неделя, 28 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2486 прочитания

    Какви придобивки предлага CluneTech?

    Повече за пакета от придобивки и различните инициативи, научете от Диана Демирева - Експерт „Управление на човешките ресурси“ във финансово-технологичната група
    19 февруари 2024, 09:51 a+ a- a

    Диана Демирева - Експерт „Управление на човешките ресурси“ в CluneTech. Снимка: Личен архив

    В новата рубрика на Economy.bg „Придобивките в България“ компаниите разказват за пакета от придобивки, който предлагат, както и за различните инициативи, насочени към подобряване на благосъстоянието и качеството на живот на служителите. 

    Какви придобивки предлага CluneTech, научете от Диана Демирева - Експерт „Управление на човешките ресурси“ в компанията.

    Име: CluneTech
    Сектор: Финтех
    В България е от: 2001
    Брой служители глобално: 1200+
    Брой служители в България: 850+
    Офиси в България: Варна, Велико Търново, Шумен
    Основна дейност на компанията: CluneTech e ирландска финансово-технологична група от седем компании и глобален лидер в сферата на възстановяването на данъци, паричните преводи и международния пейрол. Част от групата на CluneTech са компаниите Taxback, Taxback International, TransferMate, Benamic, Sprintax, Visa First, IDLF.

    Какви социални придобивки включва пакетът, който предлага компанията?
    Служителите ни в България имат достъп до луксозен пакет допълнително здравно осигуряване и застраховка „Живот“ веднага след започване на работа при нас. Високо ценени са месечните ваучери за храна, а след първата година в компанията колегите ни могат да се възползват от платен от компанията мобилен план с безплатни обаждания и интернет. Имаме изградена богата партньорска мрежа, в рамките на която служителите ни могат да се възползват от намаления в редица ресторанти, обучителни центрове, търговски обекти, както и преференциални условия за банкови кредити. 

    Колко дни отпуск имат служителите във Вашата компания?
    Всички служители на CluneTech получават 22 дни платен годишен отпуск. Всеки един от нас може да използва и така наречения Life Work Day – това е половин ден всяко тримесечие, който можем да отделим за задачи, свързани с личния ни живот. 

    След първата година в компанията служителите ни имат право на платен от компанията ден за доброволчество, включително за даряване на кръв. С нарастване на стажа им в компанията те могат да получат още до 7 допълнителни дни платен отпуск всяка година.

    Наскоро компанията въведе удължен платен отпуск при загуба на близък човек, който варира от 2 дни при загуба на приятел до 4 седмици за най-близките членове на семейството. До 5 дни платен отпуск могат да получат и жените, които преминават през процес на асистирана репродукция, като този отпуск се отнася и до мъжете в екипа ни. По този начин те могат да подкрепят своята партньорка, която преминава през инвитро процедури. 

    Не на последно място в нововъведените видове отпуск при нас е този при загуба на домашен любимец (до 2 дни годишно). 

    Имате ли политика за гъвкаво работно време?
    Компанията ни е гъвкавa, както по отношение на мястото на работа, така и по отношение на работното време. Предлагаме разнообразни работни смени, а за голяма част от позициите ни съществува опция за работа от дома или при хибриден модел на работа. 

    Преди две години CluneTech въведе гъвкав модел на работа през летния сезон. Служителите ни могат да изработят часовете си за седмицата в рамките на 4 дни, а в петия ден да приключат работа на обяд. Това е често предпочитан от колегите ни вариант, с който могат да удължат летните си уикенди.

    Как се подпомага балансът работа – личен живот?
    Освен с голямата гъвкавост, която даваме на служителите ни, балансът работа-личен живот подкрепяме и с преференциални цени за Мултиспорт карти, програма за безплатна и неограничена професионална психологическа помощ, както и безплатни тренировки по футбол, тенис и волейбол. 

    Имате ли практика да давате бонуси?
    Да, за голяма част от позициите ни се предлага бонус, който е обвързан с представянето, резултатите и постигнатите от служителя цели. 

    Два пъти в годината провеждаме и нашите One Team Awards. Това е инициатива, в която служителите ни по цял свят могат да номинират свой колега, който смятат, че олицетворява и работи спрямо нашите четири фирмени ценности: страст, иновации, уважение и отборен дух. Веднъж годишно избираме и служител на годината за различните ни бизнеси и отдели. Всяко едно от тези признания има изражение и под формата на парична награда, която отличените ни колеги получават. 

    Служителите ни получават и различни по размер еднократни бонуси като подарък за тяхната годишнина във фирмата, които варират от 100 до 2000 лв.  

    CluneTech има и програма за препоръки на кандидати Refer a Friend, при която за препоръчан и успешно нает приятел нашите колеги могат да получат бонус от 1000 до 2000 лв. 

    Какви са възможностите за обучение и професионално развитие, които предоставяте на Вашите служители?
    Компанията има платформа за обучения наречена WeLearn, в която имаме публикувани над 750 микро обучения в различни направления, които служтелите ни могат да гледат безплатно. В платформата ни за вътрешни комуникации имаме виртуално пространство, в което колегите от нашия Learning & Development отдел споделят актуални възможности за безплатни обучения. Колегите ни преминават и през редица платени курсове, квалификационни и сертифициращи програми. Даваме на служителите ни свободата да избират и предлагат обучения, които смятат, че ще им бъдат полезни в работата. 

    Организирате ли тиймбилдинг за Вашите служители?
    Тиймбилдинг активностите ни са една от придобивките, с които сме наистина горди. Освен, че ни сплотяват, те са и начин да се опознаем по-добре и да отпразнуваме добре свършената работа. 

    Всеки месец отдел „Човешки ресурси“ организира поне по едно събитие, в което могат да се присъединят хора от различни екипи и бизнеси от групата ни. Пример за такива събития са класовете ни по рисуване, куиз вечери, каране на каяк и още много други. Компанията предоставя и бюджет за обяд или вечеря с отдела за онези, които празнуват своята седма или двайсета годишнина в компанията. 

    Освен изброеното по-горе, екипите ни имат и индивидуален годишен бюджет за тиймбилдинг, който сами решават как да изразходят. Той цели да сплоти хората от един отдел, а това е особено важно във времена, в които голяма част от нас работят отдалечено. 

    Не може да не споменем и знаковите летни и коледни партита, които събират колегите от всички краища на България на едно място, както и любимите на всички родители семейни посещения на аквапарка в Албена. 

    Участвате ли в различни обществени и корпоративни социални инициативи?
    Като част от програмата ни за корпоративна социална отговорност, CluneTech подкрепя редица местни каузи. Част от тях са резултат от дългогодишните ни партньорства с организации като Карин Дом, Домът за медико-социални грижи в квартал Виница, Социалната чайна във Варна и много други. Друга част от каузите идват като предложения от наши колеги. Пример за такава инициатива е включването ни за трета поредна година в Race for The Cure – кампания, която цели повишаване на осведомеността и събиране на средства за провеждане на безплатни профилактични прегледи за рака на гърдата. 

    Програмата за корпоративна социална отговорност е подкрепена и от платения ден за доброволчество, който предлагаме на служителите си и който те могат да дарят на кауза изцяло по техен избор. 

    Вижте профила и актуалните позиции за работа на CluneTech / ТАКСБЕК ЕООД в JOBS.bg

     

    Вижте още от рубриката ПРИДОБИВКИТЕ В БЪЛГАРИЯ:

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 1 ден
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 1 ден
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 1 ден
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 2 дни
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години