четвъртък, 09 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1908 прочитания

    HR2HR: Петър Джугански и Иван Христов

    В новия разговор от поредицата Иван Христов - Главен Eксперт Подбор в „Информационно обслужване“, интервюира Петър Джугански - HR&Recruitment Manager в OpenTag
    11 август 2023, 09:42 a+ a- a

    Иван Христов - Главен Eксперт Подбор в „Информационно обслужване“ (вляво), и Петър Джугански - HR&Recruitment Manager в OpenTag. Снимка: Economy.bg

    Какви теми вълнуват HR професионалистите в България? Какво биха искали да научат един от друг? В HR2HR рубриката на Economy.bg и Jobs.bg даваме възможност на HR професионалисти от различни сектори да общуват директно, сами да формулират и да задaват актуални въпроси, и да обсъждат полезни теми. Единият влиза в ролята на интервюиращ, а другият – на интервюиран.

    В новия разговор от поредицата Иван Христов - Главен Eксперт Подбор в „Информационно обслужване“ (IS), интервюира Петър Джугански - HR&Recruitment Manager в OpenTag. Иван и Петър коментират влиянието на изкуствения интелект в ЧР сферата, какво стои в основата на добрите личен и работодателски профил и как рекрутърите се подготвят за интервю за работа.

    Петър Джугански е HR мениджър с десетгодишен опит в сферата. През цялата си кариера той е фокусирал вниманието си върху подбора, което му позволява да разполага с дълбоки познания при идентифицирането и развиването на таланти. Гордее се със съдействието на хора във въпроси, свързани с тяхната кариера, и е осигурил ценни консултации на множество специалисти, търсещи съвети за своята професионална траектория. Като консултант за технологични компании, Петър е играл ключова роля в създаването на ефективни стратегии за привличане и задържане на висококачествени таланти, което значително спомага за организационния успех на тези компании. Неговата страст към споделянето на знания го е довела до ролята на лектор на различни конференции, автор на статии и множество публикации, където предоставя ценни насоки за най-добрите практики при управлението на хора.

    Иван Христов е част от ЧР екипа на „Информационно обслужване“, като в професионалния му фокус се включват предимно процесите за подбор, кариерни форуми и събитията за служители в компанията. Интересите са му разнородни като него самия – харесва различни спортове, срещите с нови хора и преживяванията извън граница :). Пътувал е и обича да пътува много, като успява да съчетае почивката с интересните разговори, новите гледки и историческите факти. За него изборът на кандидат е много повече от интервю, самият той го нарича „разговор“, в който без притеснение и предразсъдъци и двете страни да споделят възможностите си и очакванията. Смята, че професионализмът в областта на човешките ресурси се дължи основно на опита в общуването с хора, преценката на уменията и най-вече желанието за развитие на кандидата и интересът му към дадената позиция. Всичко това прави работното му ежедневие различно и динамично, като успява да съчетава разговорите с кандидати и колеги, заедно с останалите процеси в компанията.

     
    Кой е Петър Джугански? Какво мисли Петър за изкуствения интелект и за какво може да се използва в сферата на човешките ресурси и по-специално в подбора? Вижте разговора във видеото:
     
     
    Как кандидатите да изготвят атрактивен за работодателите профил? С какво изкуственият интелект може да бъде полезен за кандидатите? Върху какво е добре кандидатите да акцентират в CV-то си или в профила си и за какво да внимават? Как компаниите могат да направят своя профил атрактивен за кандидатите? Кои са добрите примери и практики? Вижте разговора във видеото:
     
     
    Как Петър Джугански води своите интервюта за работа? По колко интервюта на ден е добре да провежда един рекрутър? Как е добре да подходи рекрутърът, когато кандидатът трудно говори или е интроверт? Вижте разговора във видеото:
     
     
    Как Петър Джугански се подготвя за интервю с човек за Senior или C-level позиция? Каква е визията на Петър за бъдещето на HR-а? Вижте разговора във видеото:


    ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА HR2HR

    Борислава Георгиева и Боряна Нейчева
    Ивелина Железчева и Кристина Илиева
    Илияна Димитрова и Ралица Балабанова
    Елена Димова и Петя Милчева
    Диляна Домусчиева и Мартина Георгиева
    Детелина Смилкова и Еван Болстад
    Георги Първанов и Милена Караилиева
    Милена Хаджииванова и Георги Ножаров
    Данаил Кънчев и Антонио Григоров

    Борислав Борисов и Петя Николова
    Йорданка Манчева и Румяна Петева
    Васка Сивкова и Ивана Яламова
    Магдалена Сергиева и Бисерка Янева
    Петър Джугански и Катерина Кобакова
    Даниела Йорданова и Виктор Тутеков
    Ивана Яламова и Васка Сивкова
    Ана Вълева и Мая Цанкова
    Светослав Богатинов и Петя Попова
    Екатерина Тонова и Милен Великов
    Силви Таниелян и София Лазарова
    Анна Габровска и Добромира Манасиева
    Ива Николова и Цанислав Генчев
    Даниела Назим и Стефания Дунчева
    Зорница Янкова и Ник Уолкър
    Елена Радева и Юлия Ушовска
    Миглена Узунова-Цекова и Том Хаак
    Емил Минев и Красимира Караджова
    Мария Чинчева и Мария Атанасова
    Бранимира Нешовска и Миглена Узунова-Цекова
    Рада Йосифова и Катерина Шопова

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 12 часа
    преди 14 часа
    Ryanair стартира полети до 5 нови дестинации от София
    Авиокомпанията базира нов самолет в столицата
    преди 15 часа
    Apple разработва собствени AI чипове
    Съвместно с TSMC, по данни на The Wall Street Journal
    преди 17 часа
    преди 18 часа
    Откриват Център по дигитално предприемачество във ВУТП
    „Дигитално предприемачество и изкуствен интелект“ е най-новата специалност във висшето училище
    преди 19 часа
    Около 15-16% са празните офиси в София
    ИТ секторът остава основен наемател на офис площи в началото на 2024, сочи проучване