вторник, 19 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    13926 прочитания

    JOBS in BG: Какво е да работиш като специалист „Логистика“ в Kaufland България?

    За професията и възможностите разказва Кирил Лудачки, един от първите избрани по програмата „Управители на бъдещето“
    23 ноември 2018, 11:46 a+ a- a

    Кирил Лудачки е специалист „Логистика“ в направление „Управление на веригата за доставки” в Kaufland България. Работа в компанията започва на 1 октомври 2018 като един от първите избрани по кариерната програма „Управители на бъдещето“Програмата е иновативна за България. Насочена е към вече завършили студенти или такива, на които им предстои да се дипломират в следващите няколко месеца. Те получават шанс за старт на професионалната си кариера и възможност за развитие в компанията.

    Назначените „Управители на бъдещето“ получават възнаграждение в размер, съответстващ на заплащането за позициите, които ще заемат след нейното успешно завършване, както и пълния пакет социални придобивки, който компанията осигурява на всички служители. Участниците преминават интензивно едногодишно обучение в различни отдели на компанията и под ръководството на опитни ментори. За младежите се откриват възможности да ръководят или да участват в разнообразни национални и международни проекти и да обменят опит с над от 140 хиляди служители в Европа. 

    Срещнахме се с Кирил, за да ни разкаже първите си впечатления от програмата, както и повече за своята професия. Какви са основните отговорности, как се поддържа квалификацията, какви са възможностите за развитие и кои са най-големите заблуди за сферата на логистиката.

    Какво е да работиш като специалист „Логистика“ в Kaufland България?

    Началото на кариерата
    Завърших висшето си образование в Холандия -  бакалавър „Логистика и транспортен мениджмънт“ и специализация „Митнически мениджмънт в международния бизнес“. Кариерата ми стартира още докато учех. В продължение на 3 години бях част от екипа на международна транспортно-логистична компания, в която натрупах ценен опит и знания. След завършване на своето образование си дадох срок от половин година да помисля накъде да поема, като проучвах различни възможности и държави. България винаги е била в този списък. Така попаднах на програмата „Управители на бъдещето“, кандидатствах, бях поканен да участвам в доста стриктен процес на подбор и днес вече съм част от екипа на компанията.

    Какви са основните ти отговорности като специалист „Логистика“?
    Има няколко отговорности, които изпъкват на преден план. На първо място, участвам в различни проекти, свързани с доставката на стоките от централния склад към филиалите. Фокусът за момента е върху анализирането и оптимизирането на някои от тях, така че продуктите да стигат в добро качество до нашите клиенти. Работата ми е свързана с различни локации на компанията: обслужващ офис, даден филиал, централен склад, което я прави доста разнообразна. 

    Как типично протича един работен ден?
    Обикновено започва с чаша кафе и преглед на задачите за деня. След това се преминава към тяхното изпълнение по зададения график, участване в срещи, ако има планирани такива. Но разбира се, в бизнеса не всеки ден може да се планира точно, така че човек винаги трябва да е гъвкав и готов за изненади.

    Какви умения и качества са необходими за тази професия?
    Аналитичните умения и боравенето с числа са от критично значение, тъй като винаги става въпрос за количества, километри, товари, доставки и резултати. Внимание към детайлите и вземането на решения също са от голяма важност. Не на последно място в сферата на логистиката е добре да имаш напредничаво мислене и въображение.  

    Как поддържаш знанията и квалификацията си?
    За мое щастие, програмата „Управители на бъдещето“ предлага доста интересни възможности за повишаване на квалификацията. Компанията е много ангажирана към това служителите да подобряват своите познания и квалификация и предлага различни курсове. От друга страна, аз самият се стремя да следя новостите и тенденциите в сферата. Членувам и във Федералното сдружение за логистика в Германия, където има голям набор от материали и курсове, чрез които човек може да повиши своите знания.

    Какви са възможностите за развитие?
    Възможностите лично през моята призма са доста големи. Виждаме, че технологиите проникват във всяка сфера на икономика и логистиката не прави изключение. Това, от своя страна, изисква непрекъснато усъвършенстване на дадени процеси и придобиване на нови знания от всички замесени. Смятам, че в следващите години значението на логистиката ще нарасне неимоверно. Също така общественият фокус е вече насочен към опазване на околната среда, електрическите автомобили навлизат с доста бързи темпове и пред всички нас се задава една голяма промяна, която ще донесе и огромни възможности.

    Кои са най-големите заблуди за тази професия?
    В повечето случаи хората асоциират логистиката изцяло и само с транспорт на товари, но това не е така. Днес във всеки склад/хъб става въпрос за логистика, много често тя е едно свързващо звено между различни производства например. Логистиката е в публичния транспорт, ЖП превозите, авиацията и т.н. и ще играе все по-важна роля в бъдеще. 

    Как си почиваш?
    Като всеки млад човек обичам да излизам с приятели. Интересувам се от история и по-конкретно от Втората световна война. Обичам книгите и редовно чета в свободното си време.

    Свързани новини
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 17 часа
    Apple води преговори за вграждане на Gemini на Google в iPhone
    Компанията е водила преговори и с OpenAI
    преди 17 часа
    Китайски доставчик на части за Tesla ще строи завод у нас
    Плановете са да бъдат разкрити до 200 работни места край Пловдив
    преди 18 часа
    Президентътвръчи мандат за съставяне на правителство на Мария Габриел
    Тя бе посочена като кандидат за министър-председател от ПГ на ГЕРБ-СДС
    преди 19 часа
    преди 20 часа
    В тази част на София цените на жилищата стигат 7 000 евро на кв. м
    Покупките на имоти на абсолютна стойност над 600 000 евро в столицата растат с 50%, отчитат от Unique Estates
    преди 24 часа
    Паскал Донахю: Ползите от приемането на еврото в България ще са за всички – и за българите, и за цяла Европа
    По време на посещението си у нас председателят на еврогрупата се срещна и с президента Радев