вторник, 18 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1595 прочитания

  Каузите на МенторМейт: Иновативна програма за спорт с кауза

  Инициативата се нарича MentorFit и с провежда за осма поредна година
  17 август 2023, 15:44 a+ a- a

  Част от екипа на МенторМейт. Снимка: МенторМейт

  Технологичната компания МенторМейт обяви, че е дарила средства, събрани чрез вътрешна програма за физическа активност на три международни организации. Те се занимават с подкрепата и осигуряването на възможности за спорт на хора със специални потребности или деца в рискови региони по света.

  Инициативата се нарича MentorFit и с провежда за осма поредна година, като това е второто издание, в което се спортува с кауза. В тримесечната кампания са се включили 208 души от компанията от България, САЩ и Парагвай.

  „Наблюдавайки как толкова много хора се обединяват в грижата както за своето здраве, така и за тези, които имат нужда от помощ, се чувствам вдъхновена. Гордея се, че съм част от екипа, който стои зад организацията на MentorFit. Промяната, която внесохме, включвайки благотворителност като съществена част от нашата мисия за здравословен начин на живот, доведе до почти трикратно увеличение на участниците. Но истинската радост за мен идва от факта, че обединени можем да постигнем невероятни неща. Нямам търпение за следващото издание, когато ще тестваме нашето ново мобилно приложение, с което вярвам, че ще постигнем още по-впечатляващи резултати”, споделя Славена Лазарова, Senior HR Advisor в компанията.

  MentorFit има пет категории, в които всеки от компанията може да се включи - ходене, бягане, сваляне на тегло, фитнес тренировка и каране на колело. Практикувайки различните активности, спортуващите събират точки, с които отключват три нива, отговарящи на каузи и организации:

  ● The Special Olympics Foundation: Те стоят зад атлети с интелектуални затруднения, като им помагат да получат нужната физическа подготовка за състезания. Дарените от МенторМейт средства ще покрият разходите за международна надпревара на един талантлив спортист.

  ● Achilles International: Те помагат на хора с увреждания да трансформират своя живот чрез спорт и социални контакти. С получената сума ще бъдат финансирани тренировките на човек с физически увреждания.

  ● Right To Play: Те работят в едни от най-опасните места в света, помагайки на деца в риск да останат в училище и да завършат, предпазвайки ги от болести, война и насилие. С Дарението ще използват за закупуването на спортна екипировка и принадлежности, с които да играят 30 деца.

  Екипът на МенторМейт е прекарал 272 730 минути във фитнес тренировки, избягал е 5 440 км, изминал е с колело 16 320 км и е направил 93 808 000 крачки. Освен това представители на компанията са участвали в 21 състезания като Sofia Business Run, Tarnovo Ultra, IT Tennis Tournament и Байканджии, завойвайки три златни и един бронзов медал.

  Тези усилия не остават незабелязани и през 2022 година МенторМейт получава сребърно отличие на събитието за корпоративна социална отговорност „Отговорна компания, отговорни служители”, а иновативната програма за физическо здраве с кауза носи на компанията и специална награда „Екип иновации”.

   

  ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ КАУЗИТЕ НА КОМПАНИИТЕ В БЪЛГАРИЯ
    
  Каузите на A1: Карти с мобилен интернет на бежанци от Украйна
  Каузите на Нарру Bar&Grill: Работа и дом за бежанци от Украйна
  Каузите на TBI Bank: Дарение от 500 хил. лв. в подкрепа на украинския народ
  Каузите на Nexo: Първоначално дарение от 100 000 долара за засегнатите в Украйна
  Каузите на OLX: Спешна инициатива за подкрепа на украинските бежанци
  Каузите на Фантастико: Подкрепа с 50 хил. лв. нуждаещите се от Украйна
  Каузите на Schwarz: Kaufland и Lidl даряват стоки на стойност €10 млн. за хората в Украйна
  Каузите на Playtech Bulgaria: Над половин милион лева за благотворителност през 2021
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 час
  МИР и ЕК сключиха Меморандум за сътрудничество в областта на зеления водород
  Чрез него ще се повиши участието на български предприятия и научни организации в конкурсите за финансиране на изследователски и демонстрационни проекти към Съвместното предприятие „Чист водород“
  преди 3 часа
  Възнагражденията на висшия мениджмънт в САЩ се увеличават рекордно
  Ръстът е 3 пъти по-голям от този при заплатите на служителите
  преди 5 часа
  Meta отложи плановете си да обучава своя AI с данни на европейски потребители
  Компанията имаше намерение да използва за целта постове в Instagram и Facebook
  преди 21 часа
  Стокообменът между България и Китай през 2023 г. е над $4 млрд.
  Българският износ отбелязва ръст от близо 33% спрямо 2022 г.
  преди 21 часа
  Стартира изграждане на център за високи технологии в ПГ „Хенри Форд“, София
  С 3,4 млн. лв. ще бъдат изградени 5 нови лаборатории и закупено оборудване за обучение с модерни технологии