неделя, 28 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4054 прочитания

    ИТ екипите в България: BIS Base, SEEBURGER

    Запознайте се с един от първите програмистки екипи в технологичната компания и научете повече за работата, проектите и възможностите за развитие
    18 октомври 2023, 10:41 a+ a- a

    Част от професионалистите от BIS Base екипа на SEEBURGER в София. Снимка: Economy.bg

    В рубриката на Economy.bg „ИТ екипите в България“ представяме ключови екипи във водещи технологични компании в България и ви срещаме с хората, които са част от тях. Лидери на екипи и ИТ професионалисти разказват повече за проектите, технологиите, начините на работа, както и за себе си, за своя професионален път и какво ги задържа в компанията.

    Запознайте се с професионалисти от BIS Base екипа на SEEBURGER и научете повече за работата, проектите и възможностите за развитие в технологичната компанията.

    Представете ни Вашия екип – колко специалисти сте и какво правите?
    BIS Base е един от първите програмистки екипи в SEEBURGER. Намираме се на няколко локации: София, Пловдив и Бретен, Германия, където е и централата на компанията. Към момента в България екипът ни наброява 16 души, приблизително по равно разпределени в София и Пловдив. Състои се както от опитни експерти, така и от по-млади колеги, които навлизат в спецификата на проектите ни.

    Част от професионалистите от BIS Base екипа на SEEBURGER в Пловдив. Снимка: SEEBURGER

    Нашата компания е продуктово ориентирана, като основният ни фокус е хибридна платформа за бизнес интеграция, наречена Business Integration Suite или накратко BIS. Както може би подсказва името на екипа ни, ние разработваме и поддържаме редица базови API-та, сървърни компоненти и UI приложения, които стоят в основата на нашата платформа. 

    Казвам се Росен Михайлов и съм Екипен мениджър на BIS Base екипа. Завършил съм математическа гимназия, а след това Техническия университет в София. В компанията съм от края на миналия век ;) – почти от основаването на клона в България. Работил съм по много разнообразни проекти, като винаги съм срещал професионално отношение към работата си от колегите. Надявам се, че поне с част от колегите, с които съм работил и работя, сме създали истински приятелски отношения. Обичам да слушам хубава музика - от jazz и blues до deathcore ;), да пътувам и да срещам интересни хора в непринудена обстановка. Снимка: Economy.bg

    По какви проекти работите?
    Макар и доста разнообразни, нашите проекти имат една обща черта – те са дългосрочни. Поддържаме ги години след тяхното създаване, през което време не спираме да ги подобряваме и модернизираме, използвайки нови технологии.

    Нека споменем някои от тях:

    BIS Engine – сървърен компонент, който представлява машина за изпълняване на бизнес процеси.

    DataStore server – сървър за съхранение на файлове, предоставящ криптиране, компресиране на съдържанието и сложен механизъм за репликиране на парчета данни между различните сървърни инстанции с цел възстановяване на съдържанието при физическа повреда на хардуера.

    Persistence Layer – разработена от нас технология за съхраняване на Java обекти в релационна база данни.

    MoveToProduction/Transport – инструмент за мигриране на бизнес данни между тестови и работни системи.

    BIS Landscape Manager – системен инструмент за менажиране (инсталиране, ъпгрейд, скалиране) на инфраструктурата на нашата платформа.

    ProcessDesigner – базирана на Eclipse среда за разработване на бизнес процеси.

    Множество инструменти за конфигуриране, мониторинг и анализ на работата на нашата система.

    Казвам се Цветан Цоканов и съм Lead Developer В SEEBURGER от 23 години, като 21 от тях съм в този прекрасен екип. Тук срещнах хора, които много уважавам и които мога да нарека свои приятели. В разнообразните проекти, по които съм работил, винаги е имало предизвикателства, стимулиращи моя интерес и развитие. Имам различни хобита, едно от които е и моя професия :). Освен програмирането обичам да майсторя различни неща от дърво, да се уча да правя музика, да се вихря при масата за тенис и да чакам слуката на някой водоем с въдица в ръка. Снимка: Economy.bg

    Какви технологии използвате?
    Разнообразието на проектите, по които работим, обуславя и многото  технологии, които използваме. Основният език, на който пишем, е Java (използваме Java 11, но поддържаме съвместимост с версия 8) и сме базирани на OSGi java framework. Като рънтайм платформа използваме Karaf.

    Нашият UI е WEB базиран, като използваме собствен GUI framework, разработен върху VAADIN. Предстои преминаване към Angular. Като средство за вътрешна комуникация между различните сървърни компоненти, използваме remote OSGi services или директно HTTP протокол (Apache HttpComponents от клиентска страна и собствено API от страна на сървъра). Голяма част от нашата функционалност предоставяме и като RESTFul сървизи, като за целта използваме RESTEasy и Swagger. Използваме релационни бази данни и наша разработка на persistent framework, но в някои случаи използваме директно JDBC и по-рядко Hybernate. В някои модули използваме Lucene и ElasticSearch.

    Начинът ни на работа е базиран на методологии като Continuous Integration, което позволява навременно предоставен надежден тестван код. Широко използваме системи за контрол на качеството на кода (e.g. Gerrit Code Review, SonarQube) за планиране и контрол на изпълнението на задачите в един девелъпмънт спринт, за проследяване на бъгове, клиентски проблеми и т.н.

    Казвам се Васил Василев и работя вече 17 години във фирмата като Senior Developer. Когато започнах бях студент и опитът ми в сферата на информационните технологии се основаваше само на познания от училище и от университета. През годините натрупах доста практика не само в областта на софтуерната разработка, а и в ръководене на проекти, обучение на нови кадри, както и в професионална комуникация с колеги у нас и в чужбина. Считам, че времето тук ми помогна да израсна в професионален и личен план и да създам дълготрайни приятелства. Харесвам работната атмосфера в офиса и мисля, че компанията предлага отлични условия за израстване на начинаещите ни колеги. Снимка: Economy.bg

    Как работите в момента и колко често се събирате заедно в офиса?
    Режимът на работа в SEEBURGER е „хибриден“, което позволява гъвкавост и мобилност. Добра алтернатива на домашния работен кът са офисите, с които разполагаме. Те имат удобна локация и покриват всички модерни изисквания за висок клас бизнес площи. Що се касае до екипа ни, голяма част от него предпочита да работи често присъствено, което е и висока оценка за духа, който цари при нас.

    Здравейте и от мен, аз съм Тодор Нейков – Senior Developer! Част съм от екипа на SEEBURGER вече 10 години. Започнах като неопитен стажант, а днес съм в редиците на старшите разработчици в компанията. Винаги съм имал страст към технологиите и непрекъснато търся иновации във всичко около мен. Умните джаджи са моята слабост. И макар да обичам адреналина и високите скорости, нищо не може да се сравни със спокойствието на неделен ден, прекаран пред телевизора, гледайки Формула 1. Снимка: Личен архив

    Как типично преминава един работен ден в екипа?
    Денят обикновено започва с малко време, посветено на топла напитка и разговор по различни теми. Често това е и моментът, в който изготвяме неформален план за действие, касаещ някои от по-важните задачи за деня. Следва здрава работа, но и ние сме здрави и си я вършим с удоволствие :). Обядваме заедно, в повечето случаи на предвидените за това места в офиса, където често се заформят забавни диспути с колеги от различни екипи. Следва малко време за кафе на панорамния покрив (ако времето го позволява) или в някое от кътчетата за почивка. След поредната порция сериозен труд, към края на работния ден, често се събираме отново да премерим сили на масата за тенис, билярд или джаги.

    С кои други отдели/ екипи работите най-често?
    С почти всички, предимно останалите девелъпмънт отдели – DataTransmission, BusinessIntegrationConverter, QA, както и с колегите от Support, когато е необходима помощ за решаването на клиентски проблем.

    Снимка: Economy.bg

    Какво обичате да правите заедно извън работно време?
    Да се събираме на места, където можем неформално да поговорим за интересни неща на по чаша бира или нещо друго ;).

    Какво сплотява екипа Ви?
    Общите цели, трудностите и времето, прекарано заедно.

    Как се вписват нови хора във Вашия екип?
    Повечето ;) нови колеги успяват бързо да се почувстват част от екипа и проектите, по които работят. Това се дължи както на приятелския дух в екипа, така и на усилията, които по-опитните колеги полагат при въвеждането в проектите.

    Здравейте, казвам се Васил Христов и съм младши програмист в SEEBURGER. В компанията съм от 7 месеца, като още от първия ден получавам много добро отношение и постоянни насоки. Преминах добре структуриран онбординг процес. Задачите ми бяха внимателно подбрани, като всяка следваща надгражда по определен начин предходните. Хората са истински отзивчиви и помагат с удоволствие, което считам за рядкост. Аз се присъединих към екипа като начинаещ програмист и не съм спрял да се развивам. Имам и страхотен ментор, който постоянно следи и подпомага моето развитие. С колегите много обичаме да играем тенис на маса и джаги. Дори и в хобитата се вижда развитие, ставаме все по-добри! Снимка: Economy.bg

    Как бихте допълнили изречението: „Ако ти си..., заповядай в нашия екип!“?
    Ако имаш буден ум, ако света на програмирането наричаш свой, ако търсенето на знание не е отделна стъпка, а начин на живот, заповядай при нас – ще се радваме да продължим заедно напред!

    И накрая как бихте описали сами Вашия екип?
    Васил Христов – сплотен, дружелюбен, колегиален, забавен, :) изпълнен с разнообразни хобита и интереси.

    Васил Василев – красиви, талантливи и скромни.

    Цветан Цоканов – различни, но допълващи се умни хора.

    Росен Михайлов - екип, въплъщаващ ценности като професионализъм, колегиалност и отговорност.

    Вижте по какви проекти работи SEEBURGER в България 

    Вижте профила и актуалните позиции за работа на Зеебургер Информатик ЕООД в Jobs.bg

     

    ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА ЕКИПИТЕ В БЪЛГАРИЯ:

    Center of Excellence, Антхил
    Salesforce Commerce Cloud, Технологично звено на Аксенчър България
    Оперативното звено на Аксенчър България
    SAP Product Compliance и SAP Environment Health and Safety, SAP Labs Bulgaria
    Екип Globalization Services, SAP Labs Bulgaria
    Екип .NET, Scalefocus 
    Софтуерният екип на ЛЕМ България
    Екип Data, Scalefocus 
    DCoE екипът на МенторМейт
    Екип Technical Support, SEEBURGER

    Екип Mobile Team, Scalefocus
    Back-end екипът на SiteGround
    Екипът на Funding Circle в Questers
    Екип DATA, Blankfactor
    Екип QA, SiteGround
    Екип WEX Health, Coherent Solutions Bulgaria
    Екип DevOps, Scalefocus
    Екип Внедряване SoftOne ERP
    Екип Infrastructure, Cloud & Automation, Milestone Systems
    Екип Data Quality, Experian България
    Екип Front-end Development, Scalefocus
    Екип SPA/front-end, SiteGround
    Екип RSM, Tek Expert
    Екип Engineering, Nexo
    Екип GetHelp, Tek Experts
    Екип Java, Scalefocus
    Екип QA, МенторМейт
    Екип Compliance, Digital Wallets, Paysafe
    Екип CritSit, Tek Experts
    Екип Scagile, Блубито
    Екип Технологични трейнъри в Telerik Academy Alpha
    Екип Worldwide Consulting Center - Center of Engineering, VMware
    Екипи Helios и Phoenix, интегриране на платежни доставчици в Skrill и Neteller, Paysafe
    Eкип Online Banking Project, DataArt
    Екип SOC, Paysafe
    Екип UX/UI Team, Scalefocus
    Екип Engineering & Product Development, Nexo
    Екип Marketing Services, Experian България
    Екип Rapid Transfer, Paysafe
    Екип BIS platform QA, SEEBURGER
    Екип News UK Tech, Questers
    Екип Quality Engineering, Scalefocus
    Екип Клиентски Анализи, Hewlett Packard Enterprise
    Екип Custom Development, Milestone Systems
    Екип Sitefinity Cloud, Progress 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    26 април 2024, 14:45
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    26 април 2024, 14:34
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    26 април 2024, 14:14
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    26 април 2024, 13:50
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    26 април 2024, 11:47
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години