неделя, 19 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1998 прочитания

    "Мултивак" разширява производствената си база в България

    Обемът на инвестициите е около 5 милиона евро
    28 февруари 2022, 09:52 a+ a- a

    "Мултивак България Продакшън" направи първа копка на разширението на производствената си база в Индустриален парк София-Божурище. На площ от около 5000 квадратни метра ще се изградят производствени и монтажни зони, както и модерни офиси. Обемът на инвестициите е около пет милиона евро, а завършването е планирано до края на 2022.

    „Заводът в Божурище се развива в положителна посока откакто бе пуснат в експлоатация преди 3 години и половина и мощностите са напълно заети. Това включва оборудване с най-нови технологии, отдели за монтажни дейности и също така споделени услуги, обслужващи различни компании от групата Мултивак. Радвам се, че с разширението ние ще увеличим производственият си капацитет“, обясни д-р Кристиан Лау, изпълнителен вицепрезидент на производството на MULTIVAC. По думите му се очаква компанията да удвои персонала си до няколко години.

    „Постигнатите резултати през този период доведоха до решението ни да продължим да инвестираме в България", допълни Мийрям Сервет Мустафа, управляващ директор, "Мултивак България Продакшън". „Убедена съм, че резултати ни ще бъдат отлични, както досега. С разширението на производствената ни сграда ще бъдат отворени нови производствени зони и увеличаване на капацитета на съществуващите. Това не само ще осигури нови работни места в областта, но също така показва, че ние имаме стабилно развитие в България."

    Изпълнителният директор на "Национална компания индустриални зони" ЕАД д-р Антоанета Барес поздрави строителите, проектантите и екипа на Мултивак в България за добре свършената работа. „За нас това, че компанията е решила да се разшири и да разкрие нови работни места, е много положително. Изборът да се инвестира в Индустриален парк София-Божурище е най-добрата инвестиция, която може да се направи“, категорична беше д-р Антоанета Барес.

    Производственият завод в Божурище бе пуснат в експлоатация през 2018. Търговската компания за България също се помещава на тази локация със собствен шоурум и възможности за обучение на клиенти и служители. Освен завода в България, MULTIVAC има още 12 производствени обекта в Германия, Австрия, Испания, Бразилия, Китай, Япония и САЩ, както и над 80 компании за продажби и предоставяне на услуги по целия свят.

    Компанията е един от водещите световни доставчици на решения за опаковане на всички видове хранителни, биологични и медицински продукти, както и на промишлени стоки. Портфолиото на групата включва различни технологии за опаковане, както и решения за автоматизация и системи за етикетиране и контрол на качеството.

     

     

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 дни
    БНБ: Чуждите инвестиции у нас със спад от 81% за година
    Най-големите вложения в страната за януари-март 2024 са от Австрия, Италия и Гърция
    преди 2 дни
    „Струма“ стана първата магистрала у нас с хеликоптерна площадка
    Хеликоптерът ще стига за 30 минути от София до тунел „Железница“
    преди 2 дни
    ЕК започна ново разследване срещу Meta
    Процедурата е заради пристрастяващите ефекти на социалните медии върху децата
    преди 2 дни
    "Булгаргаз" ще съди "Газпром" за 400 млн. евро
    Искът е заради спрените руски газови доставки
    преди 2 дни
    Проекти за близо 3 млрд. лева са реализирани у нас с парите от ЕС за транспорт за 6 години
    Със средствата са изградени 12 нови метро станции, 70 км нови пътища, 28 км рехабилитирани жп линии и 5 реновирани жп гари