петък, 14 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3331 прочитания

  euShipments.com планира нови придобивания и разрастване на нови локации

  За плановете на компанията разказва Лора Димитрова, управляващ съдружник в euShipments.com
  23 ноември 2022, 10:44 a+ a- a

  Лора Димитрова, управляващ съдружник eushipments.com (Снимка: Личен архив)

  Наскоро русенската компания eushipments.com отвори своя трети фулфилмънт център на територията на Европа. По-рано тази година компанията привлече капитал в размер на €7,5 млн. от BlackPeak Capital. Как се стигна до търсене на външен инвеститор, как компанията се разрасна и какви са плановете за бъдещето, разказва  Лора Димитрова, управляващ съдружник в компанията.

  euShipments.com отвори третия си собствен фулфилмънт център в Европа. Какво представлява един такъв център и работата в него?
  Фулфилмънт центърът обслужва онлайн магазини. В него съхраняваме техните стоки, при поръчка правим pick&pack и после изпращаме стоките за доставка. Извършваме и обработка на върнати пратки. Работата може да се раздели на административна – обработка на поръчки и генериране на товарителници, приемане на стока и други, и складова – опаковане на пратките, сортиране, групиране и изпращане.

  Как се разви компанията през годините? 
  Започнахме като франчайз на българска куриерска компания – бяхме аз, Светльо (Светлозар Димитров) и още един служител, който до ден днешен работи с нас. Благодарение на благоприятната локация на Русе успяхме да подпишем първия си договор с румънска куриерска компания и постепенно развихме мрежа в цяла Европа. Впоследствие разработихме и собствен фулфилмънт софтуер.

  Как се отрази пандемията на бизнеса Ви?
  Доведе до изключително интензивен растеж! За един месец „пораснахме“ двойно.

  Кое бе най-голямото предизвикателство, с което се справихте през последните 3 години?
  Управлението на растежа точно по време на пандемията беше най-голямото предизвикателство за бизнеса ни. На второ място бих посочила структурирането на софтуера ни и управлението работата на програмистите.

  В началото на годината привлякохте капитал в размер на €7,5 млн. Как се стигна до решението за търсене на инвеститори?
  Срещнахме се с бизнес консултанти, които ни посъветваха, че това е следващата логична стъпка. Отделно от това със Светльо искахме трети партньор, който да допринесе с външно ноу-хау за развитие на бизнеса. Навлязохме в нови процеси, преминахме през редица одити, нямаше как да продължаваме да растем с тези темпове без бизнес партньор с опит в разрастването чрез придобивания и сливания.

  Оттук накъде?
  Инвестиции за придобиване на нови компании и отваряне на нови локации, които ще използват разработения от нас софтуер за онлайн магазини.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 11 часа
  преди 13 часа
  Телерик Академия ще се фокусира повече върху доквалификацията на специалисти
  За 5 години Академията утроява броя на Upskill програмите за повишаване на знанията и добавя към портфолиото си нови формати
  преди 14 часа
  Проучване: Липсата на умения за работа с AI забавя иновациите в 62% от компаниите
  2/3 от компаниите не притежават достатъчни умения за работа с AI, а 41% от организациите изпитват затруднение в намирането на служители с опит и знания в изкуствения интелект
  преди 17 часа
  София Тех Парк получи български електрически камион
  Първият български мини товарен автомобил на ток има пробег от 300 км с едно зареждане
  преди 17 часа
  НАП: Клиентите могат да задържат плащането, ако не получат касова бележка
  Агенцията санкционира 433 търговци край морето за неиздаване на фискален бон