неделя, 23 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  6506 прочитания

  ИТ проектите в България: По какви продукти работи Dynamo Software?

  За продукта, екипите и технологиите, които използват, научете от Крис Георгиев, CTO на софтуерната компания
  15 февруари 2022, 09:23 a+ a- a

  ИТ секторът в България продължава да се развива динамично и да предлага все повече и все по-интересни възможности за професионална реализация. Технологичните екипи в България работят по проекти на компании и организации от цял свят, разработват собствени софтуерни продукти, които намират приложение в разнообразни области от живота.

  По какви продукти работи Dynamo Software пред Economy.bg разказва Крис Георгиев, CTO на софтуерната компания.

  Dynamo Software е основана през 1998 като Netage Solutions. Компанията предоставя цялостно решение за управление и отчитане на инвестициите под формата на софтуер. Той се използва от мениджъри на фондове, фондации, пенсионни фондове, фондове за дялово участие и фондове за рисков капитал, инвестиционни посредници на недвижими имоти, хедж фондове, фондове на водещи брокери и семейни офиси. Платформата Dynamo™ подобрява производителността и портфолиото на клиентите си, които се занимават с набиране на средства, дялове, проучвания и връзки с инвеститори. Клиентите на Dynamo са над 1 000 и управляват активи на стойност от над 5 млрд. долара. Имат офиси в България, Лондон, САЩ, Сингапур и Хонконг.
  Сред клиентите нa компанията са Goldman Sachs, Bank of America, JP Morgan, Massachusetts Institute of Technology, University of Pennsylvania (UPenn), Wellcome Trust, Eleven Ventures (български инвестиционен фонд) и редица други. През 2021 Dynamo Software привлича като инвеститор Blackstone Growth, като реализира оценка от 900 млн. долара. С това Dynamo Software се доближава до оценка от 1 млрд. долара.

  Кой е основният продукт, по който работят екипите в България?
  Основният продукт на компанията е платформа за управление на портфейли – Dynamo, насочена към инвестиционната общност – фондове за рискови и дялови инвестиции, хедж фондове и други мениджъри на активи. Апликацията Dynamo дава цялостно решение, което спомага за развитието на бизнеса, позволява на компаниите да останат свързани с всичките си данни, където и да се намират. Информацията, съхранена на облак, може да бъде достъпена от различни устройства, по едно и също време. Така клиентите могат да изпълняват ежедневните си дейности безпроблемно, оперирайки директно, дори и през мобилните си телефони.
  Философията на Dynamo е потребителите да могат да правят повече за по-малко време и с по-малък човешки ресурс.

  Бихте ли разказали накратко за продукта?
  Dynamo Software предоставя цялостни cloud-базирани решения за управление и отчитане на инвестиции. Използва се успешно от най-големите банки в света, инвеститори и инвестиционни фондове, които оперират с т.нар. алтернативни инвестиции. Dynamo e техният инвестиционен портфейл, който им помага да следят движението и възвръщаемостта на техните инвестиции. Това, което отличава българското решение от всички останали, е, че Dynamo предлага цялостно (end-to-end) решение, което е базирано в облака. Голяма част от другите компании все още предоставят shrink-wrap, а не облачен софтуер.

  Колко души работят по продукта и какви специалисти са те?
  Dynamo Software е глобална компания, която е основана в България, но оперира в цял свят. Има офиси на много локации, но българският офис е най-големият, като локализирани в София са повече от 150 души и планираме допълнително разширяване на екипа. Те са на позиции от product managers през developers и QAs до business analysts.

  Какви технологии използвате за отделните продукти?
  Различните проекти изискват различен технологичен подход, за да бъдат успешни. Но може да обобщим, че сред най-често използваните са: Net Core, Microsoft SQL Server, Java Script, Node.js, C# и др.

  Как е организиран работният процес и каква е мениджмънт структурата при отделните продукти?
  Dynamo Software е една от първите и все още много малкото компании в България, които осигуряват акции на служителите си. Това създава чувство за принадлежност у екипите. Те знаят, че работят не само за Dynamo, но и за самите себе си. Разбирането на компанията за важността и ролята на служителите в развитието на продуктите и бизнеса не предполага остарелите конвенционални структури на управление. Един от примерите за това е екипът, който стои зад проекта HoldingsInsight.
  HoldingsInsight e надграден продукт, който извлича, обогатява и консолидира данните за инвестиционните позиции в клиентските портфейли. По този начин подпомага извършването на последващ финансов анализ и вземане на решения от инвестиционните и счетоводни екипи на клиентите.
  Услугата използва платформата Dynamo, която предлага различни възможности за представяне и управление на данните. За процеса по обогатяване на данни, екипът използва различни инструменти за извличане, преобразуване и нормализиране, така че процесът на работа да бъде улеснен в най-голяма степен. Допълнителните услуги, разработени през годините, имат за цел да използват AI, софтуерни програми и бази данни с цел да се улесни автоматизацията на услугите и намали човешката ангажираност и ръчната обработка.
  Екипът на “HoldingsInsight” се състои от финансови анализатори, които са разпределени в по-малки, функционално обособени екипи и с фокус върху различните страни на проекта. Всичко започна с екип от петима непознати, на които се налагаше да обслужват само един клиент в едно направление без ясна дефиниция на услугата. Само няколко години по-късно, екипът се трансформира в близо 25 професионалисти, които в момента уверено обслужват много международни клиенти в различни направления. Това ни дава увереността, че подходът ни е правилен и заедно със служителите се движим по правилния път. Кои са най-големите предизвикателства при продукта? Екипите са изправени пред редица предизвикателства – от разбирането на ежедневните потребности и работни процеси при отделните клиенти до разпознаването на най-ефективните и креативни решения за бизнеса.

  Кои са най-големите постижения, които можете да отбележите за този продукт?
  Dynamo Software винаги е поставял на пиедестал качеството, а не количеството. За компанията работят едни от най-големите умове в технологичния и финансов сектор в света. Екипът е „бутиков“ заради стремежа на компанията да залага на хора, чиито знания и мироглед могат да донесат истинска промяна в световната технологична и финансова революция.
  Въпреки относително малкия екип, който разработва продуктите на компанията, към момента около 20% от инвестиционните фирми в света използват платформата на Dynamo Sowtware. Клиентите ни са над 1 000, като за сравнение потенциалните такива в този сегмент не надвишават 5 000 – 6 000 организации в цял свят. Постижение и повод за гордост е, че български екип стои в основата на тези продукти.

  Какво предстои при отделните проекти?
  Dynamo Software продължава да расте бързо и органично. Придобива допълнителни компании, ако това спомага разработката на продукти и разширяването на кръга от клиенти. Имаме за цел до няколко години да достигнем нужните за листване на световните борси финансови прагове. Дотогава основен фокус остават служителите ни, разработването и надграждането на продукти, както и нуждите на клиентите. Очаква се до 2 години Dynamo Software да е достигнала растеж, който да позволи стъпване на големите стокови борси (NASDAQ или New York Stock Exchange) и да превърне създадената у нас технологична компания в първия български „Еднорог“.

  Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на DYNAMO SOFTWARE BULGARIA LTD в JOBS.bg тук

  ВИЖТЕ ОЩЕ

  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Мнемоника?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Paysafe?
  ИТ проектите в България: Какви продукти разработва Alcatraz AI?
  ИТ проектите в България: Какви продукти разработва PROS?

  ИТ проектите в България: По какви проекти работи News UK екипът на Questers?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Tick42?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Grafixoft?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Gameloft?
  ИТ проектите в България: Какви продукти разработва VMware?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи HeleCloud?
  ИТ проектите в България: Какви продукти разработва AtScale?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Smart IT?
  ИТ проектите в България: Какви продукти разработва Infragistics?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Appolica?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Astea Solutions?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи „Сенсата Технолоджис“?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи HPE?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Mansion?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи А1 България?

  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Dreamix?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Immedis?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи SEEBURGER?
  ИТ продуктите в България: По какви продукти работи DIGITALL
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Енетпулс?
  ИТ проектите в България: Какъв продукт разработва StorPool Storage?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Блубито?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Модис?
  ИТ проектите в България: Какви продукти разработва Playtech?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Coherent Solutions?
  ИТ проектите в България: Какви продукти разработва Experian?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи DHL Freight ESS?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи "Бианор Сървисиз"
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи МенторМейт?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Proxiad?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи DataArt?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Resolute Software?
  ИТ продуктите в България: Какви продукти разработва Progress?

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  21 юни 2024, 16:35
  21 юни 2024, 15:24
  България пое ротационното председателство на Съвета на гуверньорите на ЕИБ
  Вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, в качеството си на гуверньор за България на ЕИБ, е новият ротационен председател на Съвета на гуверньорите на финансовата институция
  21 юни 2024, 13:40
  21 юни 2024, 11:37
  Предстои четвъртото издание на фестивала „Ало, Космос! Говори България!“
  Тази година освен научни работилници, интераĸтивни изложения и разговори с учени от различни области на науката програмата ще предложи и среща с астронавта Майкъл Лопес-Алегрия
  21 юни 2024, 10:54
  Българският INSAIT изпреварва Kеймбридж, Корнел и Технион на знаков форум за AI
  Сред авторите се записва името на един от най-младите участници в историята на CVPR – единадесетокласничката Рени Паскалева