неделя, 19 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3710 прочитания

    Българските служителите над 55 години са най-ангажирани към своя работодател в цяла ЦИЕ

    Сред основните фактори за удовлетвореността на това поколение е и признанието, което получават за труда си, показва проучване на Aon Hewitt
    27 февруари 2014, 10:45 a+ a- a

    Служителите над 55 в България и Румъния са най-ангажирани към своя работодател спрямо колегите си в региона на Централна и Източна Европа. Това показват обобщени данни за ангажираността на различните поколения  от международното проучване на Aon Hewitt „Най-добрите работодатели”, в което България се включва за осма година през 2014.
    Служителите над 55 годишна възраст или т.нар. поколение на бейби-бумърите (1946 – 1964) са най-ангажираните към своя работодател в сравнения с всички останали възрастови групи, не само в България.

    Като основни фактори за удовлетвореност това поколение са кариерните възможности, комуникацията, управление на представянето, репутацията на компанията, но и признанието, което получават за труда си.  Представителите на това поколение са в най-голяма степен „отборни играчи”, докато наследниците им от поколението X (1965 – 1978) основно разчитат на себе си.

    Според проучването, ангажираността и удовлетвореността на служителите, родени в годините между 1979 и 1997 (т.нар. поколение Y), се управляват най-трудно. Представителите му са израстнали в години на финансов бум, свикнали са да получават моментално признание и възнаграждение. Добри са в извършването на няколко задачи едновременно и имат добре изразени технически способности.  За поколението Y определящи и най-важни са следните фактори в компанията: кариерни възможности, комуникация, репутация на компанията, заплащане и работни процеси. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 дни
    БНБ: Чуждите инвестиции у нас със спад от 81% за година
    Най-големите вложения в страната за януари-март 2024 са от Австрия, Италия и Гърция
    преди 2 дни
    „Струма“ стана първата магистрала у нас с хеликоптерна площадка
    Хеликоптерът ще стига за 30 минути от София до тунел „Железница“
    преди 2 дни
    ЕК започна ново разследване срещу Meta
    Процедурата е заради пристрастяващите ефекти на социалните медии върху децата
    преди 2 дни
    "Булгаргаз" ще съди "Газпром" за 400 млн. евро
    Искът е заради спрените руски газови доставки
    преди 2 дни
    Проекти за близо 3 млрд. лева са реализирани у нас с парите от ЕС за транспорт за 6 години
    Със средствата са изградени 12 нови метро станции, 70 км нови пътища, 28 км рехабилитирани жп линии и 5 реновирани жп гари