петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    10105 прочитания

    Какво е да работиш в Hypoport Sofia?

    Какви възможности за кариера предлага компанията и какво я прави предпочитан работодател, пред Economy.bg разказва Екатерина Тодорова, Tech Recruiter
    21 юни 2021, 14:00 a+ a- a

    Екатерина Тодорова, Tech Recruiter, Hypoport Sofia

    Hypoport e група от продуктови компании, създадена през през 1999 година, а от 2002 година присъства в България. София е международна локация за германската корпорация, която е част от SDAX (индекс за малки и средни компании) на фондовата борса във Франкфурт.

    Развитието на Hypoport Sofia се основава на FIO Systems, която е част от групата на Hypoport от 2018 г. FIO има дълга история на сътрудничество между България и Германия, тъй като компанията има офис в София от 2002 г. След присъединяването на FIO се ражда и идеята тази възможност да бъде достъпна за цялата мрежа на Hypoport.

    Какви възможности за кариерно развитие предлага компанията, какво я прави предпочитан работодатели и какви професионалисти стоят зад нейния успех, пред Economy.bg разказва Екатерина Тодорова, Tech Recruiter в Hypoport Sofia.

    Име: Hypoport Sofia
    Сфера на дейност: Финансови технологии (FinTech)
    В България е от: 2002 г.
    Брой служители глобално: 2200
    Брой служители в България: 55
    Офиси в България: София – кв. Лозенец, ул. Галичица 22
    Основни продукти/марки: FIO Systems Bulgaria, fundingport, Europace, Maklaro
    Клиенти/Пазари: кредитен и застрахователен сектор, недвижими имоти

    С какво се занимава компанията – кои са основните продукти, услуги?
    Компаниите в семейството на Hypoport разработват собствени продукти за FinTech индустрията, а именно иновативни и висококачествени решения за кредитния и застрахователен сектор, както и за сферата на финансите и управлението на недвижими имоти. 

    Кои са основните пазари и клиенти на компанията?
    Продуктите ни са насочени основно към немския пазар. Клиенти са брокери на недвижими имоти, големи банкови корпорации и частни лица. Ние сме сред лидерите на пазара във FinTech индустрията в Германия с мрежа от повече от 30 компании с над 2200 служители в Европа. 

    Къде има офиси компанията по света? Колко офиса има в България?
    Имаме офиси в Германия, България, Нидерландия и Испания. В България към момента имаме един офис в София.

    Предстои ни преместване в новия ни офис през лятото, в който ни очакват 2000m² модерен индустриален дизайн, тераса с прекрасна гледка към Витоша, фитнес и паркинг. Намира се в близост до мол Парадайз. Вълнуваме се много, тъй като нашият офис винаги е бил място, изпълнено с много живот, и сега нямаме търпение да го пренесем в новия ни дом! 

    Колко и какви специалисти работят в компанията?
    Екипът на Hypoport Sofia се състои от 55 души, предимно програмисти, QA специалисти, както и Scrum Master-и и UX дизайнери.

    Много от колегите ни са с дългогодишен стаж именно в компанията и са постигнали страхотно кариерно развитие: от студенти или стартиращи софтуерни разработчици до ръководители на екипи. Един от управляващите директори на Hypoport Sofia има такъв забележителен кариерен път. 

    Какви хора най-често търси компанията - с какъв опит, познания, умения, технологии?
    Търсим мотивирани хора, чиято страст е програмирането. Хора, които врят и кипят в технологичния сват, интересуват се от новите технологии и имат хъс да развиват както своите умения, така и компанията.

    Желанието да създават дългосрочни и качествени продукти също е от голямо значение. Това е много важно за нас, защото вярваме в качеството, вниманието към детайла и се стараем да се фокусираме върху развитието на продукта по правилния според нас начин.

    Относно нивата – търсим и разработчици с малко опит, и със редно ниво, но разбира се, и по-опитни хора с утвърден стаж в IT индустрията.

    Компанията отворена ли е за хора с малък опит и старт на кариерата? Има ли стажантски програми?
    Както ние обичаме да казваме, днешните разработчици с малко опит са утрешните с натрупани професионални умения и тийм лийдове:) Така че, да, приветстваме с удоволствие хора с малък опит и инвестираме много в тяхното развитие. 

    Също така сме отворени към стажанти, които искат да надникнат в ежедневието на един програмист и да добият първа представа за професията.

    Кои са основните технологии, които се използват в компанията?
    Технологиите, които нашите компании използват, са Java, .NET, C# и PHP за бекенд частта, и JavaScript и React за фронтенд частта. За всекиго по нещо! :) Най-разпространен програмен език в групата на Hypoport е Java.

    Как се въвеждат новите служители в компанията?
    Имаме утвърдена менторска програма, благодарение на която новите колеги навлизат в екипа и работата безпроблемно. Тази менторска програма е на всички нива, не само за хората с малък стаж. Установили сме култура на взаимопомощ и споделяне на знания в и между екипите, така че смело мога да кажа, че силно вярваме в мотото „Предай нататък!“.

    Какви са възможностите за кариерно развитие и какви обучения предлага компанията?
    Залагаме на персоналния подход и индивидуални планове за развитие, тъй като всеки един човек е различен и има различни нужди и желания за кариерното си развитие както в технически аспект, така и що се отнася до т.нар. „меки умения“ (soft skills).

    Имаме бюджет за конференции и обучения, достъп до онлайн курсове, а 10% от времето на всеки задължително се отделя за самоусъвършенстване. 

    Какви придобивки предоставя компанията и какво я прави предпочитан работодател?
    Имаме богат пакет от социални придобивки: 30 дни платен годишен отпуск, бонус за препоръка на кандидат по отворена позиция, програма с акции на Hypoport Group, допълнителна здравна застраховка, месечна карта за спорт, спортни занимания на място в офиса, масажи в офиса, сертификационни курсове и вътрешнофирмени обучения, билети за конференции и семинари, личен асистент, на когото всеки може да разчита, и т.н.

    Това, че поддържаме култура на стартъп, но зад гърба си имаме стабилността на германска корпорация със сигурност ни прави предпочитан работодател и това си пролича много силно в последната година. Получихме признание и бяхме наградени като предпочитан работодател за 2021 г. в Германия. Hypoport Group e сред 1% от най-добрите организации за работа в страната.

    Какво не знаят хората за компанията, а е важно да знаят според Вас?
    Че при нас човекът е на първо място: за нас всеки е преди всичко ценен като човек и индивидуалност и едва след това – като служител. Не става въпрос само за придобивките в т.н. „социален пакет“. Едно от нещата, на които държим и което ни отличава от много от работодателите на пазара, е персоналният подход. При нас всеки един от членовете на екипа може да дойде с проблемите си и да се опитаме заедно да ги решим.

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на HYPOPORT SOFIA EOOD в JOBS.bg тук

    ВИЖТЕ ОЩЕ:

    Какво е да работиш в Delta Source? 
    Какво е да работиш в AtScale Bulgaria?
    Какво е да работиш в Лидл България?

    Какво е да работиш в МенторМейт?
    Какво е да работиш в Proxiad?
    Какво е да работиш в Endava?
    Какво е да работиш в Адастра България?
    Какво е да работиш в Coherent Solutions Bulgaria?
    Какво е да работиш във Fadata?
    Какво е да работиш в Walltopia?
    Какво е да работиш във Fourth България?
    Какво е да работиш в TELUS International Europe?
    Какво е да работиш в DataArt?
    Какво е да работиш в Schwarz IT България?
    Какво е да работиш в Anakatech?
    Какво е да работиш в A1 България?
    Какво е да работиш в Cargotec?
    Какво е да работиш в Kaufland България?
    Какво е да работиш в Кока-Кола ХБК България?
    Какво е да работиш в Paysafe?
    Какво е да работиш в Карлсберг България?
    Какво е да работиш в Melexis България?

     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 4 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 4 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 4 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 5 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 7 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години