понеделник, 15 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  4561 прочитания

  Какви придобивки предлага M3 Communications Group?

  Повече за пакета от придобивки и различните инициативи, научете от Максим Бехар, основател на комуникационната агенция
  26 март 2024, 15:18 a+ a- a

  Максим Бехар, основател на M3 Communications Group, Inc. Снимка: Личен архив.

  В рубриката на Economy.bg „Какви придобивки предлага...“ компаниите разказват за пакета от придобивки, който предлагат, както и за различните инициативи, насочени към подобряване на качеството на живот на служителите.

  Какви придобивки предлага M3 Communications Group, Inc. научете от Максим Бехар, основател на компанията.

  Какви социални придобивки включва пакетът, който предлага компанията?
  На практика всички възможни – допълнително здравно осигуряване, карти за спорт и много други. Това разбира се е важно, но далеч по-важно за един мениджър е да направи работата на колегите си интереснa, а престоят в офиса – възможно най-добрата част от деня им. Не е лесно, естествено, но в днешно време нищо не е лесно. Старая се всеки един детайл в офиса да е внимателно изпипан – от обстановката в кантината, до декорацията на стените, разположението на бюрата, удобството на столовете, бързината на компютрите и контраста на мониторите до… може би ще се усмихнете, подбора на музиката в тоалетните и наличието на масажори за уморени ходила в малката покрита тераса за отдих и четене на книжки… Да, наистина това са важни детайли, но никога не забравям, че всъщност най-важното в еднa компания са нейните проекти, интересната и креативна работа, отношенията с клиентите и вътре в екипа. Ако оценката на тези компоненти е поне 8 от десетобалната скала, то това ще е най-силната социална, а и професионална придобивка в една компания.

  Име: M3Communications Group, Inc. Сектор: Public Relations, Social Media, Digital Management, Events, Graphic Design
  Създадена: 1994 г.
  Брой служители в България: 48
  Офис: В София
  Основна дейност на компанията: публични комуникации (връзки с медиите, управление на социални медии, създаване на уеб продукти, организация на събития и др.).

  Колко дни отпуск имат служителите във Вашата компания?
  Колкото се полагат по закон, за всеки е различно в зависимост от трудовия стаж. Колегите ми добре знаят, че при добро представяне много често пускам техните молби за отпуска в кошчето и им казвам, че свободните им дни ще са подарък от компанията за добра работа.

  Имате ли политика за гъвкаво работно време?
  Да, има. Трудно се оправяме с нея, но все пак се получава. На този етап все още не мога да преценя с точност предимствата и недостатъците, трябва ми още малко време. Системата е три дни в офиса, два дни работа от вкъщи. Тя важи само за колегите, които са преминали шестмесечния изпитателен срок и са назначени вече с постоянен договор. Истината е, че както аз, така и изпълнителните директори и директорите на отдели много рядко работим от вкъщи. Сега времената са доста предизвикателни и нашето присъствие в офиса е наистина важно, а и няма ден, в който да не се срещаме поне с няколко клиенти.

  Екипът на M3 Communications Group, Inc. Снимка: Личен архив.

  Как се подпомага балансът работа – личен живот?
  Смятам, че всеки си има своя система. Опитвам се силно да контролирам колегите си да не остават в офиса след 19 часа, нямам претенции кога идват на работа, но работя с толкова сериозни и отговорни хора, че съм спокоен за добре свършената работа. В крайна сметка всички знаем, че можеш да стоиш и 15 часа в офиса и накрая да не свършиш нещо много добро. А моята цел е да имаме от всичко с частица „най“ – да сме най-добрите, най-прецизните, най-свободните, най-професионалните и в крайна сметка – най-щастливите.

  Имате ли практика да давате бонуси?
  Естествено, след всеки успешен проект. Тази система продължи доста години, но преди година решихме, че не е много справедлива. Често в един проект участват твърде много хора и когато определим премия само за двама или трима, не е много честно. Ето защо създадохме критерии за оценка на екипа, те са прозрачни и известни на всички колеги. Pо тези критерии Бордът на компанията ги оценява веднъж на шест месеца и тогава определяме бонуси за добро представяне или най-често, увеличение на заплатите. С други думи – предпочитаме честна и точна професионална оценка, която съобщаваме в детайли на колегите и ако има почва за това – увеличение на заплатите, отколкото еднократен бонус за един или друг проект.

  Какви са възможностите за обучение и професионално развитие, които предоставяте на Вашите служители?
  Накратко – неограничени. Управляваме единствения в България частен и напълно лицензиран колеж за публични комуникации в България – M3 College – и всеки нов колега веднага получава безплатен достъп до всички видео презентации и лекции там. Освен това – нямам спомен досега колега да е дошъл при мен или при някого от другите мениджъри с идея да посети курс или форум, или важно събитие и ние да сме отказали, колкото и да струва, където и да е събитието. Всеки понеделник говоря с колегите си за това и ги стимулирам и мотивирам по всички възможни начини да учат, да четат интересни статии, които доста често и аз самият им изпращам рано сутрин.

  Организирате ли тиймбилдинги за Вашите служители?
  Да, разбира се. Ето, сега след седмица отиваме на боулинг, игра която сплотява неимоверно много екипа и сме поканили и наши клиенти да се присъединят към нас. Правим си вечери или обеди по отдели, гледаме колкото се може повече и по-ефективно да сме заедно. Най-важната ни инициатива през последните години са месечните срещи, наречени M3 Power Talks – срещаме цялата компания с интересни хора – мениджъри, бизнесмени, артисти, спортисти и след това обядваме заедно с тях. За мен това се оказа най-ефективният начин да научим нещо интересно, а и да се позабавляваме заедно.

  Участвате ли в различни обществени и корпоративни социални инициативи?
  Участваме във всички възможни срещи и инициативи, които могат да помогнат на обществото и да образоват наши бъдещи колеги още по-добре. Членуваме активно в Български форум на бизнес лидерите от самото му създаване, както и в двустранните търговски камари – американска, френска и британска. Имаме майсторски класове в много български университети, самият аз обаче предпочитам да ходя в училищата и да говоря за нашата професия още преди младите хора да са избрали своя университет или специалност. Имаме целогодишна стажантска програма и това ни прави много горди, така даваме професионален път всяка година на десетки професионалисти.

  Какви други допълнителни придобивки и социални инициативи предлага Вашата компания, за да подобри качеството на живот на служителите?
  Ха… Ами – възможности за професионални предизвикателства и прекрасно време в една супер професионална компания със страхотен екип. В днешно време това не е никак малко!

  Вижте профила и актуалните позиции за работа на M3 Communications Group, Inc. в JOBS.bg

   
  Вижте още от рубриката ПРИДОБИВКИТЕ В БЪЛГАРИЯ:

  Какви придобивки предлага Coherent Solutions?
  Какви придобивки предлага VSG Bulgaria?
  Какви придобивки предлага SiteGround?
  Какви придобивки предлага Proxiad SEE?
  Какви придобивки предлага BILLA България?
  Какви придобивки предлага Anthill?
  Какви придобивки предлага All Channels Communication Group?
  Какви придобивки предлага Amusnet?
  Какви придобивки предлага A1 България?
  Какви придобивки предлага CluneTech?
  Какви придобивки предлага Progress?
  Какви придобивки предлага Sofia Stars?
  Какви придобивки предлагат Технополис и Практикер?
  Какви придобивки предлага Anakatech?
  Какви придобивки предлага Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт?
  Какви придобивки предлага Фантастико Груп?
  Какви придобивки предлага StorPool?
  Какви придобивки предлага Blankfactor?

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  12 юли 2024, 15:31
  ЕК заплаши с по-големи глоби социалната мрежа „X“ на Мъск
  Според Брюксел платформата нарушава дигиталното право на ЕС
  12 юли 2024, 14:43
  ЕК одобри държавна помощ от 142 млн. евро за българската енергетика
  Помощта ще бъде под формата на директни безвъзмездни средства за доставчици на природен газ
  12 юли 2024, 13:30
  Ключово постижение за България: INSAIT със 17 приети статии на знаков форум за компютърно зрение
  За първи път от 34 години българска институция се нарежда наравно с едни от най-добрите университети в света на ECCV
  12 юли 2024, 10:42
  ЕП гласува следващата седмица дали Фон дер Лайен остава начело на ЕК
  Ако бъде избрана, тя ще се върне на поста председател на Европейската комисия за следващите 5 години
  12 юли 2024, 09:41
  Радев ще връчи втория мандат следващата седмица
  Президентът очаква от ПП-ДБ да кажат дали ще останат опозиция или ще опитат да съставят правителство