петък, 10 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1086 прочитания

    AMPECO вече е сертифицирана B Corp

    Така компанията се присъединява към над 7000 фирми по целия свят, чийто бизнес отговаря на високи стандарти за устойчивост, отчетност и прозрачност
    29 август 2023, 15:52 a+ a- a

    AMPECO, българската компания, която разработва платформа за управление на зарядни станции, вече е сертифицирана като B Corporation (B Corp). Така AMPECO се присъединява към други глобални лидери в областта на ESG – екологичното, социално и корпоративно управление – за постигане на приобщаваща, справедлива и регенеративна икономика за всички хора и планетата. Това беше обявено официално по време на конференцията Intercharge Network Conference (icnc23) в Берлин – еднa от най-значимите конференции в областта на електромобилността, която събира всички експерти в бранша. Представители на AMPECO бяха поканени да разкажат за бизнес модела си и сертифирицането като B Corp на специална презентация по време на събитието.

    Сертификатът B Corp потвърждава, че бизнесът на AMPECO отговаря на високи стандарти за устойчивост, отчетност и прозрачност.

    B Lab, мрежата с нестопанска цел, сертифицираща B Corporations, оказва положително въздействие върху компаниите по целия свят, като им помага да балансират печалбата с ползата за общността, околната среда и заинтересованите страни. За разлика от други бизнес сертификати, B Lab измерва цялостно въздействието на компаниите, като обхваща 5 ключови области: управление, служители, общност, околна среда и клиенти.

    За да получи сертификата, AMPECO премина през дълъг процес, който изискваше ангажираност от страна на всички екипи и отдели в компанията. AMPECO дава възможност на своите B2B клиенти да постигат бизнес и ESG целите си. Чрез своята надеждна и гъвкава платформа за управление на зареждането на електрически превозни средства българската софтуерна компания предоставя на операторите на зарядни станции необходимите инструменти за стартиране и разширяване на техния бизнес, ведно с положителното въздействие върху околната среда и обществото.

    "Сертифицирането като B Corp е естествена стъпка за AMPECO, за да продължим чрез нашите услуги да влияем положително върху развитието на електромобилността. То демонстрира ангажимента на AMPECO към устойчивостта, укрепва практиките ни на управление и отчетност, насърчава ангажираността и управлението на служителите и отварянето на нови възможности пред клиентите, които ни избират за свой надежден white-label софтуерен доставчик", казва Петър Георгиев, ръководител на отдел "Стратегически партньорства и устойчивост", който ръководи процеса на сертифициране на AMPECO като B Corp.

    Общността на B Corp включва широк спектър от индустрии по целия свят и над 7000 компании, сред които са добре познати брандове като Patagonia, The Guardian, Coursera, The Body Shop, Envato, Kickstarter, Cotopaxi и др.

    Сара Гарсия, ръководител на отдел "Развитие на пазарите" в B Lab, казва: "Развълнувани сме, че общността на B Corp се разраства със сертифицирането на AMPECO. Постижението на AMPECO отразява ангажимента за развиване на решения в мащаб и стимулиране на иновациите чрез отговорни бизнес практики, като спомага за ускоряване на трансформацията на сектора на мобилността и екосистемата на електрическите превозни средства. Сертифицирането е началото на пътешествието на AMPECO към прозрачност, отчетност и непрекъснато усъвършенстване, което със сигурност ще вдъхнови клиентите на компанията, но и други заинтересовани страни - очакваме с нетърпение да видим положителното въздействие, което това може да окаже за стимулиране на промяната в цялата индустрия."

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    Търговски вериги поискаха от президента вето върху тавана за надценката на хляба
    Ограничаването на свободното ценообразуване ще доведе до изкривяване на конкуренцията, от което ще пострада крайният потребител, отбелязват от СМТ
    преди 3 часа
    Българската "Пластхим-Т" придоби 100% от италианската Manucor
    Сделката се финансира със заем от „Уникредит Булбанк“ и ОББ
    преди 3 часа
    dm България отчита ръст от 170% на онлайн поръчките
    Близо 400 000 българи са изтеглили приложението за пазаруване Моят dm
    преди 4 часа
    Банката на Англия остави лихвите непроменени
    И направи още една стъпка в посока намаляването им на следващото си заседание през юни
    преди 20 часа