понеделник, 29 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    10267 прочитания

    Какви придобивки предлага Schneider Electric?

    Повече за пакета от придобивки и различните инициативи, научете от Стела Бончева - HR Business partner, Schneider Electric BАLMACO
    08 април 2024, 11:06 a+ a- a

    Стела Бончева - HR Business partner, Schneider Electric BАLMACO. Снимка: Личен архив

    В рубриката на Economy.bg „Какви придобивки предлага...“ компаниите разказват за пакета от придобивки, който предлагат, както и за различните инициативи, насочени към подобряване на качеството на живот на служителите.

    Какви придобивки предлага Schneider Electric, научете от Стела Бончева - HR Business partner, Schneider Electric BАLMACO.

    Какви социални придобивки включва пакетът, който предлага компанията?
    Към момента придобивките за служителите на Шнайдер Електрик в България включват застраховка „Живот“ (която включва и трайна загуба на работоспособност, както и компонента критични заболявания), медицинска застраховка (или т.нар. допълнително здравно осигуряване), разбира се, и ваучери за храна. Списъкът продължава с осигурен транспорт  (автобусен за завода ни в гр. Пловдив) или карта за транспорт, или ваучери за гориво (възможен е избор), а за определени позиции и служебен автомобил – автомобилите разглеждаме най-вече като необходими за изпълнение на служебните задължения. За завода ни в Пловдив имаме и осигурено столово хранене със субсидия за стойността на храната. 

    Изброяването продължава и с интересна политика за подкрепа на служителите в ключови моменти от живота като раждане на дете и полагане на грижи за член на семейството – освен еднократните суми за раждане на дете по-важното е, че доплащаме до нормалния размер на възнаграждението за отработено време (все едно служителката/служителят е на работа) през първите 20 седмици от майчинството, 4 седмици за бащинство, 2 седмици за полагане на грижи за член на семейството на всеки 12 месеца. 

    По-нататък идва и програмата ни за поощряване на доброто представяне – лесно и бързо всеки може да изрази своята благодарност към колега за положени усилия и постигнати резултати, като благодарността може да има и финансово изражение на различни нива. Специално се поощряват годините в компанията и за всяка кръгла годишнина (5, 10, 15 и т.н. години) се получава специално признание, подплатено с материален израз. Отбелязваме и рождените дни на служителите с лично поздравление. 

    През 2024 работим върху гъвкави придобивки и се надяваме, че скоро ще имаме какво повече да споделим. 

    Колко дни отпуск имат служителите във Вашата компания?
    Дните отпуск, предоставени от Шнайдер Електрик са малко повече от определените в Кодекса на труда и се увеличават с времето. Всички колеги, включително новопостъпилите, имат един допълнителен ден, като в течение на годините стаж постепенно се добавят още дни. 

    Имате ли политика за гъвкаво работно време?
    Да, имаме, бих казала даже да, разбира се, че имаме, защото мисля, че гъвкавостта стана стандартно очакване на служителите през последните години. Разбира се, заради естеството на дейността ни гъвкавото работно време е приложимо за определени позиции, като то се изразява във възможност за работа от вкъщи 2 дни в седмицата и също възможност за гъвкав старт и край на работния ден с до 1 час. 

    Как се подпомага балансът работа – личен живот?
    Балансът работа – личен живот, или в широк контекст well being, е актуална тема за последните години, и то още преди пандемията. Всяка година се опитваме да я адресираме със семинари, лекции, разговори. По-същественото и в духа на въпроса е, че имаме нарочна програма за подпомагане на служителите за справяне със стреса и трудностите (Employee assistance program), която включва възможност за ползване на безплатни консултации с психолог, с юрист или дори с финансов специалист. 

    Имате ли практика да давате бонуси?
    В Шнайдер Електрик България структурата на възнаграждението може да включва годишен бонус, който зависи от личното представяне на служителя и от представянето на компанията. За търговските ни специалисти определящи са постигнатите търговски резултати. За производството допълнителното финансово стимулиране е насочено към производителността и е с различна периодичност.

    Какви са възможностите за обучение и професионално развитие, които предоставяте на Вашите служители?
    Възможностите за обучение и развитие са много и би било коректно да се адресират в отделна тема. Достъпът до обучения е многопосочен – всяка година имаме обучения, които са задължителни за всички наши служители и засягат важни теми като ИТ сигурност, етика на бизнеса и други. Имаме изключително многообразие от технически обучения и семинари според профила на служителя. Адресират се и обучения  за дигитални умения, agile методи на работа, за междуличностни качества и много други. Специален акцент има върху развитие на търговските умения, а за колегите, които имат желание и способности да се развиват на мениджърски позиции, има обучителни програми за мениджъри. Все повече работим и с индивидуален коучинг. Обученията са както онлайн, така и от смесен тип – онлайн и уебинари. Подобно на гъвкавостта на работното време, онлайн обученията ще бъдат преобладаващата форма на обучение за следващите години. 

    Относно развитието на служителите философията на Шнайдер Електрик е, че развитието на служителите е отговорност на самите служители. Имаме функциониращ портал, в който може да се кандидатства по вътрешни позиции в цял свят или по временни проекти, като може да бъде осигурен и вътрешен ментор. Често обявените позиции в компанията предполагат и възможност за работа и преместване в друга държава. През тази година ще работим изрично върху това всеки служител гарантирано да има разговор с мениджъра си относно развитието си. И тук нямаме предвид стандартното оценяване всяка година, а нарочен, фокусиран, отделен разговор, единствено и само за развитието – краткосрочно, средносрочно и в идеалния случай дългосрочно. 

    Организирате ли тиймбилдинги за Вашите служители?
    Организираме различни събития с такава насоченост през годината, като си поставяме за цел не само подобряване на екипния дух, но и усъвършенстване на комуникацията по екипи, развитие на лидерски качества и др.

    Участвате ли в различни обществени и корпоративни социални инициативи?
    Да, участваме. Последната много припозната от служителите ни инициатива е засаждането на дръвчета – осъществихме такива мероприятия в София, Пловдив и Северна Македония. Приоритетите, които компанията е набелязала за участие в социални инициативи, са подкрепа на младежите, образование, местни общности и опазване на околната среда. Така че и усилията ни в България са насочени в тази посока. Служителите ни се включват и със собствени средства и усилия в подкрепяни кампании: например за последния 1 юни с дарения на нашите колеги подпомогнахме чрез фондация деца, лишени от родителска грижа. Опитваме се все повече във всяко нещо да избираме неправителствени организации, сдружения на родители и социални предприятия за реализиране на инициативи за служителите например за коледни изненади и подобни. 

    Какви други допълнителни придобивки и социални инициативи предлага Вашата компания, за да подобри качеството на живот на служителите?
    Като допълнение към всичко до момента мога да споделя, че фокусът е върху предоставянето на всичко необходимо, за да може всеки един от нас да постигне възможно най-добри резултати. Важно е тези постижения да бъдат припознати и видими, както  и материално и нематериално поощрени. 

    Вижте профила и актуалните позиции за работа на ШНАЙДЕР ЕЛЕКТРИК БЪЛГАРИЯ ЕООД в JOBS.bg

     

    Вижте още от рубриката ПРИДОБИВКИТЕ В БЪЛГАРИЯ:

    Какви придобивки предлага Фрамар Холдинг АД?
    Какви придобивки предлага DraftKings?
    Какви придобивки предлага Hitachi Solutions Bulgaria?
    Какви придобивки предлага United Partners?
    Какви придобивки предлага M3 Communications Group?
    Какви придобивки предлага Coherent Solutions?
    Какви придобивки предлага VSG Bulgaria?
    Какви придобивки предлага SiteGround?
    Какви придобивки предлага Proxiad SEE?
    Какви придобивки предлага BILLA България?
    Какви придобивки предлага Anthill?
    Какви придобивки предлага All Channels Communication Group?
    Какви придобивки предлага Amusnet?
    Какви придобивки предлага A1 България?
    Какви придобивки предлага CluneTech?
    Какви придобивки предлага Progress?
    Какви придобивки предлага Sofia Stars?
    Какви придобивки предлагат Технополис и Практикер?
    Какви придобивки предлага Anakatech?
    Какви придобивки предлага Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт?
    Какви придобивки предлага Фантастико Груп?
    Какви придобивки предлага StorPool?
    Какви придобивки предлага Blankfactor?

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 5 часа
    Проучване: Спад на фалитите у нас с близо 11% през 2023
    Действителният брой компании, които не могат да плащат сметките си, се е увеличил през 2023, предстоят трудности за строителния сектор през 2024, отбелязват от Кофас
    преди 5 часа
    ЕК призова България да подобри националния план в областта на енергетиката и климата
    Окончателният актуализиран план трябва да бъде представен до 30 юни 2024
    преди 6 часа
    Ново Кино Арена отваря врати в София
    Кинокомплексът с 10 модерни зали е в Мега Мол
    преди 8 часа
    преди 11 часа
    От 1 май: Нова самолетна линия ще свързва Истанбул със София
    Нискотарифната Pegasus Airlines ще има полети 3 пъти в седмицата