петък, 19 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  9818 прочитания

  Какви придобивки предлага Experian България?

  Повече за пакета от придобивки и различните инициативи научете от Жанина Буковска - Мениджър „Привличане на таланти“
  07 май 2024, 10:07 a+ a- a

  Жанина Буковска - Мениджър „Привличане на таланти“ в Experian България. Снимка: Личен архив

  В рубриката на Economy.bg „Какви придобивки предлага...“ компаниите разказват за пакета от придобивки, който предлагат, както и за различните инициативи, насочени към подобряване качеството на живот на служителите.

  Повече за пакета от придобивки и различните инициативи на Experian България, научете от Жанина Буковска - Мениджър „Привличане на таланти“ в компанията. 

  Какви социални придобивки включва пакетът, който предлага компанията?
  През 2024 г. Experian България ще отбележи своята 20-годишнина в българския IT бранш. Щастливи сме, че през тези години компанията ни се наложи като разпознаваема работодателска марка благодарение на своята стратегия за привличане и развитие на кадри, прилагайки т.нар. People-first approach (от англ. език - хората на първо място).

  Грижата за екипите ни и тяхната сплотеност винаги са заемали челно място при разработването на стратегиите за развитие на бизнеса, защото зад него стоят именно хората. Това е причината да искаме служителите ни да бъдат подпомогнати във всеки аспект от техния живот.

  Име: Experian България
  Сектор: Глобални информационни услуги
  В България е от: 2004
  Брой служители глобално: 22 400
  Брой служители в България: 1 000
  Офис в България: София, бул. Цариградско шосе 86, сграда Space Tower
  Основна дейност на компанията: Experian България създава едни от най-важните продукти и проекти в портфолиото на Experian за анализ на данни в сферата на финансите, които се реализират и намират приложение в световни региони като Великобритания и Ирландия, Европа, Азия, Северна и Южна Америка.

  Experian България непрекъснато се стреми да разширява портфолиото си от придобивки, за да може да посрещне личните и професионалните нужди на нашите служители. Атрактивният пакет от социални придобивки на Experian включва четири направления – здраве и благополучие, финансови придобивки, възможности за обучения, развитие и професионално израстване и лайфстайл. През последните две години компанията ни непрекъснато разширява списъка с допълнителни поощрения, като в момента те са над 26.

  В тях се включват както класическите допълнително здравно осигуряване на служител и член на семейството му, застраховка живот и избор между две опции за карта за спорт, така и наскоро добавените нови предложения като напълно безплатна програма за подпомагане на психичното здраве, допълнителни дни платен отпуск, специални отстъпки за партньорски обекти, подаръци по случай най-важните моменти в живота на всеки служител като рожден ден, раждане на дете и други. 

  Experian е една от първите компании, които още през януари т.г. преминаха към дистрибуцията на дигитални ваучери за храна за своите служители. Така направихме важна крачка за по-удобното използване на услугата, както и наложихме чудесна екологична практика.

  През 2023 година стартирахме няколко големи обучителни програми, които предлагат множество ресурси като учебни материали за самоподготовка, онлайн сесии с дългогодишни експерти, среда за дискусии с цел обучение от колеги и др. 

  За Experian България удовлетвореността на служителите и осигуряването на приветлива работна среда е от ключово значение за привличането и задържането на таланти. Затова не на последно място компанията се гордее и силно се отличава със своята вътрешна култура на колаборация, взаимна помощ и уважение, което в днешната динамично променяща се среда е изключително ценно.

  Извънработни активности за ангажиране на служителите. Снимка: Experian България

  Колко дни отпуск имат служителите във Вашата компания?
  26. Да, не е техническа грешка. 

  Experian България е сред компаниите, които предоставят на своите служители максимално добри възможности за прекарване на повече лично време със семейството. Така вместо стандартните 20 дни платен годишен отпуск в Experian предлагаме 25 дни, с които всеки служител разполага. Допълнително добавяме един почивен ден за рожден ден, възможност за допълнителни три дни за участие в доброволчески активности, а отскоро очакваме и стартирането на нова възможност за до три допълнителни well-being дни платен годишен отпуск.

  Това не е всичко. Компанията поощрява ползването на отпуск за половин ден – изключително удобство за всеки служител, както и за майките, които се връщат от майчинство и имат нужда от плавно преминаване от този важен период към работен ритъм.

  Имате ли политика за гъвкаво работно време?
  Гъвкавото работно време винаги е било предимство, което дава възможност на всеки служител в компанията да планира работния си ден спрямо предпочитанията си. Тази възможност подкрепя убедеността ни, че такъв баланс носи дългосрочни позитиви както за бизнеса, така и за служителите.

  Вътрешна програма за гъвкаво работно време, наречена FlexWork, дава на служителите опции да работят извън физическия офис на компанията – от вкъщи или от място, което разполага с интернет връзка, възможност сами да определят началото и края на работното си време, като то може да бъде извън установените стандартни часове за начало и край на работния ден. Достатъчно е да покриват условието за отработени 40 часа в рамките на работната седмица.  

  Както вече споменахме, предлагаме и възможност да се работи почасово – служителите на компанията могат да работят на непълно работно време, като получават възнаграждение спрямо отработените от тях часове. 

  Комбинация от всички изброени опции също е възможна. :) 

  Кафе пауза в офиса. Снимка: Experian България

  Как се подпомага балансът работа – личен живот?
  Освен приятната атмосфера в офиса от изключително значение за компанията е да подкрепя и мотивира балансирания начин на живот, физическа активност и благосъстояние на всеки служител. Experian прави важна крачка в ангажирането на служителите и предоставяне на възможности за развитие на личните им интереси в сферата на активния начин на живот и спорта например чрез employee resource groups или т.нар. вътрешни комитети по интереси.

  Чрез различни събития в офиса и на открито служители насърчават служители да откъснат поглед от мониторите и да се запознаят с нови възможности за спорт и отдих и да срещнат нови колеги със сходни интереси.

  За да постига това, компанията е изградила дългосрочни програми за насърчаване на благосъстоянието и спорта сред своите служители като част от стратегията си. През 2023 г. освен обичайните планински изкачвания, участия в благотворителни маратони,  онлайн сесии за правилно дишане, йога в офиса и др. компанията посвещава по цял един месец за благополучие (Well-being month), психично здраве (Mental-health month) и развитие (Development Series), по време на които се провеждат серия от събития в полза на служителите.

  Йога в офиса. Снимка: Experian България

  Имате ли практика да давате бонуси?
  Към вече споменатите ваучери за храна и отстъпки за партньорски обекти изплащаме месечно на колегите си средства за покриване на транспортни разходи и интернет.

  В допълнение предлагаме и атрактивен годишен бонус по програмата за препоръка на служители, както и прекрасна практика за получаване на признание от колегите под формата на парична добавка към заплатата.  

  Какви са възможностите за обучение и професионално развитие, които предоставяте на Вашите служители?
  В Experian добре знаем, че мащабната инвестиция в обучителни програми е най-прекият и устойчив път една компания да създава и изгражда таланти. Това е особено голям приоритет в Experian, защото именно чрез непрекъснато обучение и развитие служителите могат да продължават да създават иновативни продукти, променящи глобалната икономика, бизнеса и обществото.

  Едно от най-популярните ни предложения е нашата Business Skills програма, която е отворена за всички служители и цели развиването на професионални и личностни умения.

  През януари т.г. Experian създаде мащабна платформа за обучение и следваща еволюционна крачка в развитието – Experian University, която обединява редица вътрешни академии. Те са фокусирани върху теми, ключови за бизнеса на Experian, съдържанието на които е групирано в така наречените „обучителни пътеки“ спрямо основните роли на служителите в компанията. 

  Experian University стартира с три академии – GenAI Academy (с фокус върху обучения за използване на генеративен изкуствен интелект), Cloud Academy (с фокус върху изграждане на технически умения при изграждане на облачни услуги) и Experian Essentials Academy (с фокус върху основни умения и компетенции като комуникация, управление на времето, техническа грамотност и много други). 

  Освен всички налични вътрешни ресурси за обучение компанията ни предлага и периодични срещи с външни обучители на различни теми (как да инвестираме в бъдещето на децата си, как да изтеглим ипотечен кредит и т.н.).

  Участвате ли в различни обществени и корпоративни социални инициативи?
  Пореден повод за гордост са успешно утвърдените ни практики по корпоративна социална отговорност (КСО). Всяка година мрежата ни от партньорски организации се разширява и сме радостни от факта, че в наше лице срещат компания, с която заедно да допринасяме за нашето общество.

  През последните години CSR комитетът на Experian реализира ежегодни кръводарителски кампании в офиса, благотворителни закуски и кампании за събиране на средства, благотворителни спортни събития и работилнички и много други.

  В подкрепа на всички тези усилия на служителите компанията ни допълнително подпомага и насърчава доброволчеството и дарителството чрез глобална онлайн платформа – Benevity, в която служителите могат да проследят извършения от тях доброволен труд, както и да даряват финансови средства за избрана кауза.

  За да изрази своята солидарност и съпричастност, Experian България удвоява всички дарения, отговарящи на условията с до $250 на служител на година, като за последната фискална година (април 2022 г. – март 2023 г.) се равняват на над 11 400 $.

  През 2023 г. получихме и три големи признания за хората на Experian. Още в началото на годината компанията ни получи високо отличие за корпоративна социална отговорност в Годишните национални награди за социални иновации на Министерството на труда и социалната политика. Компанията ни спечели 3-то място в категория „Общество“.

  На Световния ден на кръводарителя – 14 юни бяхме отличени от Националния център по трансфузионна хематология за своите кръводарителски кампании и усилията на компанията ни да популяризира тези животоспасяващи дейности. 

  Ценно признание получихме и в края на годината, когато Experian бе отличена с наградата за най-добра доброволческа програма от Български дарителски форум. Наградата е признание за компанията и служителите ни, които посвещават времето и усилията си в подкрепа на младите таланти в българските училища и университети, в помощ на уязвими хора и деца и в опазването на природата ни чиста и съхранена. 

  Извънработни активности за ангажиране на служителите. Снимка: Experian България

  Какви други допълнителни придобивки и социални инициативи предлага Вашата компания, за да подобри качеството на живот на служителите?
  Като едно истинско голямо семейство, Experian празнува личните празници на нашите служители заедно с тях. Така на всеки рожден ден компанията предоставя еднократен финансов бонус и допълнителен ден отпуск.

  На колегите, които решат да кажат „Да“ на своя партньор или вече са го направили и очакват дете, подаряваме специална кутия с подаръци и финансов бонус.

  Признателни сме на хората, които за всяка 1-, 3-, 5-, 10- и 20-годишнина в компанията ни също подготвяме специални подаръци.

  В резултат на колаборацията на отдел ЧР и ръководството на Experian България компанията отбелязва повишаване на резултатите от годишното проучване за удовлетвореност сред служителите. За трета поредна година компанията се сертифицира по глобалния стандарт Great Place to Work. 

  Вижте какви продукти разработва Experian в България 

  Вижте профила и актуалните позиции за работа на EXPERIAN BULGARIA EAD в JOBS.bg

   

  Вижте още от рубриката ПРИДОБИВКИТЕ В БЪЛГАРИЯ:

  Какви придобивки предлага Appolica?
  Какви придобивки предлага Адастра?
  Какви придобивки предлага КBC Global Services N.V. – Branch Bulgaria?

  Какви придобивки предлага Schneider Electric?
  Какви придобивки предлага Фрамар Холдинг АД?
  Какви придобивки предлага Hitachi Solutions Bulgaria?
  Какви придобивки предлага United Partners?
  Какви придобивки предлага M3 Communications Group?
  Какви придобивки предлага Coherent Solutions?
  Какви придобивки предлага VSG Bulgaria?
  Какви придобивки предлага SiteGround?
  Какви придобивки предлага Proxiad SEE?
  Какви придобивки предлага BILLA България?
  Какви придобивки предлага Anthill?
  Какви придобивки предлага All Channels Communication Group?
  Какви придобивки предлага Amusnet?
  Какви придобивки предлага A1 България?
  Какви придобивки предлага CluneTech?
  Какви придобивки предлага Progress?
  Какви придобивки предлага Sofia Stars?
  Какви придобивки предлагат Технополис и Практикер?
  Какви придобивки предлага Anakatech?
  Какви придобивки предлага Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт?
  Какви придобивки предлага Фантастико Груп?
  Какви придобивки предлага StorPool?
  Какви придобивки предлага Blankfactor?

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 4 часа
  Wizz Air празнува 20 млн. превозени пътници от летище София
  Авиокомпанията и стартира нов маршрут – до Лион
  преди 4 часа
  Онлайн продажбите в САЩ достигнаха $7,2 млрд. в първия ден на Amazon Prime Day
  Продажбите са с над 10% повече спрямо миналата година
  преди 9 часа
  Глобално кибер прекъсване приземи полети по целия свят
  Проблемът засегна и работата на банки и медии в различни точки на света
  преди 9 часа
  Президентът ще връчи втория мандат на 22 юли
  На кандидата за премиер, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание
  преди 11 часа
  WordPress Engine придобива българската NitroPack
  Основателите Георги Петров и Михаил Стойчев ще работят върху нов проект