неделя, 28 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5396 прочитания

    Какви придобивки предлага Kaufland България?

    Повече за пакета от придобивки и различните инициативи, научете от Мила Вълкова и Диана Костова от HR екипа на компанията
    23 февруари 2024, 15:49 a+ a- a


    Диана Костова (вляво) и Мила Вълкова от HR екипа на Kaufland България. Снимки: Kaufland България

    В новата рубрика на Economy.bg „Придобивките в България“ компаниите разказват за пакета от придобивки, който предлагат, както и за различните инициативи, насочени към подобряване на благосъстоянието и качеството на живот на служителите.

    Какви придобивки предлага Kaufland България, научете от Мила Вълкова - Старши Мениджър на отдел „Подбор, работодателска марка и мотивиране и задържане“, и Диана Костова - Ръководител „Обучение, развитие и мотивиране“ в Kaufland България.

    Какви социални придобивки включва пакетът, който предлага компанията?
    Мила: Социалният пакет, който  една компания предлага,  е  показателен за грижата за екипа и отношенията вътре в него. Потенциалните кандидати поставят именно него като един от най-важните мотивационни фактори при избор на работодател. Социалният пакет, който предлагаме на нашите колеги в Kaufland България е много богат и разнообразен, като включва над 17 придобивки, и се стремим да го надграждаме ежегодно. Осигуряваме допълнително здравно застраховане, месечни ваучери за храна в максималния размер от 200 лв. и карта за спорт на преференциална цена. За един от най-емоционалните моменти в живота на човек – раждането или осиновяването на дете, колегите ни получават бонус в размер на 600 лв. и подаръчен „Бебе пакет“. Отбелязваме всички специални поводи като Коледа, Великден, 8 март, 1 юни и т.н. чрез лични подаръци.

    Диана: Много важна част от социалния ни пакет са многобройните възможности за обучение и развитие – лекции, уъркшопи и семинари по ключови теми, вътрешни програми за придобиване на нови знания и умения и др. Разполагаме с модерно оборудвани зали и помещения за срещи и обучения, както и такива, предвидени за вътрешни срещи, които наподобяват домашна обстановка и създават повече уют в офиса. Колегите ни родители в централния офис могат да се възползват и от детска стая с най-разнообразни игри за най-малките, както и две работни места, за да съвместят работата с грижата за детето си. Тъй като доброто здраве на нашите колеги е сред основните ни приоритети, централният ни офис разполага с фитнес в сградата, който е достъпен за всички членове на екипа. В Централния ни склад пък имаме спортни игрища, където колегите често си организират турнири по футбол или баскетбол. Имаме и масажни столове в част от филиалите ни, като допълнително организираме и регулярни масажи във филиалите и централния офис.

    Уъркшоп за шоколадови бонбони. Снимка: Kaufland България

    Колко дни отпуск имат служителите във Вашата компания?
    Мила: В динамичното ежедневие на всички нас времето, споделено със семейството и най-близките ни хора, е безценно. Пълноценната почивка и възможността да пътуваме или да практикуваме хобитата си и любимите занимания ни дава нов заряд и хъс за работа. Именно затова компанията осигурява 22 дни платен годишен отпуск на всеки Kaufländer. Допълнително за всеки 5 години стаж в компанията  те получават по още 1 ден платен отпуск. И това не е всичко, защото всеки наш колега с навършени 5 години в Kaufland има възможността да се възползва от 3 месеца творчески отпуск. Вярваме, че колегите ни оценяват гъвкавостта, която получават в компанията, и тя ги мотивира и вдъхновява още повече.

    Имате ли политика за гъвкаво работно време?
    Мила: В Kaufland винаги се стремим да бъдем гъвкави. Предлагаме опция за работа на непълен работен ден, с възможност за 4-, 6- или 8-часови смени за колегите ни във филиалната мрежа. По този начин не само допринасяме за по-добрата организация на времето и усилията на екипа ни, но и повишаваме продуктивността му и удовлетворението от свършената работа.

    Как се подпомага балансът работа – личен живот?
    Диана: Много важна част от стратегията ни е уелнес програмата, с която подпомагаме колегите да се чувстват комфортно не само на работното си място, но и в личен план. Чрез вътрешни събития и семинари с фокус върху физическото и психическото здраве допринасяме за тяхното добро общо състояние. Често организираме различни активности като йога и масажи в офиса например. Колегите ни от филиалите и централния склад изключително активно участват в разнообразните онлайн игри, които провеждаме. Очакват всяко следващо предизвикателство с голямо нетърпение и влагат огромно старание във всичко. Участвайки, те печелят разнообразни награди като гифт карти, ваучери за пазаруване на различна стойност и др. За колегите в централния офис организираме също така бордови игри, творчески работилници, тематични събития и инициативи.

    Семейно събитие. Снимка: Kaufland България

    Какви са възможностите за обучение и професионално развитие, които предоставяте на Вашите служители?
    Диана: При нас възможностите за самоусъвършенстване са много. В Kaufland сме убедени, че всеки има потенциал, чието развитие подпомагаме чрез многобройните ни вътрешни обучителни програми. Работим усърдно над нашите академии за развитие, за да предоставим на екипа си компетенциите и опита, нужни за израстване в компанията. Имаме и специална програма за управление на таланти, както и такава за развитие на мениджъри, лидерски академии и още много. Най-новата ни вътрешна програма K-Mentoring пък е пример за ефективна обмяна на знания и умения между колеги.  

    Засаждане на „Гората на Kaufland“. Снимка: Kaufland България

    Организирате ли тиймбилдинги за Вашите служители?
    Мила: Тиймбилдинг активностите определено са ни силата. Страхотен пример за такива са грил партитата, които организираме, и които сближават екипите във филиалите ни. Екскурзиите също се приемат с голям ентусиазъм от Kaufländer-ите, защото динамиката е част не само от ценностите на Kaufland, но и от нашите лични. Да празнуваме успехите ни вече превърнахме в чудесна традиция, която се приема много добре от всички в екипа. Както обичаме да си казваме с колегите – Work hard, play harder.

    Диана: Спортните празници са друга наша практика, която не само екипът ни, но и членовете на семействата ни, които имат възможност да присъстват, много харесват. Също така мога смело да кажа, че обученията, в които колегите често участват, са изключително подходящи за тиймбилдинг. Наскоро стартирахме една много интересна програма, която включва както предизвикателства към колегите, така и разнообразни семинари на тема здраве и спорт, но засега няма да издавам повече – очаквайте информация от нас по темата.

    Участвате ли в обществени и корпоративни социални инициативи?
    Мила: Разбира се. Екипът ни редовно взема участие в инициативи за опазване на околната среда. Един много специален за нас проект е „Гората на Kaufland”. В него заедно с колегите засадихме близо 2000 дръвчета в новата гора на София, а компанията дари 20 000 фиданки, за да се реализира инициативата. През есента на 2023 г. се обединихме около поредната важна кауза – почистихме над 1,5 тона отпадъци от бреговете на р. Стряма. Подкрепяме и много дарителски и доброволчески проекти, за да направим средата, в която живеем, едно по-добро място.

    Почистване на река Стряма. Снимка: Kaufland България

    Какви други допълнителни придобивки и социални инициативи предлага Вашата компания, за да подобри качеството на живот на служителите?
    Диана: Дарителството и доброволчеството са дългосрочни наши приоритети, които ни носят много добавена стойност. В края на миналата година дадохме началото на доброволен дарителски здравен фонд от колеги за колеги. Чрез него подпомагаме колеги в нужда и техните деца, дарявайки избрана сума всеки месец.

    Мила: В Kaufland България подкрепяме и реализираме множество проекти и доброволчески програми в подкрепа на образованието, околната среда и развитието на местните общности. Даваме възможност за старт в кариерата на много млади хора. Имаме програми за обмен с колеги от други страни – както за нашите колеги, така и за техните деца. Всеки наш колега може да се включи и в благотворителна инициатива или програма с кауза и да даде своя принос.  


    Вижте още от рубриката ПРИДОБИВКИТЕ В БЪЛГАРИЯ:

    Какви придобивки предлага NoveoCare?
    Какви придобивки предлага Bosch Digital България
    Какви придобивки предлага Amusnet?
    Какви придобивки предлага Anakatech?
    Какви придобивки предлага Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт?
    Какви придобивки предлага Фантастико Груп?
    Какви придобивки предлага StorPool?
    Какви придобивки предлага Blankfactor?
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 1 ден
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 1 ден
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 1 ден
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 2 дни
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години