четвъртък, 30 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  8523 прочитания

  Какво е да работиш във Fadata?

  Какви възможности за кариера предлага българската софтуерна компания и какво я прави предпочитан работодател, пред Economy.bg разказва Ивелина Железчева, Chief People Officer
  12 май 2021, 10:30 a+ a- a

  Ивелина Железчева, Chief People Officer във Фадата Груп

  Фадата е създадена през 1990 в България и през последните 31 години успешно развива своята международна дейност. Компанията е един от водещите доставцичи на застрахователни решения в световен мащаб. Основният продукт на Fadata - INSIS, представлява платформа за автоматизации и  управление на застрахователния бизнес. Тя покрива всички застрахователни бизнес линии – общо застраховане, здравно, пенсионно, животозастраховане и други. През годините INSIS е спечелил световно признание и е високо оценен от водещи анализатори като Gartner и Celent. „Визията ни е да превърнем света в едно по-сигурно място чрез улесняване на процеса по управление на застраховки“, казва Ивелина Железчева, Chief People Officer във Фадата Груп. Пред Economy.bg Ивелина разказва какви възможности за кариерно развитие предлага компанията, какво я прави предпочитан работодатели и какви професионалисти стоят зад нейния успех.

  Име: Fadata Group
  Сфера на дейност: Информационни технологии
  В България е от: 1990
  Брой служители глобално: над 200
  Брой служители в България: 150
  Офиси в България: София, ул. Атанас Дуков 32 M Plaza ет.8; Бургас, ДАС Марина Бургас
  Основни продукти/марки: INSIS – платформа за автоматизации и управление на застрахователния бизнес.
  Клиенти/Пазари: Европа, Южна Америка, Африка и Близкия изток

  Кои са основните пазари и клиенти на компанията?
  За 31 години на пазара платформата ни INSIS е ималa над 60 внедрявания в повече от 30 държави. Работим с едни от най-големите застрахователни компании в световен мащаб, сред които Zurich Insurance, Nationale Nederlanden (NN) и SwissRe. 

  В момента имаме активни проекти на 3 континента - Европа, Африка и Южна Америка, като най-много от тях са в Европа. Фокусът ни през последните години е именно утвърждаване на компанията на западноевропейския пазар.

  Къде има офиси компанията по света? Колко офиса има в България?
  Официалните локации на Фадата са Мюнхен, София, Бургас и Белград. В момента компанията работи по няколко вътрешни проекта за разширяване на дейността в Западна Европа, което ще ни помогне да открием още две нови европейски локации в близките месеци. Изключително горда съм, че компанията ни дава възможност на хора от други градове в България да се присъединят към екипа и да получат успешна реализация. Затова ни помогна отварянето на офис в Бургас, където, освен че създадохме прекрасно офис пространство, успяхме да съберем екип от излючително ентусиазирани професионалисти.

  Колко и какви специалисти работят в компанията?
  В компанията работят над 200 ИТ и застрахователни специалисти от различни локации като България, Германия, Сърбия, Дания, Швеция, Великобритания, Испания и Австрия. Продуктите на Фадата са изцяло насочени към нуждите на застрахователния бизнес, затова освен технически специалисти при нас работят и изключителни застрахователни експерти.

  Какви хора най-често търси компанията - с какъв опит, познания, умения, технологии?
  В продуктово отношение ние преминаваме през много предизвикателна техническа трансформация. Тя изисква наличие на специфични знания и опит, които ние трябваше да набавим не само чрез наемането на специалисти за конкретните технологии, но и да обучим екипа така че те да бъдат подготвени за това, което ни предстои. Затова в момента търсим по-специфични профили, които ще попълнят липсващите парчета от пъзела, за да завършим този важен за нас етап успешно.

  Компанията отворена ли е за хора с малък опит и старт на кариерата? Има ли стажантски програми?
  Изпитвам удовлетворение от това, че отговорът тук е положителен, защото аз самата силно вярвам в развитието на младите таланти. Освен страхотен потенциал, те често носят със себе си изключителния заряд и ентусиазъм, които облагородяват атмосферата в екипите. В този ред на мисли, да, Фадата успешно работи с някои от най-известните академии за обучаване на млади таланти, като предлага успешна реализация на преминалите всички етапи на подбор. През изминалите 2 години компанията организира две самостоятелни академии, отново за да даде възможност на млади таланти да получат необходимите знания и да стартират своята кариера в рамките на компанията. Стажантската ни програма, от друга страна, ни запозна със страхотни млади хора, някои от които успешно се интегрираха в екипа.

  Кои са основните технологии, които се използват в компанията?
  Основните технологии, които в момента използваме, са PLSQL, Java ADF, Spring Boot, React и Python. 

  Как се въвеждат новите служители в компанията?
  Екипът на Фадата изгради онбординг програма, която помага на всеки нов служител плавно да премине през различните процеси и бързо да навлезе в спецификата на нашия бизнес. Ние не спираме да развиваме програмата и силно вярваме, че всеки нов член на нашия екип заслужава внимание и отдаденост, за да премине успешно през първите месеци в копанията, както и да почувства компанията като своето място.

  Какви са възможностите за кариерно развитие и какви обучения предлага компанията?
  Стараем се да развиваме нашите таланти и да даваме възможност всеки да усеща своя растеж в компанията по един или друг начин. Тази година стартираме и с провеждането на кариерни срещи, които ще ни дадат още по-детайлна картина къде се намира всеки от нас и къде би искал да стигне в следващите няколко години. Стараем се да инвестираме в различни обучения, които аз силно вярвам, че допринасят не само за развитието на всички нас, но и често ни вдъхновяват да търсим нови и по-креативни начини, за да постигнем целите си.

  Какви придобивки предоставя компанията и какво я прави предпочитан работодател?
  За нас хората са основен двигател за успеха на компанията, затова се радвам, че имаме възможност да предоставим добри условия на работа и изключителен социален пакет. Това, което наскоро добавихме, е половин почивен ден всеки втори петък от месеца, за да може всеки от нас да се зареди с необходимото количество вдъхновение и креативност, които много често са ни необходими, за да бъдем още по-успешни не само в работен, но и в личен план.

  Какво не знаят хората за компанията, а е важно да знаят според Вас?
  В момента компанията преминава през изключително активна Agile трансформация и ние искрено вярваме, че това ще е един от инструментите, които ще ни помогнат да изградим още по-успешно бъдеще за компанията.

  Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на ФАДАТА ЕООД в JOBS.bg тук

   ВИЖТЕ ОЩЕ:

  Какво е да работиш в Coherent Solutions Bulgaria?
  Какво е да работиш в Walltopia?
  Какво е да работиш във Fourth България?
  Какво е да работиш в TELUS International Europe?
  Какво е да работиш в DataArt?
  Какво е да работиш в Schwarz IT България?
  Какво е да работиш в Anakatech?
  Какво е да работиш в A1 България?
  Какво е да работиш в Cargotec?
  Какво е да работиш в Kaufland България?
  Какво е да работиш в Кока-Кола ХБК България?
  Какво е да работиш в Paysafe?
  Какво е да работиш в Карлсберг България?
  Какво е да работиш в Melexis България?

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 10 минути
  В АЕЦ „Козлодуй“ са заредени първите 43 касети с алтернативен тип гориво
  Те са произведено от американската „Уестингхаус“
  преди 58 минути
  Бианор, Прайм и Диджитал Лайтс обединяват сили под името Wiser Technology
  Приходите на трите компании за 2023 година са 54 млн. лв.
  преди 18 часа
  Висшият мениджмънт в компаниите не е подгодтвен за изкуствения интелект
  Проучване на Adecco Group изследва промените в пазара на труда от гледна точка на топ мениджмънта в компаниите
  преди 20 часа
  SeedBlink пусна цялостна платформа за управление на собствен капитал и инвестиции
  Тя предоставя единен достъп до всички традиционни и нововъведени продукти за управление на собствен капитал и инвестиции
  преди 20 часа
  Fitch потвърди рейтинга на УниКредит Булбанк на 'BBB'
  Перспективата пред банката е стабилна
  преди 21 часа
  5% ръст на пътуванията на българи в чужбина през април
  С над 20% се увеличават пътуванията с цел почивка и екскурзия, показват данните на НСИ