четвъртък, 28 септември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3379 прочитания

  A1 България: Все по-често говорим за организиране на тиймбилдинги, партита, спортни състезания и планински преходи

  С идването на лятото изградихме специални кътове за изнесен офис и работа на открито, казва Светлана Петрова, мениджър „Управление на представянето и придобивки“
  28 юни 2021, 16:26 a+ a- a

  Светлана Петрова, мениджър „Управление на представянето и придобивки“ в А1 България

  Промениха ли се и как придобивките, които компаниите в България предлагат във време на пандемия и все по-широко налагане на дистанционната работа? Отговор потърсихме от HR професионалисти и мениджъри на водещи компании в страната. Светлана Петрова, мениджър „Управление на представянето и придобивки“ в А1 България, разказва пред Economy.bg какво се промени в пакета от придобивки, който компанията предоставя на своите служители.

  Пандемията от COVID-19 повлия на всички аспекти на живота и бизнеса в България и в целия свят. И така, както се наложи за съвсем кратко време да организираме работните процеси да се случват дистанционно, а срещите – онлайн, от изключителна важност беше да бъдем бързи и гъвкави и да адаптираме и пакета от придобивки. Едно от най-ценните неща, с които можем да се похвалим в А1, е, че по време на криза не намалихме бюджета и дори увеличихме броя на придобивките, включени в пакета на служителите ни и преди пандемията. 

  Ако още преди март 2020 година за нас бяха важни гарантирането на здравето и безопасността на колегите, грижата за тяхното психологическо състояние и осигуряването на максимална гъвкавост за поддържането на добър баланс между професионалния и личния живот, то „новото нормално“ постави във фокус и нуждата от социализация и финансово спокойствие.

  За да се противопоставим на социалната изолация и да се погрижим за емоционалната устойчивост на нашите колеги, започнахме по-често да организираме срещи и уебинари с психолози, които предоставят консултации и съвети за справяне с депресията, стреса, прегарянето, страховете и паниката. 

  Здравословното хранене и начин на живот също се превърнаха в теми от изключително значение, особено след твърде дългия период на локдаун и работа от вкъщи. Затова в календара ни са включени уебинари, съвети и уъркошопи за изграждане на здравословни навици, вкусни и здравословни рецепти, митове и истини за храненето или що е то „емоционално хранене“ например. Важно беше да намерим и подходящите партньори, така че служителите ни във всеки един момент да могат да потърсят професионална консултация и изготвяне на индивидуални режими за балансирано и здравословно хранене и физическа активност.

  Отделяме специално внимание и на родителите сред колегите, които са изправени пред предизвикателството да балансират между работата и децата, останали вкъщи. Опитваме се да сме им полезни в области като Home office заедно с детето ми, авторитет на родителя, училище за бъдещи и настоящи родители, емоционална подкрепа и емоционална интелигентност в семейството и др.

  Кризата засили и притесненията за финансовото спокойствие и стабилност на хората. В А1 се стараем да отговорим на тях чрез срещи с експерти и наръчници за финансово и инвестиционно планиране, съвети за кредитиране и информация за възможностите за дигитализация и тенденциите в съвременното банково обслужване. Тази полезна информация и насоки допълват и програмите ни за непрекъснато актуализиране на преференциалните условия към водещите банки.

  И за да намерим баланс с тези важни, но сериозни теми, потърсихме и възможности за поддържане на доброто настроение чрез онлайн куклен театър, конкурси за домашни рецепти или тематични снимки например, както и чрез възможностите да се забавляваме, като същевременно помагаме – благотворително рисуване или онлайн игра с кауза.

  Много сме горди също и с това, че не променихме политиката си и по отношение на изплащането и размера на възнагражденията и бонусите. Смятаме за важна подкрепа и изплащането на допълнително възнаграждение на служителите, работещи на първа линия, благодарение на които осигурявахме услуги на нашите клиенти и в най-трудния период.

  С разхлабването на мерките и спазвайки предписанията за безопасност на правителството, на разположение на служителите ни отново са фитнесът, кафетериите и ресторантът на територията на централния ни офис и безплатният автобусен транспорт. Дори в началото на месец юни открихме новото крило на детската градина на А1 и в нея сега можем да посрещнем близо 80 деца. Все по-често говорим за организирането на тиймбилдинги, партита, спортни състезания и планински преходи както във времето преди пандемията. И дори вече сме в очакване и на забавното предизвикателство Legion Run, в което ще стартира нашият отбор от почти 150 участници.

  Но мисля, че с идването на лятото една от най-привлекателните придобивки са изградените съвсем наскоро беседки и шатри, осигуряващи специални кътове за изнесен офис и работа на открито. За да можем да се радваме на хубавото време и да предизвикаме повече усмивки по лицата на нашите служители, което вярваме, че допринася и за генерирането на нови идеи.

  Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на А1 България в JOBS.bg тук

  ВИЖТЕ ОЩЕ: 

  Тинкин: Раздадохме неизползвания бюджет за събития като семейни спа ваучери на колегите
  Адастра България: Оптимизирахме придобивките съобразно здравословните проблеми, с които ИТ секторът се сблъсква
  Progress: Подарихме допълнителни дни почивка в знак на благодарност към служителите
  Acronis България: От 2021 увеличихме годишния платен отпуск на 25 дни
  В Astea даваме свобода хората сами да избират своите придобивки
  Proxiad Bulgaria: И тази година отваряме нашия летен офис на морето
  Допълнителният отпуск вече не е сред най-търсените придобивки
  Програмите за подобряване на различни умения стават водеща придобивка
  Модерният офис вече не е актуален, топ придобивки са здравето и сигурността на служителите 
  VMware: Въведохме стипендия за оборудване на хоум офис и допълнителни 10 дни платен отпуск
  BULPROS: По време на пандемията отделихме специално внимание и върху децата на служителите ни
  В Pontica Solutions не сме лишавали колегите от допълнителните им придобивки
  Пандемията остави на заден план всички придобивки, свързани с физическо присъствие

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 8 часа
  Доклад на ЕК: Едва 8% от българите имат дигитални умения над средното ниво
  България трябва да ускори внедряването на 5G и цифровизацията на на обществените услуги и бизнеса, препоръчва ЕК
  преди 8 часа
  Временно е спряно плащането през Е-Pay в електронните услуги на НАП
  От следващия месец плащанията към приходната агенция ще се извършват по нови банкови сметки в БНБ
  преди 8 часа
  Проектите за завод за батерии и протонен център отпадат от Плана за възстановяване
  Засегнати са общо 18 проекта, обяви министърът на финансите
  преди 9 часа
  1800 багажа на час: Летище София внедрява нова система за проверка на багажа
  Инсталирането на новите системи се очаква да приключи преди лятото на 2024
  преди 10 часа
  Главният изпълнителен директор на японската „Мейджи“ стана почетен консул на България
  От години компанията си сътрудничи с България в производството на кисело мляко в Япония с българска закваска