неделя, 23 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  4339 прочитания

  Готвят нови мерки за ограничаване на имигрантите във Великобритания

  Британският премиер Дейвид Камерън ще представи пакет от мерки, който да спре „социалния туризъм” в страната
  25 март 2013, 10:03 a+ a- a

  По-сериозни мерки за ограничаване на имигрантите, които идват във Великобритания заради щедрата социална система на страната, ще представи британският премиер Дейвид Камерън.

  Целта на новите правила ще е да обезкуражи желаещите да имигрират на Острова българи и румънци, когато догодина паднат ограниченията до трудовия пазар на страната, отбелязва агенция Reuters.

  Мерките предвиждат на имигрантите да им бъдат спирани обезщетенията за безработица след шест месеца, ако не могат да докажат, че имат „реален шанс за намиране на работа”.

  Друга промяна предвижда общинските съвети да се уверят, че имигрантите са живели в района поне пет години преди да може да получат общинско жилище.

  Мерките предвиждат също да бъдат увеличени двойно глобите за работодателите, които наемат нелегално имигранти. Ще бъде ограничен и достъпът до здравната система на страната.

  „Ние трябва да сме ясни, че имаме безплатно национално здравеопазване, а не безплатно интернационално здравеопазване”, ще посочи британският премиер, отбелязва Reuters.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  21 юни 2024, 16:35
  21 юни 2024, 15:24
  България пое ротационното председателство на Съвета на гуверньорите на ЕИБ
  Вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, в качеството си на гуверньор за България на ЕИБ, е новият ротационен председател на Съвета на гуверньорите на финансовата институция
  21 юни 2024, 13:40
  21 юни 2024, 11:37
  Предстои четвъртото издание на фестивала „Ало, Космос! Говори България!“
  Тази година освен научни работилници, интераĸтивни изложения и разговори с учени от различни области на науката програмата ще предложи и среща с астронавта Майкъл Лопес-Алегрия
  21 юни 2024, 10:54
  Българският INSAIT изпреварва Kеймбридж, Корнел и Технион на знаков форум за AI
  Сред авторите се записва името на един от най-младите участници в историята на CVPR – единадесетокласничката Рени Паскалева