понеделник, 29 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5954 прочитания

    Какви придобивки предлага Hitachi Solutions Bulgaria?

    Повече за пакета от придобивки и различните инициативи научете от Маргарита Станимирова, специалист „Човешки ресурси“ в компанията
    03 април 2024, 09:10 a+ a- a

    Маргарита Станимирова е завършила специалност „Печатни комуникации“ в Университет по библиотекознание и информационни технологии. Тя е част от екипа на Hitachi Solutions Bulgaria от 4 години. В това време е доказала себе си като служител, ориентиран към хората, към създаването на благоприятна и здравословна работна среда. Вярва, че човек трябва да бъде щастлив на работното си място и това е процес, в който самият той следва да участва, но трябва и всяка компания да има ангажимент за постигането му. Любовта ѝ към хората и към комуникациите бързо разпалва интереса ѝ към областта на човешките ресурси и днес тя е един от ключовите хора в HR екипа на компанията. (Снимка: Hitachi Solutions Bulgaria)

    В рубриката на Economy.bg „Какви придобивки предлага...“ компаниите разказват за пакета от придобивки, който предлагат, както и за различните инициативи, насочени към подобряване качеството на живот на служителите.

    Какви придобивки предлага Hitachi Solutions Bulgaria, научете от Маргарита Станимирова, специалист „Човешки ресурси“ в Hitachi Solutions Bulgaria.

    Какви социални придобивки включва пакетът, който предлага компанията?
    Пакетът от социални придобивки, които предлага Hitachi Solutions Bulgaria, се състои от: допълнително здравно осигуряване, (ЕАП) програма за подпомагане на служителя, мултиспорт карта, допълнителни дни годишен отпуск, дигитални ваучери за храна, кафе и снакс в офиса, разнообразни събития и др. 

    Колко дни отпуск имат служителите във Вашата компания? 
    Компанията ни предлага 25 дни годишен отпуск. С 5 дни повече от стандарта в България. 

    Имате ли политика за гъвкаво работно време? 
    Компанията е установила, че гъвкавото работно време допринася за ефективността на служителите, затова в Hitachi Solutions Bulgaria разполагаме с такова. 

    Как се подпомага балансът работа – личен живот? 
    Hitachi Solutions Bulgaria поставя здравето и благополучието на своите служители на първо място. Когато нашите служители се чувстват добре, работните процеси се извършват ефективно и работата върви гладко, което е добрe както за фирмата, така и за самите нас. Имаме гъвкаво работно време, но всеки от нас трябва да спазва 8-часовите рамки, за да се предотвратят случаите на burn-out, това е нещо, върху което имаме голям фокус. Менталното здраве на служителите е важно за нас. Във всеки от европейските ни офиси има по един сертифициран човек за първа помощ по ментално здраве. За България съм аз този сертифициран човек и вече няколко пъти съм прилагала знанията си успешно и съм била от помощ за нашите служители. Целта ни е да създадем приятна и спокойна работна атмосфера, където всеки може да се чувства като у дома си. Организираме различни инициативи и събития, с които да радваме нашия екип и да му осигуряваме усещане за стойност. Отделът по човешки ресурси редовно провежда срещи със служителите, за да се увери, че всичко в техния професионален и личен живот е наред, като предоставяме подкрепа и винаги сме на разположение да изслушаме колегите си. Освен това във фирмата има структура, в която всеки служител има свой кариерен мениджър (CDM). Този човек е техен наставник и ги подкрепя през целия им кариерен път, като следи тяхното развитие. Ние работим заедно, независимо в кой екип сме. Провеждаме редовни срещи, където всеки може да сподели предложения и идеи за работната среда и инициативите, които можем да предприемем заедно. Йога класове в офиса са сред тях, като при организирането бяхме подкрепени от наш колега, сертифициран йога инструктор, с когото стартирахме класовете след работно време в офиса. Така колегата ни се включи в подпомагане на психическото и физическото здраве, което доказва отдадеността на служителите ни един към друг. 

    Имате ли практика да давате бонуси? 
    Да, имаме политика годишни бонуси. 

    Какви са възможностите за обучение и професионално развитие, които предоставяте на Вашите служители? 
    Като един от най-големите партньори на Microsoft в Hitachi Solutions всеки служител има възможност да избере сертификационно обучение на Microsoft, което да му помогне в кариерното развитие. Подкрепяме и други сертификати като Prince 2, HR и др., ако служителят има интерес и това ще подобри неговите умения и знания. Всичко се поема от компанията. 

    Организирате ли тиймбилдинги за Вашите служители? 
    Всяка година фирмата организира тиймбилдинг събитие за служители, като го съчетава с рождения ден на клона в България. Събитията се провеждат извън София и са обвързани с игри и забaвления. Тиймбилдингът има за цел да изгради сплотеност и възможност за хората да се опознаят повече. 

    Участвате ли в различни обществени и корпоративни социални инициативи? 
    До момента сме участвали в няколко социални инициативи, които са се посрещали с голям интерес от служителите, имайки предвид, че клонът тук е само на 4 години и половина. Активно ще продължим да се включваме в инициативи занапред, които ще обсъждаме със служителите ни и ще следим техните интереси. Отличаваме се с това, че всеки е свободен да отправя своите предложения и те винаги биват чути. Стараем се да разпределяме отговорността към различни хора, които имат сантимент към определена инициатива и да им дадем възможност да бъдат креативни и да споделят своето виждане. 

    Какви други допълнителни придобивки и социални инициативи предлага Вашата компания, за да подобри качеството на живот на служителите?
    Най-важни са психическото и физическото здраве на хората, затова сме се постарали да подсигурим трите основни придобивки: допълнително здравно осигуряване, като всеки служител може да добави член на семейството, което се покрива на 50% от работодателя; Employee Assistance Programme (EAP). Основната ѝ функция е да снеме част от бремето на извънработните грижи от гърба на служителя най-често под формата на психологически, финансови, правни и данъчни консултации. Физическото и психическото здраве на служителите са важни за нас и затова като трета основна придобивка мога да посоча MultiSport. Придобивкa, насочена към служителите, която гарантира достъп до стотици различни спортни обекти – фитнес зали, спортни студиа, басейни в цяла България. Освен това създадохме настоящия си офис с изцяло ергономични мебели и предвидихме място за събиране, игри и споделяне на идеи. Горди сме, че колегите ни съобщават за усещането си за приятелска атмосфера, където всеки получава подкрепа и среща разбиране.

    Вижте профила и актуалните позиции за работа на Hitachi Solutions Bulgaria в JOBS.bg

    Вижте още от рубриката ПРИДОБИВКИТЕ В БЪЛГАРИЯ:

    Какви придобивки предлага United Partners?
    Какви придобивки предлага M3 Communications Group?

    Какви придобивки предлага Coherent Solutions?
    Какви придобивки предлага VSG Bulgaria?
    Какви придобивки предлага SiteGround?
    Какви придобивки предлага Proxiad SEE?
    Какви придобивки предлага BILLA България?
    Какви придобивки предлага Anthill?
    Какви придобивки предлага All Channels Communication Group?
    Какви придобивки предлага Amusnet?
    Какви придобивки предлага A1 България?
    Какви придобивки предлага CluneTech?
    Какви придобивки предлага Progress?
    Какви придобивки предлага Sofia Stars?
    Какви придобивки предлагат Технополис и Практикер?
    Какви придобивки предлага Anakatech?
    Какви придобивки предлага Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт?
    Какви придобивки предлага Фантастико Груп?
    Какви придобивки предлага StorPool?
    Какви придобивки предлага Blankfactor?

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 5 часа
    Проучване: Спад на фалитите у нас с близо 11% през 2023
    Действителният брой компании, които не могат да плащат сметките си, се е увеличил през 2023, предстоят трудности за строителния сектор през 2024, отбелязват от Кофас
    преди 6 часа
    ЕК призова България да подобри националния план в областта на енергетиката и климата
    Окончателният актуализиран план трябва да бъде представен до 30 юни 2024
    преди 7 часа
    Ново Кино Арена отваря врати в София
    Кинокомплексът с 10 модерни зали е в Мега Мол
    преди 8 часа
    преди 11 часа
    От 1 май: Нова самолетна линия ще свързва Истанбул със София
    Нискотарифната Pegasus Airlines ще има полети 3 пъти в седмицата