събота, 18 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    11129 прочитания

    Какви привилегии предлагат най-добрите работодатели?

    Вижте на какви нематериални облаги се радват служителите на едни от най-големите компании в САЩ
    12 февруари 2013, 17:00 a+ a- a

    Най-добрите работодатели си приличат по едно нещо - предлагат жестоки привилегии и получават продуктивни и щастливи служители.

    Bisiness Insider разкрива на какви непарични облаги се радват служителите на някои от 50-те най-добри работодатели в САЩ. 

    Компанията за производство на супи Campbell Soup Company предлага широка гама услуги в полза на здравето (медицински прегледи, уроци по здравословно готвене, фитнес център), както и безплатна "детска градина" и занимания за по-големи деца.

    Производителят на зърнени закуски General Mills осигурява безплатни застраховки („Живот“, автомобилни и имуществени). Компанията предлага гъвкав работен график и споделено работно пространство - нейните служители буквално могат да седнат и работят във всяко едно кътче на офиса.

    Cisco пък разполага със здравословен и спортен център, в които служителите освен да тренират във фитнеса, могат да се подложат на физиотерапия и акупунктура. Компанията дава възможност на хората да си направят домашен офис и работят от вкъщи. 

    Всички нови попълнения в производителя на фъстъчено масло Smucker's получават подарък по пощата. Компанията организира софтбол и боулинг вечери.

    Mattel се е посветил на щастието и бъдещето на децата на служителите. Производителят на играчки има своя собствена организация с нестопанска цел, която поема разходите за осиновяване на дете. Освен това всеки родител може да се възползва от 16 часа платен отпуск за ангажименти, свързани с децата. 

    Една от най-големите газодобивни компании - Chesapeake Energy Corp., предлага безплатни водолазни курсове, огромен фитнес център, басейн с олимпийски размери, плажен волейбол, стена за скално катерене и дълга близо половин километър пътека за разходки.

    Технологичната компания 3М пък предлага щедри социални и здравни привилегии не само за семейни служители, но и за еднополови двойки. Компанията също така провежда консултации за грижа за деца и възрастни, безплатни курсове за отказване на цигарите, обучения за справяне със стреса, има собствена аптека и миниклиника.

    Финансовата компания TIAA-CREF предлага медицински услуги, 24-часова грижа за децата на служители, а освен това има и богата спортна програма, която позволява на персонала да избира измежду 6 различни дисциплини на работното място.

    В извънработно време Visa предлага на хората си да участват в спортни отбори, клубове и обучения, както и билети с отстъпка за културни и спортни събития, кино и увеселителни паркове. А онези, които идват на работа с велосипед или ползват обществения транспорт, получават допълнителни облаги като награда за „зеленото“ си поведение.

    Докато са на работа, служителите Yahoo могат да тренират във фитнес, да разпуснат с йога, кикбокс, пилатес или голф. Компанията също така предлага големи отстъпки за прочути ски курорти и тематични паркове и още по-големи, ако служителите решат да пътуват заедно. Наскоро екип на компанията в Канада пътува до Южния полюс.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    БНБ: Чуждите инвестиции у нас със спад от 81% за година
    Най-големите вложения в страната за януари-март 2024 са от Австрия, Италия и Гърция
    преди 1 ден
    „Струма“ стана първата магистрала у нас с хеликоптерна площадка
    Хеликоптерът ще стига за 30 минути от София до тунел „Железница“
    преди 1 ден
    ЕК започна ново разследване срещу Meta
    Процедурата е заради пристрастяващите ефекти на социалните медии върху децата
    преди 1 ден
    "Булгаргаз" ще съди "Газпром" за 400 млн. евро
    Искът е заради спрените руски газови доставки
    преди 1 ден
    Проекти за близо 3 млрд. лева са реализирани у нас с парите от ЕС за транспорт за 6 години
    Със средствата са изградени 12 нови метро станции, 70 км нови пътища, 28 км рехабилитирани жп линии и 5 реновирани жп гари