вторник, 27 февруари 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2710 прочитания

  HR2HR: Борислав Борисов и Петя Николова

  Борислав Борисов – Head of HR в UltraPlay, интервюира Петя Николова - Group Human Resources Director на Telelink Infra Services
  16 ноември 2022, 10:10 a+ a- a


  Петя Николова - Group Human Resources Director на Telelink Infra Services, отговаря на въпросите на Борислав Борисов – Head of HR в UltraPlay. Снимка: Economy.bg

  Какви теми вълнуват HR професионалистите в България? Какво биха искали да научат един от друг? В HR2HR рубриката на Economy.bg и Jobs.bg даваме възможност на HR професионалисти от различни сектори да общуват директно, сами да формулират и да задaват актуални въпроси и да обсъждат полезни теми. Единият влиза в ролята на интервюиращ, а другият – на интервюиран.

  В новия разговор от поредицата HR2HR Борислав Борисов – Head of HR в UltraPlay, интервюира Петя Николова -  Group Human Resources Director на Telelink Infra Services.

  Петя Николова е Group Human Resources Director на Telelink Infra Services. Петя е професионалист с над 20 години опит в разработването на ефективни стратегии в областта на човешките ресурси и прилагането им в съответствие с бизнес целите на компаниите. Като Group Human Resources Director Петя отговаря за изграждане на политики и процеси, валидни за всички страни, където е представена Telelink Infra Services – България, Македония, Великобритания, Германия и Албания. 

  Борислав Борисов е Директор Човешки Ресурси в UltraPlay - българска технологична компания с фокус върху онлайн гейминг индустрията и екипи в България, Украйна и Филипините. Борислав има 15 години оперативен и ЧР опит в онлайн игралната индустрия и 10 години в сферите на меките умения и развитието на мениджмънт в международна среда. Специализира в областта на организационното развитие – лидерско и екипно развитие, управление на представянето, ангажираност и преживяване, работодателски бранд.

   

  Коя е Петя Николова? С какво се занимава Telelink Infra Services? Трансформира ли се ролята на офиса от място за работа към социален център за колаборация? Вижте разговора във видеото:

   

  Какво е да си Group HR Director на компания с над 400 души екип и офиси в различни държави? От кого трябва да се движи работодателската марка – от HR-а, маркетинга или друг отдел? Как се формира HR стратегия на мултинационално ниво за 5 различни локации? Вижте разговора във видеото:

   

  Отмина ли времето на годишното планиране за сметка на спешните стратегии и това валидно ли е за HR-а? Какво се измени за Петя по пътя и преминаването през различни HR роли? Как се балансира работа и личен живот и различните роли в професията и живота? Вижте разговора във видеото:

   

  Какво се измени в HR професията през последните 20 години? Препакетират ли се понякога стари неща, представяйки се за нови, или HR лидерите вече имат по-дълбоко усещане от какво се нуждаят служителите, за да се чувстват добре на работа? Как може да се обяси парадоксът, че макар компаниите да полагат все повече усилия да задържат хората си, текучеството нараства? Какво може да направи HR гилдията в България, за да бъде бизнесът по-конкурентоспособен? Вижте разговора във видеото:


  ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА HR2HR

  Йорданка Манчева и Румяна Петева
  Васка Сивкова и Ивана Яламова
  Магдалена Сергиева и Бисерка Янева
  Петър Джугански и Катерина Кобакова
  Даниела Йорданова и Виктор Тутеков
  Ивана Яламова и Васка Сивкова
  Ана Вълева и Мая Цанкова
  Светослав Богатинов и Петя Попова
  Екатерина Тонова и Милен Великов
  Силви Таниелян и София Лазарова
  Анна Габровска и Добромира Манасиева
  Ива Николова и Цанислав Генчев
  Даниела Назим и Стефания Дунчева
  Зорница Янкова и Ник Уолкър
  Елена Радева и Юлия Ушовска
  Миглена Узунова-Цекова и Том Хаак
  Емил Минев и Красимира Караджова
  Мария Чинчева и Мария Атанасова
  Бранимира Нешовска и Миглена Узунова-Цекова
  Рада Йосифова и Катерина Шопова

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 часа
  Йоловски: 47 млн. е-рецепти, 80 млн. е-прегледа и 45 млн. е-направления са регистрирани у нас
  Дигитализацията в българското здравеопазване е над средноевропейското ниво, отчете министърът на електронното управление
  преди 7 часа
  Schneider Electric инвестира 107 млн. лв. в нова производствена база в Пловдив
  По проекта, за който компанията получи сертификат за инвестиция клас А, се предвиждат 110 нови работни места
  преди 9 часа
  United Group финализира придобиването на Булсатком
  Компанията стъпи на българския пазар през 2020 с придобиването на Vivacom
  преди 11 часа
  Луксозно жилище с отстъпка? Такива са 22% от сделките
  Пазарът на жилища от средно висок и висок клас у нас се очаква да продължи да бъде стабилен, сочи проучване на Colliers
  преди 12 часа
  Проучване: С 1/3 ще се стопи трудоспособното население у нас до 2050
  Трудовият пазар в България е с най-лошата прогноза в ЕС, сочи доклад на Allianz Trade