петък, 09 юни 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1051 прочитания

  ЕК забрани на служителите си да ползват TikTok

  Мярката има за цел да защити Комисията от заплахи за киберсигурността
  24 февруари 2023, 11:07 a+ a- a

  За да повиши киберсигурността на институцията, Общият управителен съвет на Европейската Комисия реши да спре използването на приложението TikTok на служебните устройства и на личните устройства на служителите си.

  Тази мярка има за цел да защити Комисията от заплахи за киберсигурността и действия в тази област, които може да бъдат използвани за кибератаки срещу служебната среда на Комисията. Развитието на сигурността на други платформи на социални медии също ще бъде следено постоянно.

  Мярката е в съответствие със строгата вътрешна политика на Комисията в областта на киберсигурността за използването на мобилни устройства за осъществяване на служебни съобщения. Тя допълва дългогодишните съвети на Комисията към служителите да прилагат най-добрите практики при използването на платформи на социални медии и да поддържат високо равнище на осведоменост по въпросите на киберсигурността в ежедневната си работа.

  "Комисията е поела задължение да предпазва успешно своите служители от нарастващите киберзаплахи и инциденти. Затова наш дълг е да реагираме възможно най-рано на евентуалните предупреждения във връзка с киберсигурността. Днешното решение за спиране е вътрешно решение на институцията, което е строго ограничено до използването на устройства, регистрирани за нейната мобилна услуга", посочват от ЕК.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 часа
  България ще получи €45 млн. за подсилване на граничната охрана
  Това стана ясно в разговор между премиерът Денков и председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен
  преди 17 часа
  ЕК отпуска 197 млн. евро на България за подобряване на електропреносната мрежа
  Целта е ускорена електрификация на транспорта, решения за декарбонизация и децентрализация на потреблението и производството на електрическа енергия.
  преди 17 часа
  Парламентът прие удължаване на бюджета
  Депутатите приеха решението с единодушие
  преди 18 часа
  Европейската икономика е в рецесия през първото тримесечие на 2023 г.
  Това показват ревизираните данни на Евростат
  преди 18 часа
  12 компании влизат в програмата за растеж на Endeavor – Dare to Scale 2022
  В програмата са селектирани 22 предприемачи от различни сектори – софтуерната и финтех индустрия, електронната търговия, спорта, F&B и други