неделя, 23 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2827 прочитания

  HR2HR: Борислава Георгиева и Боряна Нейчева

  В новия разговор от поредицата Боряна Нейчева – HR професионалист с дългогодишен опит, интервюира Борислава Георгиева – HR Мениджър на DHL ESS
  06 юли 2023, 09:24 a+ a- a

  Боряна Нейчева - HR професионалист с дългогодишен опит, интервюра Борислава Георгиева -
  HR Мениджър на DHL ESS. Снимка: Economy.bg

  Какви теми вълнуват HR професионалистите в България? Какво биха искали да научат един от друг? В HR2HR рубриката на Economy.bg и Jobs.bg даваме възможност на HR професионалисти от различни сектори да общуват директно, сами да формулират и да задaват актуални въпроси, и да обсъждат полезни теми. Единият влиза в ролята на интервюиращ, а другият – на интервюиран.

  В новия разговор от поредицата Боряна Нейчева – HR професионалист с дългогодишен опит, интервюира Борислава Георгиева – HR Мениджър на DHL ESS. Темата е „Моята кариера“. Борислава и Боряна споделят ценни препоръки и съвети към младите хора, които са в началото на своята кариера и към всички, които са на кръстопът в своето професионално развитие.

  Боряна Нейчева е с 23-годишен професионален опит, 20 от който са в областта на управлението на човешките ресурси. Притежава две магистърски степени,  подкрепящи интереса ѝ към управлението на хора, както и набор от завършени сертификационни програми. Своята професионална кариера стартира от най-ниските йерархични нива, като през  2003 г. открива своята страст към HR, която продължава и до днес. Прогресивният ѝ опит в управлението на човешки ресурси е натрупан в международни компании във финансовия и FMCG сектор. Носител е на редица награди в областта на човешките ресурси, както и притежава експертиза в изграждането на ТОП Работодател. Към днешна дата освен HR лидер Боряна също е и преподавател. 

  Борислава Георгиева е успешен HR мениджър с 16 години опит в ИТ сферата. Тя е работила в три технологични международни компании преди DHL. Отговаряла е за всички аспекти на управлението на талантите – от привличане и въвеждане на нови служители до задържане, развитие и мотивиране на настоящите. Тя е също така отговорна за изграждането на работодателската марка на компанията, корпоративна социална отговорност, бюджетирането и планирането на годишния календар със събития. Тя е основател на HR#IT – първата група в България, обединяваща над 1800 специалисти в областта на човешките ресурси в ИТ индустрията, създавайки ценни възможности за обмен на опит и сътрудничество. Борислава притежава MBA от американски институт, което засилва нейната експертиза и водещата ѝ роля в индустрията.

  Защо Борислава Георгиева избира HR кариера и каква е нейната лична кауза в работата? Какви са различните пътища и възможности за развитие в HR сферата? Вижте разговора във видеото:

   

  Има ли рецепта как човек по-бързо да открие своето призвание? Каква е визията на Борислава за нейното кариерно развитие и нейната дефиниция за успех? Какви са съветите на Борислава към младите хора в началото на своя професионален път? Вижте разговора във видеото:

   

  Как Боряна намира призванието си и какви са предизвикателствата и препъникамъните в нейната кариера? Вижте разговора във видеото:

   

  ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА HR2HR

  Ивелина Железчева и Кристина Илиева
  Илияна Димитрова и Ралица Балабанова
  Елена Димова и Петя Милчева
  Диляна Домусчиева и Мартина Георгиева
  Детелина Смилкова и Еван Болстад
  Георги Първанов и Милена Караилиева
  Милена Хаджииванова и Георги Ножаров
  Данаил Кънчев и Антонио Григоров

  Борислав Борисов и Петя Николова
  Йорданка Манчева и Румяна Петева
  Васка Сивкова и Ивана Яламова
  Магдалена Сергиева и Бисерка Янева
  Петър Джугански и Катерина Кобакова
  Даниела Йорданова и Виктор Тутеков
  Ивана Яламова и Васка Сивкова
  Ана Вълева и Мая Цанкова
  Светослав Богатинов и Петя Попова
  Екатерина Тонова и Милен Великов
  Силви Таниелян и София Лазарова
  Анна Габровска и Добромира Манасиева
  Ива Николова и Цанислав Генчев
  Даниела Назим и Стефания Дунчева
  Зорница Янкова и Ник Уолкър
  Елена Радева и Юлия Ушовска
  Миглена Узунова-Цекова и Том Хаак
  Емил Минев и Красимира Караджова
  Мария Чинчева и Мария Атанасова
  Бранимира Нешовска и Миглена Узунова-Цекова
  Рада Йосифова и Катерина Шопова

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  преди 2 дни
  България пое ротационното председателство на Съвета на гуверньорите на ЕИБ
  Вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, в качеството си на гуверньор за България на ЕИБ, е новият ротационен председател на Съвета на гуверньорите на финансовата институция
  21 юни 2024, 13:40
  21 юни 2024, 11:37
  Предстои четвъртото издание на фестивала „Ало, Космос! Говори България!“
  Тази година освен научни работилници, интераĸтивни изложения и разговори с учени от различни области на науката програмата ще предложи и среща с астронавта Майкъл Лопес-Алегрия
  21 юни 2024, 10:54
  Българският INSAIT изпреварва Kеймбридж, Корнел и Технион на знаков форум за AI
  Сред авторите се записва името на един от най-младите участници в историята на CVPR – единадесетокласничката Рени Паскалева