сряда, 24 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  5028 прочитания

  ИТ проектите в България: Какви продукти разработва Treasury Intelligence Solutions?

  Повече за продуктите, екипите и технологиите научете от Никола Христов, Head of Product Management Enterprise Payments в TIS
  06 юни 2022, 18:39 a+ a- a

  Снимка: Никола Христов, Head of Product Management Enterprise Payments в TIS

  ИТ секторът в България продължава да се развива динамично и да предлага все повече и все по-интересни възможности за професионална реализация. Технологичните екипи в България работят по проекти на компании и организации от цял свят, разработват собствени софтуерни продукти, които намират приложение в разнообразни области от живота.

  По какви проекти работят екипите на TIS, разказва Никола Христов, Head of Product Management Enterprise Payments в Treasury Intelligence Solutions.

  Никола, разкажете ни кой е основният проект или ключовите проекти, по които работят екипите в България.
  Treasury Intelligence Solutions е една от водещите cloud-based платформи за администриране на корпоративни плащания и финанси от разстояние.
  В България компанията отваря врати през 2014 година, като в момента тук работят над 100 души, които отговарят за голяма част от ключовите продукти на компанията. Част от проектите, по които работим, са свързани с корпоративни разплащания, управление на ликвидност, мултибанково мобилно банкиране и редица други финансови решения за бизнеса.

  Бихте ли разказали накратко за всеки от тях?
  Всеки продукт е различен, като отделните модули формират единна мултибанкова платформа за управление на фирмени плащания, следене на салда в реално време, движения по сметки и много други финансови операции, които спомагат за оптимизирането на корпоративния кеш мениджмънт. Нашите бизнес клиенти имат достъп до всяка една тяхна банкова сметка независимо в коя точка на света се намира обслужващата банка. Така те могат да инициират плащания и директни дебити, да анализират кеш позициите си и да оптимизират фирмената ликвидност.

  Снимка: Treasury Intelligence Solutions

  Колко души работят по всеки от проектите и какви специалисти са те?
  Големината на екипите е съобразена с конкретния продукт, за който отговарят, следвайки добрите Agile практики, които препоръчват самоорганизирани малки групи от хора. Нашият опит показва, че екипите работят най-добре, когато не са твърде големи. Това ни позволява да се фокусираме върху екипната работа и взаимодействието между хората, а не толкова върху ясно дефинирани процеси, титли и липса на гъвкавост. Разбира се, всеки един екип се състои от няколко основни роли като софтуерни инженери/developers, продуктови мениджъри/Product Owners, QА инженери, technical support инженери.

  Снимка: Treasury Intelligence Solutions?

  Какви технологии използвате за разработването на продуктите?
  В разработването на продуктите най-често използваме JavaEE, Spring-boot, Spring-MVC, Angular, Micro-services, Docker, както и cloud базирани решения на Amazon Web Services (AWS).

  Как е организиран работният процес и каква е мениджмънт структурата при отделните проекти? Доколко екипите в България имат самостоятелност да вземат решения?
  В Treasury Intelligence Solutions се опитваме постоянно да се развиваме и да подобряваме индивидуалната и екипна ефективност. За целта следваме и живеем с Agile и Lean принципите и съответните им инструменти за прилагане като Scrum, Kanban, Scrumban. Всички екипи в TIS са автономни, самоорганизирани и упълномощени да вземат решения и да работят по начин, който най-добре пасва на техните отговорности и екипни нужди. Те се състоят от служители с различни способности и функции, което им позволява да отговарят от край до край за поверените им продукти. Общото при всички тях е приемствеността на фирмената ни култура, която се основава преди всичко на индивидуално и екипно доверие, взаимно уважение, сътрудничество и работа в екип, а не на титли и йерархия.

  Как се промениха продуктите, по които работите през годините?
  От продуктова гледна точка определено една от големите промени е свързана с преминаването от монолитно решение към система, която е гъвкава и използва microservices архитектура.
  Като цяло през последните месеци често се замислям върху растежа на компанията и интересните предизвикателства, съпътстващи този процес. Преди осем години, когато отворихме офис в България и в компанията работеха около 20 души глобално, TIS беше типичният start-up, в който всеки един служител изпълняваше по няколко различни роли и беше специалист по всичко.
  Днес общият брой на служители глобално надхвърля 220, като почти половината от тях са в България. Това е невероятно само по себе си и ни носи толкова много нови гледни точки, идеи и ни помага да създаваме нови и все по-отлични продукти за нашите клиенти. Хората, които започнахме в самото начало, трябваше да пораснем като професионалисти и личности, за да успеем да се приспособим и помогнем както на новите колеги, така и на компанията да бъде успешна, като в същото време останем верни на корените си като манталитет, ценности и култура.
  В началото се нуждаехме изключително от проактивни хора с добра интуиция, донякъде индивидуалисти, готови да поемат рискове. Днес имаме нужда от екипни играчи, от хора, които умеят да обединяват и работят в група. От продуктова гледна точка, ако в началото разчитахме на нечия индивидуална интуиция при вземане на продуктови решения, то днес използваме много повече data science за вземане на стратегически технологични и бизнес решения.

  Снимка: Treasury Intelligence Solutions

  Кои са най-големите предизвикателства, които решавате?
  Определено това са намирането на правилните хора, постоянно еволюиращите технологии и ежедневно развиващите се конкуренти.

  Кои са най-големите постижения, които можете да отбележите за продуктите, които разработвате?
  Днес TIS е несъмнено един от лидерите, когато става дума за използване на най-добрите agile практики и писането на чист код. От продуктова гледна точка на нашата платформа се доверяват едни от най-големите компании в света, което само по себе си е показател за качеството на услугите, които предлагаме.
  Едно от най-големите ни постижения и повод за гордост е, че успяваме да привличаме истински талантливи хора, които изграждат себе си като опитни личности и истински професионалисти благодарение на средата, която компанията им предоставя. Постижение за локацията в София е и фактът, че само за няколко години успяхме да се докажем като една от ключовите за компанията дестинации и въпреки конкурентния и много предизвикателен ИТ пазар да се развием до 100 души, локирани тук – съвсем наскоро отворихме изцяло новия си модерен офис, в топ центъра на София.

  Снимка: Treasury Intelligence Solutions

  Какво предстои?
  Мога да обобщя, че ни предстоят вълнуващи години, изпълнени с нови предизвикателства и много интересни проекти, включващи нови технологии и иновации. Към момента акцентираме върху разработване на продукти и услуги, свързани с глобални иновативни инициативи като отвореното банкиране, моменталните плащания, моментален достъп до банковите сметки от всяка една точка на света и много други. За следващите няколко години компанията си е поставила високи цели, за постигането на които ще продължим да разширяваме екипите си с нови експерти. Паралелно с това основен фокус остава и акцентът върху професионалното развитие на нашите служители, за да бъдат подготвени по най-добрия начин за предстоящите проекти. Визия на компанията е да продължаваме да поддържаме хибридния модел на работа, който се доказа като успешен за нас през последните повече от две години.

  Вижте профила и актуалните позиции за работа на ТРЕЖЪРИ ИНТЕЛИДЖЪНС СОЛЮШЪНС БЪЛГАРИЯ ЕООД в Jobs.bg

   

  ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА ИТ ПРОЕКТИТЕ Е БЪЛГАРИЯ:

  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Деспарк?
  По какви проекти работи Zariba Games?
  По какви проекти работи СТАНГА?
  По какви проекти работи отделът по киберсигурност на DXC Technology България
  ?
  По какви проекти работи SEPA Cyber Technologies?
  По какви проекти работи Accedia?

  По какви проекти работи Festo в България?
  По какви проекти работи SoftGroup?
  По какви проекти работи LimeChain?
  Какъв продукт разработва AMPECO? 
  Какви продукти разработва WPX?
  Какви продукти разработва Gtmhub?

  По какви проекти работи Региоком България?
  Какви продукти разработва „Уча.се“
  По какви проекти работи DROXIC?
  Какви продукти разработва Delasport?

  По какви проекти работи Бош Инженеринг Център София

  По какви проекти работи ТехноЛогика?
  По какви проекти работи Godel Technologies
  Какви продукти разработва ICDSoft
  Какви продукти разработва „Алтерко“
  Какви продукти разработва OfficeRnD?
  По какви проекти работи Motion Software?

  По какви проекти работи Matrix Eastern Europe?
  По какви проекти работи Mobile Wave Solutions?
  По какви проекти работи TINQIN?
  По какви проекти работи Tek Experts?
  Какви продукти разработва TIMIFY?
  По какви проекти работи GemSeek?
  По какви проекти работи Milestone?
  По какви проекти работи ITGix?
  По какви проекти работи Devision?
  Какви продукти разработва Acronis?
  По какви проекти работи EPAM Systems
  По какви проекти работи KPMG ITS?
  По какви проекти работи Scalefocus?

  Какъв продукт разработва OpenTag?
  По какви проекти работи Anakatech?
  По какви проекти работи Flat Rock Technology?
  По какви проекти работи Atos Bulgaria Competency Center
  Какви продукти разработва Balkan Services?
  По какви проекти работи Нетера?
  По какви проекти работи Fourth?
  По какви продукти работи Dynamo Software?
  По какви проекти работи Мнемоника?
  По какви проекти работи Paysafe?
  Какви продукти разработва Alcatraz AI?
  Какви продукти разработва PROS?

  По какви проекти работи News UK екипът на Questers?
  По какви проекти работи Tick42?
  По какви проекти работи Grafixoft?
  По какви проекти работи Gameloft?
  Какви продукти разработва VMware?
  По какви проекти работи HeleCloud?
  Какви продукти разработва AtScale?
  По какви проекти работи Smart IT?
  Какви продукти разработва Infragistics?
  По какви проекти работи Appolica?
  По какви проекти работи Astea Solutions?
  По какви проекти работи „Сенсата Технолоджис“?
  По какви проекти работи HPE?
  По какви проекти работи Mansion?
  По какви проекти работи А1 България?

  По какви проекти работи Dreamix?
  По какви проекти работи Immedis?
  По какви проекти работи SEEBURGER?
  По какви продукти работи DIGITALL
  По какви проекти работи Енетпулс?
  Какъв продукт разработва StorPool Storage?
  По какви проекти работи Блубито?
  По какви проекти работи Модис?
  Какви продукти разработва Playtech?
  По какви проекти работи Coherent Solutions?
  Какви продукти разработва Experian?
  По какви проекти работи DHL Freight ESS?
  По какви проекти работи "Бианор Сървисиз"
  По какви проекти работи МенторМейт?
  По какви проекти работи Proxiad?
  По какви проекти работи DataArt?
  По какви проекти работи Resolute Software?
  Какви продукти разработва Progres

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 14 часа
  Държавата пое нов дълг за още 200 млн. лева
  Заемът е под формата на 3-годишни държавни ценни книжа
  преди 15 часа
  Български учени ще изследват близкия Космос от Антарктида
  Първият полярен астрономически проект на България ще се осъществи през 2024-2025
  преди 16 часа
  Анализ: Над 20% спад в броя на предлаганите имоти за продажба у нас
  Продавачите отлагат решението за продажба, въпреки високите цени в момента, отчитат от АДРЕС Недвижими имоти
  преди 17 часа
  Проучване: Китай е 1-ви в света по използване на GenAI
  Банковото и застрахователното дело са водещи по отношение на включването на GenAI в ежедневните бизнес операции
  преди 19 часа
  Вдигат двойно туристическия данък в София
  Близо 10% увеличение в броя на туристите, отчита столицата
  преди 21 часа
  Германската METZ открива логистична база у нас
  Технологичните продукти на германския бранд вече са достъпни за българските потребители