неделя, 29 януари 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  953 прочитания

  Каузите на Софтпрес: „Войната, която промени Рондо“

  Издателството дарява приходите от всички продадени екземпляри от книгата на БЧК в помощ на пострадалите от войната в Украйна
  09 март 2022, 16:19 a+ a- a

   В рубриката „Каузите на компаниите в България“ ще представяме различни актуални инициативи, които са пример за отговорно поведение на бизнеса в България. Благотворителни кампании, дарения, дейности в сферата на корпоративната социална отговорност (КСО), примери за екологично, социално и отговорно управление (ESG), доброволчество, подкрепа, хуманитарна помощ и др.

  „Войната, която промени Рондо“ от Романа Романишин и Андрий Лесив е емоционална история за бездушието на войната и за човешкото в нас, за вечната борба между мрака и светлината, в която побеждаваме единствено когато сме заедно.

  Издателство „Софтпрес“ обяви, че дарява приходите от всички продадени екземпляри на Български червен кръст в помощ на пострадалите от войната в Украйна.

  Рондо е град като всеки друг, но и не съвсем. Тук цари спокойствие и хармония и всеки ден неговите жители се грижат да запазят красивия му облик. Пъстри градини с разнообразни растения вдъхват живот и магия на това и без друго вълшебно място, където дори цветята пеят. Сред обитателите на Рондо са и трима приятели – всеки със собствена необикновена сила. Данко носи светлината в сърцето си и се грижи за Оранжерията в града. Зирка лети високо в небето и пътешества, но винаги се връща у дома. А Фабиан е търсач на съкровища, който умее да разпознава истинското богатство отдалече. Дните им се нижат като танц на глухарче, понесено от вятъра – безгрижни, щастливи и свободни.

  Докато един ден не идва Войната.

  Войната, която тъпче, руши, смазва, убива. Грозна, черна, страшна. Тя, която не говори, но кара всички да крещят от ужас. Която изсмуква живота, за да отгледа своя градина от плевели – омраза, жестокост и злоба, които пускат корени и отравят земята. Войната, за която всички знаят, че няма сърце.

  Данко, Зирка и Фабиан отказват да изоставят своя град. Неуморно се борят Рондо да бъде спасен и макар да губят сили, успяват да опазят пламъка на надеждата. Тримата приятели разбират, че заедно могат да победят войната. Защото дори в най-дългата нощ една искрица има способността да прониже мрака, да го разпилее на хиляди парченца, за да може светлината да възтържествува отново.

  „Войната, която промени Рондо“ от Романа Романишин и Андрий Лесив в превод на Христина Йотова идва в момент, в който подобни книги са по-нужни от всякога.

  Това е история, в която малките читатели намират отговори на безспирния поток от въпроси, провокиран от реалността, в която живеем днес. А техните родители откриват надежда, че светлината побеждава мрака не само в приказките. Книга за силата на духа, за белезите, които неизменно остават след голямото зло, но и за шанса да съградим живота си отново, стига да сме заедно. 

  „Войната, която промени Рондо“ е отличена с редица международни признания, сред които: награда Bologna Ragazzi Award 2015 и награда Litakcent 2015. Включена е в престижния каталог White Ravens 2015 и е избрана за най-добра илюстрирана книга на 2021 г. според Kirkus и международна книга на 2022 г. според USBBY – Съвета на САЩ за книги за млади хора. Българското издание е обвързано с благотворителна кауза. 

  ВИЖТЕ ОЩЕ: 

  Каузите на A1: Карти с мобилен интернет на бежанци от Украйна
  Каузите на Нарру Bar&Grill: Работа и дом за бежанци от Украйна
  Каузите на TBI Bank: Дарение от 500 хил. лв. в подкрепа на украинския народ
  Каузите на Nexo: Първоначално дарение от 100 000 долара за засегнатите в Украйна
  Каузите на OLX: Спешна инициатива за подкрепа на украинските бежанци
  Каузите на Фантастико: Подкрепа с 50 хил. лв. нуждаещите се от Украйна
  Каузите на Schwarz: Kaufland и Lidl даряват стоки на стойност €10 млн. за хората в Украйна
  Каузите на Playtech Bulgaria: Над половин милион лева за благотворителност през 2021
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  Близо 100 хил. ученици ще получат подкрепа по проект на МОН
  Предвижда се аналогична процедура и за детските градини
  преди 2 дни
  САЩ се движат към въвеждане на ежегодна Covid ваксина
  FDA поиска мнение от своите съветници как да стане промяната и какво точно да включва
  преди 2 дни
  70% от офис площите на София са извън центъра на града
  Търсенето на офис площи може да се свие заради съкращаването на разходи в някои от най-големите ИТ компании в света, създавайки ефект на доминото и при местните компании, прогнозира MBL
  преди 2 дни
  преди 2 дни
  България ще увеличи участието си в Черноморската банка за търговия и развитие с 33 млн. евро
  От 1999 до момента банката е финансирала 39 проекта в България