събота, 23 февруари 2019  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3066 прочитания

  Какви предизвикателства поставя Наредба Н-18 пред бизнеса?

  Вижте коментарите на представители на различни браншови организации
  12 февруари 2019, 11:17 a+ a- a

  Какви предизвикателства поставя Наредба Н-18 пред бизнеса, обсъдиха представители на браншови организации по време на дискусия, организирана от Българска стопанска камара (БСК) на 11 февруари в София. 

  В рамките на събитието бяха представени и резултатите от анкета, в която са се включили близо 2500 компании, основно микропредприятия в секторите търговия и услуги. Участниците в проучването изчисляват, че подмяната на фискалните апарати средно ще им струва по 2423 лв. на устройство. Близо три четвърти от тях (78%) споделят, че използват Система за управление на продажбите в търговския си обект.  54% от респондентите смятат, че са запознати с изискванията на Наредбата, 44% се определят като частично запознати и 2% посочват, че не са запознати. 65% от анкетираните смятат, че няма да се справят с тях.

  По-голямата част от участниците в анкетата смятат, че за да се справи с изискванията, бизнесът има нужда от 12 или 18 месеца – съответно 46% и 36% от респондентите. 71% са споделили, че се притесняват от изтичане на чувствителна фирмена информация вследствие прилагането на новите правила.

  По време на събитието стана ясно още, че до този момент в Български институт по Метрология са постъпили 58 заявления от страна на бизнеса за проверка на фискални устройства, от които 38 вече са готови и са пуснати на пазара. На страницата на Национална агенция по приходите заявените модели устройства са 110.

  Вижте какво споделиха представители на различни браншови организации и компании по време на организираната от БСК дискусия, посветена на влизащите в сила нови изисквания към касовите апарати (Наредба Н-18/2006 г.):

  Вижте какво споделиха представители на софтуерния бранш по време на дискусията.
  Вижте какво споделиха представители на ХОРЕКА сектора и туристическия бранш по време на дискусията.
  Вижте какво споделиха представители от сектора на електронната търговия.
  Вижте как коментира ефекта от Наредбата върху автотранспортния сектор Магдалена Милтенова от Конфедерация на автобусните превозвачи.
  Вижте как коментира ефекта от Наредбата върху петролния сектор Светослав Бенчев от Българска петролна и газова асоциация.
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 12 часа
  Системите за автономно спиране може да станат задължителни в ЕС
  Европейският парламент ще гласува въвеждането на закон, изискващ наличието на технологиите за сигурност
  преди 15 часа
  Каква ще е 2019 през погледа на строителния бранш?
  Строителните предприемачи очакват умерено поскъпване на имотите в рамките на 5%
  преди 16 часа
  Потвърдено: Кирил Домусчиев купува "Нова телевизия"
  MTG потвръди, че ще продаде 95% от "Нова броудкастинг груп" за 185 млн. евро
  преди 17 часа