неделя, 19 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1958 прочитания

  HR2HR: Петър Джугански и Иван Христов

  В новия разговор от поредицата Иван Христов - Главен Eксперт Подбор в „Информационно обслужване“, интервюира Петър Джугански - HR&Recruitment Manager в OpenTag
  11 август 2023, 09:42 a+ a- a

  Иван Христов - Главен Eксперт Подбор в „Информационно обслужване“ (вляво), и Петър Джугански - HR&Recruitment Manager в OpenTag. Снимка: Economy.bg

  Какви теми вълнуват HR професионалистите в България? Какво биха искали да научат един от друг? В HR2HR рубриката на Economy.bg и Jobs.bg даваме възможност на HR професионалисти от различни сектори да общуват директно, сами да формулират и да задaват актуални въпроси, и да обсъждат полезни теми. Единият влиза в ролята на интервюиращ, а другият – на интервюиран.

  В новия разговор от поредицата Иван Христов - Главен Eксперт Подбор в „Информационно обслужване“ (IS), интервюира Петър Джугански - HR&Recruitment Manager в OpenTag. Иван и Петър коментират влиянието на изкуствения интелект в ЧР сферата, какво стои в основата на добрите личен и работодателски профил и как рекрутърите се подготвят за интервю за работа.

  Петър Джугански е HR мениджър с десетгодишен опит в сферата. През цялата си кариера той е фокусирал вниманието си върху подбора, което му позволява да разполага с дълбоки познания при идентифицирането и развиването на таланти. Гордее се със съдействието на хора във въпроси, свързани с тяхната кариера, и е осигурил ценни консултации на множество специалисти, търсещи съвети за своята професионална траектория. Като консултант за технологични компании, Петър е играл ключова роля в създаването на ефективни стратегии за привличане и задържане на висококачествени таланти, което значително спомага за организационния успех на тези компании. Неговата страст към споделянето на знания го е довела до ролята на лектор на различни конференции, автор на статии и множество публикации, където предоставя ценни насоки за най-добрите практики при управлението на хора.

  Иван Христов е част от ЧР екипа на „Информационно обслужване“, като в професионалния му фокус се включват предимно процесите за подбор, кариерни форуми и събитията за служители в компанията. Интересите са му разнородни като него самия – харесва различни спортове, срещите с нови хора и преживяванията извън граница :). Пътувал е и обича да пътува много, като успява да съчетае почивката с интересните разговори, новите гледки и историческите факти. За него изборът на кандидат е много повече от интервю, самият той го нарича „разговор“, в който без притеснение и предразсъдъци и двете страни да споделят възможностите си и очакванията. Смята, че професионализмът в областта на човешките ресурси се дължи основно на опита в общуването с хора, преценката на уменията и най-вече желанието за развитие на кандидата и интересът му към дадената позиция. Всичко това прави работното му ежедневие различно и динамично, като успява да съчетава разговорите с кандидати и колеги, заедно с останалите процеси в компанията.

   
  Кой е Петър Джугански? Какво мисли Петър за изкуствения интелект и за какво може да се използва в сферата на човешките ресурси и по-специално в подбора? Вижте разговора във видеото:
   
   
  Как кандидатите да изготвят атрактивен за работодателите профил? С какво изкуственият интелект може да бъде полезен за кандидатите? Върху какво е добре кандидатите да акцентират в CV-то си или в профила си и за какво да внимават? Как компаниите могат да направят своя профил атрактивен за кандидатите? Кои са добрите примери и практики? Вижте разговора във видеото:
   
   
  Как Петър Джугански води своите интервюта за работа? По колко интервюта на ден е добре да провежда един рекрутър? Как е добре да подходи рекрутърът, когато кандидатът трудно говори или е интроверт? Вижте разговора във видеото:
   
   
  Как Петър Джугански се подготвя за интервю с човек за Senior или C-level позиция? Каква е визията на Петър за бъдещето на HR-а? Вижте разговора във видеото:


  ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА HR2HR

  Борислава Георгиева и Боряна Нейчева
  Ивелина Железчева и Кристина Илиева
  Илияна Димитрова и Ралица Балабанова
  Елена Димова и Петя Милчева
  Диляна Домусчиева и Мартина Георгиева
  Детелина Смилкова и Еван Болстад
  Георги Първанов и Милена Караилиева
  Милена Хаджииванова и Георги Ножаров
  Данаил Кънчев и Антонио Григоров

  Борислав Борисов и Петя Николова
  Йорданка Манчева и Румяна Петева
  Васка Сивкова и Ивана Яламова
  Магдалена Сергиева и Бисерка Янева
  Петър Джугански и Катерина Кобакова
  Даниела Йорданова и Виктор Тутеков
  Ивана Яламова и Васка Сивкова
  Ана Вълева и Мая Цанкова
  Светослав Богатинов и Петя Попова
  Екатерина Тонова и Милен Великов
  Силви Таниелян и София Лазарова
  Анна Габровска и Добромира Манасиева
  Ива Николова и Цанислав Генчев
  Даниела Назим и Стефания Дунчева
  Зорница Янкова и Ник Уолкър
  Елена Радева и Юлия Ушовска
  Миглена Узунова-Цекова и Том Хаак
  Емил Минев и Красимира Караджова
  Мария Чинчева и Мария Атанасова
  Бранимира Нешовска и Миглена Узунова-Цекова
  Рада Йосифова и Катерина Шопова

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  17 май 2024, 14:22
  БНБ: Чуждите инвестиции у нас със спад от 81% за година
  Най-големите вложения в страната за януари-март 2024 са от Австрия, Италия и Гърция
  17 май 2024, 11:28
  „Струма“ стана първата магистрала у нас с хеликоптерна площадка
  Хеликоптерът ще стига за 30 минути от София до тунел „Железница“
  17 май 2024, 10:37
  ЕК започна ново разследване срещу Meta
  Процедурата е заради пристрастяващите ефекти на социалните медии върху децата
  17 май 2024, 09:19
  "Булгаргаз" ще съди "Газпром" за 400 млн. евро
  Искът е заради спрените руски газови доставки
  17 май 2024, 08:53
  Проекти за близо 3 млрд. лева са реализирани у нас с парите от ЕС за транспорт за 6 години
  Със средствата са изградени 12 нови метро станции, 70 км нови пътища, 28 км рехабилитирани жп линии и 5 реновирани жп гари