и не причинява сериозни опасения за безопасността, обявиха тази седмица Pfizer и нейният германски партньор BioNTech. Представянето включва и данни за безопасност за около 100 деца на възраст от 12 до 15 години.

  Около 42% от глобалните участници и 30% от американските участници във фаза 3 са с расов и етнически разнообразен произход, посочват компаниите в съобщението си, а 41% от глобалните и 45% от американските участници са на възраст между 56 и 85 години.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 13 минути
  Парламентът прие на първо четене закона за индустриалните паркове
  Законопроектът дели индустриалните паркове по два критерия
  преди 21 минути
  Paynetics разширява присъствието си в Европа
  Това става в рамките на програмата Mastercard Accelerate
  преди 2 часа
  Великобритания одобри ваксината на Pfizer
  Ваксинацията ще започне в началото на следващата седмица
  преди 2 часа
  ОИСР: За възстановяване са необходими продължителна фискална подкрепа и действия в сферата на здравеопазването
  Възстановяването ще бъде неравномерно между страните и секторите и може да доведе до трайни промени в световната икономика
  преди 3 часа
  Приет е Националният план за готовност при пандемия
  До края на седмицата ще бъдат осигурени фризери и хладилници за обезпечаване на първата доставка на ваксина срещу Covid-19
  преди 4 часа