неделя, 19 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3690 прочитания

    Рекордна оперативнa печалбa за Samsung

    Компанията ще отбележи третото тримесечие с ръст от 85% спрямо миналата година въпреки скромните очаквания на анализаторите и съдебните неуспехи срещу Apple
    05 октомври 2012, 16:21 a+ a- a

    Samsung Electronics ще обяви рекорднa оперативнa печалбa за третото тримесечие, надминавайки очакванията на анализаторите, съобщава The Wall Street Journal. Силните продажби на Galaxy смартфони и таблети, както и на телевизори от висок клас помогнаха за блестящите финансови резултати на южнокорейския гигант на фона на съдебните неуспехи срещу Apple и намаляващите поръчки за процесори и екрани.

    Компанията е реализирала продажби в размер на 46-48 млрд. долара за периода, като оперативната печалба ще достигне между 7.09 и 7.45 млрд. долара, отбелязвайки ръст от 85% спрямо миналата година. Очаква се общата годишна печалба да надмине 25 млрд. долара.

    Повечето анализатори обаче смятат, че рекордният ръст на технологичния производител от последните четири тримесечия ще приключи през декември, тъй като компанията драстично увеличава маркетинговите си разходи, за да се конкурира с прясно излезлия на пазара iPhone 5 и другите устройства, които заливат изключително наситения глобален пазар на смартфони, чийто размер се изчислява на 200 млрд. долара, обяснява The Guardian. Само в периода юли-септември Samsung  е похарчил 2.7 млрд. долара за спонсорство на олимпийските игри и промотиране на новия Galaxy, изчисляват анализаторите от Credit Suisse. 

    Финансовият баланс на компанията ще бъде нарушен допълнително от наложената глоба в размер на 1 млрд. долара в полза на Apple, която спечели патентното дело срещу Samsung през август в САЩ, освен ако южнокорейският гигант не успее да постигне обжалване на присъдата. 

    Въпреки негативите върху репутацията на компанията от съдебните битки с Apple, Samsung успя да си отвоюва място в челните редици на най-влиятелните марки в света тази година, придвижвайки се до 9-та позиция спрямо 17-та миналата година.

     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 дни
    БНБ: Чуждите инвестиции у нас със спад от 81% за година
    Най-големите вложения в страната за януари-март 2024 са от Австрия, Италия и Гърция
    преди 2 дни
    „Струма“ стана първата магистрала у нас с хеликоптерна площадка
    Хеликоптерът ще стига за 30 минути от София до тунел „Железница“
    преди 2 дни
    ЕК започна ново разследване срещу Meta
    Процедурата е заради пристрастяващите ефекти на социалните медии върху децата
    преди 2 дни
    "Булгаргаз" ще съди "Газпром" за 400 млн. евро
    Искът е заради спрените руски газови доставки
    преди 2 дни
    Проекти за близо 3 млрд. лева са реализирани у нас с парите от ЕС за транспорт за 6 години
    Със средствата са изградени 12 нови метро станции, 70 км нови пътища, 28 км рехабилитирани жп линии и 5 реновирани жп гари