неделя, 28 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1932 прочитания

    Какви придобивки предлага Anakatech?

    Повече за пакета от придобивки и различните инициативи, научете от Пламена Денчева - Senior HR Business Partner в технологичната компания
    24 януари 2024, 11:32 a+ a- a

    Пламена Денчева - Senior HR Business Partner в Anakatech. Снимка: Личен архив

    В новата рубрика на Economy.bg „Придобивките в България“ компаниите разказват за пакета от придобивки, който предлагат, както и за различните инициативи, насочени към подобряване на благосъстоянието и качеството на живот на служителите. 

    Какви придобивки предлага Anakatech, научете от Пламена Денчева - Senior HR Business Partner в технологичната компания.

    Какви социални придобивки включва пакетът, който предлага компанията?
    Социалните придобивки са възможност да подпомогнем и стимулираме нашите служители за постигането на здрав и балансиран начин на живот. Вземаме под сериозно внимание потребностите на колегите в това отношение и се стремим да отговаряме на техните нужди. Именно поради тази причина в Anakatech държим на това да подобряваме и разнообразяваме пакета от социални придобивки. Към днешна дата компанията предоставя на колегите ни:

    ●допълнително здравно осигуряване за служителите, с опция за добавяне на член от семейството – Premium пакет;

    ●Multisport карта;

    ●32 дни годишен отпуск + 1 почивен ден на рождения ден и по 1 допълнителен ден отпуск за всяка прослужена година;

    ●дигитални ваучери за храна; 

    ●възможност за работа от вкъщи;

    ●специално отношение към лични празници чрез корпоративни подаръци (за бебе, рожден ден, Коледа, 8 март);

    ●паричен бонус при раждане на бебе и сватба;

    ●свежи плодове и напитки в офиса; 

    ●тематични събития (Happy hour) в офиса;

    ●събития с вдъхновяващи гост-лектори, дискутиращи интересни теми;

    ●различни екипни събития и CSR кампании;

    ●офис с отлична локация в центъра на София и невероятна панорамна гледка.

    Споделено пространство в офиса. Снимка: Anakatech

    Колко дни отпуск имат служителите във Вашата компания?
    Допълнителните дни отпуск са от най-атрактивните придобивки за служителите. Към полагаемия платен годишен отпуск от 20 дни компанията добавя по 1 допълнителен ден отпуск за всяка прослужена година на служителя. За да стимулираме да почиват повече и да подобрим качеството на живот на нашите служители, им даваме възможността да се възползват от допълнителни дни отпуск и да почиват на рождения си ден, като така годишният отпуск стига до 33 дни.

    Имате ли политика за гъвкаво работно време?
    Компанията предлага гъвкаво работно време (началото на работния ден започва между 9 и 10 часа) и хибриден модел на работа, който комбинира работа от офиса или от дома. 

    Домашен офис. Снимка: Anakatech

    Как се подпомага балансът работа – личен живот?
    Въведохме допълнителни дни отпуск с идеята това да подпомогне баланса между работата и личния живот на нашите служители. Идеята е да имат повече време за любимите хора, своите хобита, почивки и пътувания. Когато служителите са отпочинали, спокойни и заредени с положителни емоции, те са и по-продуктивни. Знаем, че когато са мотивирани и заредени с енергия, задачите се приемат с интерес и удоволствие, което води до добър краен резултат и за двете страни.

    Имате ли практика да давате бонуси?
    Знаем колко е важно да поощряваме доброто представяне и да стимулираме постигането на високи резултати сред колегите ни. Това не остава незабелязано от мениджмънта на компанията. Като част от годишната оценка на представянето на служителите предлагаме годишен бонус. 

    Какви са възможностите за обучение и професионално развитие, които предоставяте на Вашите служители?
    Професионалното развитие на служителите и привличането на лоялни кадри на една компания изисква ясна корпоративна политика за поощряване и процедури за кариерно развитие. Най-важното за всеки служител – било той нов или с дългогодишен опит, е да има възможност за развитие. Затова и ние фокусирахме усилията си над създаването на кариерни пътеки, с които целим прозрачност и ясни критерии спрямо професионалното развитие на всеки служител, не само вътрешно в екипа, но и в останалите отдели в компанията. Благодарение на кариерните пътеки ще имаме ясно описани качествата и уменията, които трябва да притежава служителят, за да мине на следваща стъпка в своето кариерно развитие. Това включва и конкретни обучения, които подготвят служителя за новите му кариерни предизвикателства. Вярваме, че предлагайки възможности за развитие вътре в компанията, ще повишим мотивацията на нашите служители и ще успеем да повишим тяхната ангажираност в дългосрочен план.

    Зимни и летни активности за сплотяване на екипите. Снимка: Anakatech

    Организирате ли тиймбилдинги за Вашите служители?
    Имаме летен тиймбилдинг, който обикновено организираме извън София, с една или две нощувки. През февруари е времето за регулярния ни winter day в Боровец, по време на който колегите могат да се насладят на различни активности – каране на ски, сноуборд, яздене на коне, разходка в планината или просто да се отдадат на релаксация в спа зоната на хотела. Организираме и коледно парти през декември, както и тематични Happy Hour събития в офиса, по повод Великден (състезание за най-красиво боядисано великденско яйце) и творчески работилници за Хелоуин, Баба Марта и други празници. Не пропускаме да отпразнуваме и 1 юни със специално събитие за децата на нашите колеги. Тези активности са чудесна възможност за сплотяване на екипите ни.

    Участвате ли в различни обществени и корпоративни социални инициативи?
    Компанията подкрепя различни видове благотворителни каузи и се включва в обществени и социално отговорни инициативи, като много от идеите идват директно от нашите служители. Такива например са: реставрирането на дървен мост в ПП Витоша с фондация „Екообщност“, съвместната дейност по засаждане на зеленчуци с деца със специални нужди в „Градина вдъхновение“, организирането на благотворителни коледни базари, събиране на дарения за центрове, които се грижат за уязвими семейства и деца с увреждания и др. Преди 2 години станахме кръстници на лабрадор от фондацията „Четири лапи – защита на животните” като с това подпомогнахме обучението на кучето и превръщането му в доверен водач на незрящи хора.

    Реставриране на дървен мост в ПП Витоша. Снимка: Anakatech

    Какви други допълнителни придобивки и социални инициативи предлага Вашата компания, за да подобри качеството на живот на служителите?
    Вслушваме се в мнението на нашите колеги  чрез анонимни вътрешни анкети. Този подход ни предоставя ценни насоки и идеи за подобрения в компанията, както и предложения за организиране на фирмени събития. Така лесно разбираме какво се харесва и какво не, като, разбира се, стремим се към постоянно подобрение. Инициативите за подобряване на качеството на живот на нашите служители са най-различни: от лекции на специалисти в областта на спорта и здравословното хранене до разнообразни wellness и wellbeing събития. Гордеем се и с програмата си за признание към дългогодишните ни служители, която включва благодарствени награди в зависимост от техния стаж в компанията – 3, 5, 7 и 10 години. 

    Вижте по какви проекти работи Anakatech

    Вижте профила и актуалните позиции за работа на Ай Ес Джи Би Джи ЕООД в JOBS.bg

     

    Вижте още от рубриката ПРИДОБИВКИТЕ В БЪЛГАРИЯ:

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 1 ден
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 2 дни
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 2 дни
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 2 дни
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години