неделя, 19 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  6372 прочитания

  ИТ проектите в България: По какви проекти работи SEPA Cyber Technologies?

  За решенията, екипите и технологиите, които използват, научете от Борислав Стайков – Sales Manager и Константин Йовев - Head of Global IT Operations and Infrastructure
  09 май 2022, 18:12 a+ a- a

  Снимка: Борислав Стайков (вляво) – Sales Manager и Константин Йовев (вдясно) – Head of Global IT Operations and Infrastructure, SEPA Cyber Technologies

  ИТ секторът в България продължава да се развива динамично и да предлага все повече и все по-интересни възможности за професионална реализация. Технологичните екипи в България работят по проекти на компании и организации от цял свят, разработват собствени софтуерни продукти, които намират приложение в разнообразни области от живота.

  Какви продукти разработва варненската софтуерна компания SEPA Cyber Technologies, пред Economy.bg разказват Борислав Стайков – Sales Manager и Константин Йовев – Head of Global IT Operations and Infrastructure, SEPA Cyber Technologies.

  Kои са основните и ключовите проекти, по които работят екипите на SEPA Cyber Technologies в България?
  Константин Йовев: Към настоящия момент екипът ни работи по подготовката на модулна платформа за обслужване на финансови трансакции, включваща конвенционални и криптовалути.
  Разликата с останалите подобни решения е, че нашето е базирано на микросервизна архитектура и се състои от модули, които могат да работят напълно независимо един от друг.

  Борислав Стайков: Ключовите проекти, върху които работим като част от модулната ни платформа, са криптоборса, дигитален портфейл и KYC софтуер. Те могат да се използват и като самостоятелни модули от нашите клиенти, като им предоставят възможността да стартират своя собствена дигитална банка.

  Бихте ли разказали накратко за всеки от тях?
  Борислав Стайков: Всички проекти, върху които работим са white label. Това позволява те да бъдат лесно брандирани с логата и фирмените цветове на нашите клиенти. Освен това всички те могат да бъдат комбинирани помежду си за получаването на един цялостен продукт, който да отговаря на бизнес целите на клиента.
  Разработената от нас криптоборса дава възможност на нашите клиенти за успешен старт в криптосвета. Продуктът ни позволява купуване и продаване на криптовалути, споттрейдинг и също така включва много други функционалности като AI трейдингбот и финансиране на собствен басейн за ликвидност.

  Колко души работят по всеки от проектите и какви специалисти са те?
  Константин Йовев: Освен че екипите за всеки проект са изградени от професионалисти в различни области, те също така са и от най-различни култури и националности. Европейски, африкански и азиатски експерти в сферата на информационните технологии, управлението на проекти и бизнес развитието работят заедно в хибридни екипи – част от членовете са заедно в офиси на компанията – други работят отдалечено.
  Основната част от проектните екипи е изградена от около 50 служители на компанията, като към тях често се присъединяват допълнителни експерти на свободна практика и подизпълнители според етапите и нуждите на различните

  Какви технологии използвате за отделните проекти?
  Константин Йовев: Както споменахме и в началото, в основата на дизайна на нашата платформа стои микросервизната архитектура. Следвайки както световните, така и вътрешнофирмените ни стандарти, използваме основно уеб, мобилни и облачни технологии.
  Тук е мястото да подчертаем, че всички предлагани от нашата компания услуги разчитат на частна облачна инфраструктура и по този начин отговаряме и на най-строгите изисквания за защита на информацията на нашите клиенти.

  Как е организиран работният процес и каква е мениджмънт структурата при отделните проекти? Доколко екипите в България имат самостоятелност да вземат решения?
  Константин Йовев: След внимателен анализ и период на адаптация, успешно въведохме организация и методология за работа по проекти, която съдържа в различна степен практики от SCRUM, DevSecOps, Agile и KANBAN проектните методологии, както и процеси за управление на ИТ услуги от ITIL и ITSM. Всичко това, съобразено с основните стандарти за информационна сигурност, сред които PCI DSS 3.2.1 и ISO 27001.
  Въпреки че компанията ни е изградена от експерти от най-различни националности и култури, то централното ѝ управление се намира във Варна, България. От това следва и че основната част от високото и средното ниво на управление се намира в страната.
  На практика водеща роля при определяне на технологичната стратегия на компанията, както и посоката на развитие на нашите продукти се определят именно от екипа в България.

  Как се промени проектът през годините?
  Борислав Стайков: През последните две години платформата ни претърпя динамични промени, най-вече провокирани от епидемичната обстановка и последвалите промени на световно и локално ниво.
  Такива например са ускорените програми и проекти за дигитална трансформация в публичния и частния сектор, въвеждането на алтернативни методи на работа, като работата от вкъщи.
  Освен начина, по който работим, събитията в световен мащаб наложиха необходимост да променим обхвата и сроковете за реализация на различните модули на нашата платформа. Благодарение на добрите решения, свързани с бизнес и ИТ стратегиите на нашата компания, тези промени бяха лесно възприети и приложени.

  Кои са най-големите предизвикателства при всеки от ключовите проекти, по които работите?
  Константин Йовев:
  Може би най-голямото предизвикателство, както е и при много други компании от нашата сфера на дейност, са очакванията на нашите клиенти – да получат най-доброто решение в най-кратки срокове, за да бъдат сред първите в собствената си бизнес среда.
  Това е и една от основните мисии на нашата компания – винаги да предоставяме на нашите клиенти уникални решения, чрез които да добиват, а и задържат водещата си роля на пазара.

  Кои са най-големите постижения, които можете да отбележите при проектите, по които работите?
  Борислав Стайков: Най-голямото постижение е разработката и постоянното обогатяване на дигиталния ни портфейл и крипто борса. Въпреки глобалната пандемия, ние успяхме да се утвърдим като гъвкав и доверен партньор.
  Екипът ни се разрасна заедно с проектите, които поехме. Сега бихме смело да твърдим, че за краткото време, за което СЕПА Кибертехнологии е на пазара, успяхме да навлезем на три континента – Европа, Африка и Азия (ЕМЕА).
  Надяваме се, че постигнатите до момента постижения ще продължават да нарастват заедно с фирмата и възможността за поемане на още по-големи клиенти, което да ни изведе в топ 10 на световната финтех сцена.

  Какво предстои?
  Борислав Стайков: Работим в насока обогатяване на нашата криптоборса чрез добавяне на допълнителни функционалности, които изцяло да покрият нуждите на крайните потребители.
  Имаме завършен продукт, комбиниращ света на фиатните и криптовалути, давайки възможност на клиентите да използват платформата като основен ежедневен способ за разплащане, включвайки сметки със собствена карта и IBAN, и същевременно да могат да управляват своето портфолио от криптовалути.
  Тази уникална за българска компания платформа позволява използването на криптовалута за ежедневни разплащания чрез моментно превалутиране към фиатни валути.
  В SEPA Cyber Technologies се стремим към технологично съвършенство и въвеждане на иновации от всякакъв тип както в процеса на работа, така и в нашите продукти.

  Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на СЕПА Кибер Технологии ЕАД в JOBS.bg тук

  ВИЖТЕ ОЩЕ

  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Accedia?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Festo в България?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи SoftGroup?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи LimeChain?
  ИТ продуктите в България: Какъв продукт разработва AMPECO? 
  ИТ продуктите в България: Какви продукти разработва WPX?
  ИТ продуктите в България: Какви продукти разработва Gtmhub?

  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Региоком България?
  ИТ продуктите в България: Какви продукти разработва „Уча.се“
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи DROXIC?
  ИТ продуктите в България: Какви продукти разработва Delasport?

  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Бош Инженеринг Център София

  ИТ проектите в България: По какви проекти работи ТехноЛогика?
  ИТ проeктите в България: По какви проекти работи Godel Technologies
  ИТ продуктите в България: Какви продукти разработва ICDSoft
  ИТ продуктите в България: Какви продукти разработва „Алтерко“
  ИТ продуктите в България: Какви продукти разработва OfficeRnD?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Motion Software?

  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Matrix Eastern Europe?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Mobile Wave Solutions?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи TINQIN?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Tek Experts?
  ИТ проектите в България: Какви продукти разработва TIMIFY?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Eos Matrix?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи GemSeek?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Milestone?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи ITGix?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Devision?
  ИТ проектите в България: Какви продукти разработва Acronis?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи EPAM Systems
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи KPMG ITS?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Scalefocus?

  ИТ проектите в България: Какъв продукт разработва OpenTag?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Anakatech?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Flat Rock Technology?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Atos Bulgaria Competency Center
  ИТ проектите в България: Какви продукти разработва Balkan Services?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Нетера?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Fourth?
  ИТ проектите в България: По какви продукти работи Dynamo Software?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Мнемоника?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Paysafe?
  ИТ проектите в България: Какви продукти разработва Alcatraz AI?
  ИТ проектите в България: Какви продукти разработва PROS?

  ИТ проектите в България: По какви проекти работи News UK екипът на Questers?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Tick42?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Grafixoft?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Gameloft?
  ИТ проектите в България: Какви продукти разработва VMware?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи HeleCloud?
  ИТ проектите в България: Какви продукти разработва AtScale?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Smart IT?
  ИТ проектите в България: Какви продукти разработва Infragistics?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Appolica?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Astea Solutions?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи „Сенсата Технолоджис“?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи HPE?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Mansion?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи А1 България?

  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Dreamix?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Immedis?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи SEEBURGER?
  ИТ продуктите в България: По какви продукти работи DIGITALL
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Енетпулс?
  ИТ проектите в България: Какъв продукт разработва StorPool Storage?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Блубито?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Модис?
  ИТ проектите в България: Какви продукти разработва Playtech?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Coherent Solutions?
  ИТ проектите в България: Какви продукти разработва Experian?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи DHL Freight ESS?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи "Бианор Сървисиз"
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи МенторМейт?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Proxiad?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи DataArt?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Resolute Software?
  ИТ продуктите в България: Какви продукти разработва Progres

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  17 май 2024, 14:22
  БНБ: Чуждите инвестиции у нас със спад от 81% за година
  Най-големите вложения в страната за януари-март 2024 са от Австрия, Италия и Гърция
  17 май 2024, 11:28
  „Струма“ стана първата магистрала у нас с хеликоптерна площадка
  Хеликоптерът ще стига за 30 минути от София до тунел „Железница“
  17 май 2024, 10:37
  ЕК започна ново разследване срещу Meta
  Процедурата е заради пристрастяващите ефекти на социалните медии върху децата
  17 май 2024, 09:19
  "Булгаргаз" ще съди "Газпром" за 400 млн. евро
  Искът е заради спрените руски газови доставки
  17 май 2024, 08:53
  Проекти за близо 3 млрд. лева са реализирани у нас с парите от ЕС за транспорт за 6 години
  Със средствата са изградени 12 нови метро станции, 70 км нови пътища, 28 км рехабилитирани жп линии и 5 реновирани жп гари