неделя, 12 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3455 прочитания

    Събко Събков е новият Финансов и Административен директор на StorPool Storage

    Събко има дългогодишен опит в сферата на корпоративните финанси
    02 август 2022, 11:07 a+ a- a

    Събко Събков - Финансов и Административен директор на StorPool Storage. Снимка: StorPool Storage

    Събко Събков поема позицията на Финансов и Административен директор в българската софтуерна компания StorPool Storage, съобщават от компанията. Той е бакалавър Стопанско управление от Софийски университет и е завършил магистратура финанси и инвестиции в престижния унивеситет The Rotterdam School of Management. Притежател е на сертификат за Chartered Financial Analyst (CFA), както и редица други сертификати и отличия. Освен високите постижения в професионалната му кариера Събко е и част от Българската федерация по скуош и е медалист на много състезания.

    Като финансов и административен директор в StorPool Storage, Събко ще управлява организационните и финансовите процеси в компанията, ще отговаря за финансовата политика и стабилност на компанията и ще контролира и анализира паричните потоци и бюджетирането на компанията.

    Събко стартира кариерата си в сферата на финансите през 2008 г. в Райфайзенбанк България. Стремежът му да продължава да се развива на международно ниво, го кара да емигрира през 2010 г. в Холандия, където дълги години работи в отдел „Инвестиционно банкиране“ на The Royal Bank of Scotland. Впоследствие се присъединява в екип „Корпоративни финанси“ на KPMG Amsterdam, където придобива ценен опит в анализ на капиталовите пазари и първични публични предлагания, както и изготвяне на инвестиционни меморандуми.

    През 2016 г. се връща на родна земя, като продължава да развива уменията си в оперативния аспект на управлението на финанси, отчитането, планирането и анализа на KPI-и. Също така Събко взема дейно участие и в проектите по придобивания на холандската ICT Group NV.

    „За мен е огромна чест да заема поста Финансов и Административен директор в StorPool Storage. Това е една уникална за българския пазар компания, която разработва собствено софтуерно решение, работи на международно ниво, а екипът ѝ е съставен от силно мотивирани специалисти, които успяват да се справят ежедневно с множество предизвикателства. За мен лично това е огромна възможност и имам амбицията заедно с екипа на StorPool да постигнем още по-големи успехи и да докажем, че българските компании имат водещо място на международната сцена”.

    Събко участва във финансовия мениджмънт на StorPool Storage от 2020 г., а от април 2022 г. официално е преназначен като Финансов и Административен директор на компанията. Компанията е световен лидер в предоставянето на софтуерни решения за съхранение на данни за големи доставчици на ИТ услуги. През 2022 StorPool се класира на първо място сред IT компаниите в България в престижната класация за най-бързоразвиващи се компании в Европа FT 1000, организирана от Financial Times и Statista. 

    Вижте какъв продукт разработва StorPool Storage

    Вижте профила и актуалните позиции за работа на StorPool Storage в Jobs.bg

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 дни
    Вече работи първата за България и региона водородна зарядна станция
    В рамките на минути могат да бъдат заредени леки, лекотоварни и товарни автомобили
    преди 2 дни
    Официалният правописен речник на българския език вече е наличен онлайн
    Той е първият продукт на Български езикови ресурси онлайн или БЕРОН
    преди 2 дни
    Интегрирана концепция на ТИЗ има шансовете да реализира милиардна инвестиция в България
    В концепцията за интегрирани териториални инвестиции участват общините Пловдив, Куклен, Марица и Раковски
    10 май 2024, 10:39
    Търговски вериги поискаха от президента вето върху тавана за надценката на хляба
    Ограничаването на свободното ценообразуване ще доведе до изкривяване на конкуренцията, от което ще пострада крайният потребител, отбелязват от СМТ
    10 май 2024, 09:31
    Българската "Пластхим-Т" придоби 100% от италианската Manucor
    Сделката се финансира със заем от „Уникредит Булбанк“ и ОББ